Öncelikle son yazımda Motosiklet Fuarı ile ilgili  yanlış bilgilendirdiğim herkesten özür dilerim. Sanırım bikaç yanlış yere tıklayıp başka yılın biletlerine baktım. Son bilgi, fuar Nisan ayında.

Gelelim 4 tekerleklilerin en hızlısına. Formula 1’in yeni sezonu yaklaşırken takımlar Barcelona pistinde antrenmanlar ve testler yapıyorlar. Dikkat çeken en önemli olay Ferrari’nin diğer tüm araçlardan hızlı göründüğü. Pilotların yaptığı zamanlarda görülen bir başka durum da Haas’ın bu sene o kadar da yavaş olmayacağı. İlk yapılan antrenman turlarında Mazepin en iyi 8. turu atarken yedek pilot olarak Ferrari ile anlaşan Schumacher’in Haas otomobiliyle yaptığı zamanla ilk10’a oldukça yaklaştı.

Gelelim güncel bir konuya. Yeni sezonun başlamasını beklerken Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş sebebiyle bir yandan zarar gören masum insanlara üzülüyoruz diğer yandan ekonominin gidişatının daha da kötüleşmesi ihtimali hepimizi geriyor. Döviz kurlarındaki hareket, yakıt fiyatlarının sürekli yükselmesinin yanında motosiklet parçalarında ve sürücü ekipmanlarında da fiyat artışlarını getireceğinden zor bir sezon başı bizi bekliyor. Hazır olun...

Formula1’in şampiyon pilotlarından Vettel, bu gelişmeler üzerine Perşembe günü yaptığı açıklamada eğer Rusya GP yapılırsa katılmayacağını duyurdu. FIA da Perşembe gecesi yaptığı toplantının ardından açıklama yayınlayarak Rusya GP’yi iptal etti. FIA açıklamasında şunlara yer verdi:

"FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası, dünyanın dört bir yanındaki ülkelere, insanları birleştirme ve onları uluslararası düzeyde bir araya getirme gibi olumlu bir vizyonla gidiyor.

Ukrayna'daki gelişmeleri üzüntü ve şok içerisinde takip ediyoruz. Mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunmasını umuyoruz. Perşembe akşamı Formula 1, FIA ve takımlar, sporumuzun bulunduğu konumu tartıştı. İlgili tüm paydaşların görüşüyle beraber, mevcut şartlarda Rusya Grand Prix'sini düzenlemenin imkansız olduğu sonucuna varıldı." denildi.

Ayrıca Sosyal medyada yapılan bir çok kampanyanın ardından Amerikan Haas takımı Rus firması Uralkali’nin reklamlarını yarış araçlarından ve kamyonlarından kaldırdı. Ayrıca yarış araçlarının ön kanatlarını da siyaha boyadı. Bu yaşananlarda en zor durumda kalan Rus pilot Mazepin oldu. Kendisi bir Amerikan takımında yarışan Rus pilot. Ukrayna’da yaşananlar yüzünden Amerika ve Rusya’nın karşı karşıya gelmesi, ayrıca sosyal medyada da ağır bir lince maruz kalması tam da sezona hızlı başlıyor derken Mazepin’in tüm konsantrasyonunu yok edip yarış hayatının sona ermesine bile sebep olabilir. Umarım bu savaş ortamı bir an önce sona erer.

Son olarak yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren arkadaşım, Adrianapoli Motosiklet Kulübü Başkanı Mehmet Ramiz Nevrekop’a acil şifalar diliyorum. Umarım bu durumundan kısa zamanda hasarsız kurtulur ve sevenlerinin arasına ve motosikletinin selesine döner.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.