PEKCANLI'YLA YOLA DEVAM

Cumartesi günü gerçekleşen CHP Edirne İl Kongresi'nde Mevcut İl Başkanı Fevzi Pekcanlı 374 oy alarak tekrar başkan seçildi.

PEKCANLI'YLA YOLA DEVAM

Cumartesi günü gerçekleşen CHP Edirne İl Kongresi'nde Mevcut İl Başkanı Fevzi Pekcanlı 374 oy alarak tekrar başkan seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ocak 2018 Pazartesi 10:26
PEKCANLI'YLA YOLA DEVAM

    CHP Edirne İl Kongresi cumartesi günü ETSO Konferans Salonu'nda yapıldı. Eczacı Bülent Varel ve Mevcut Başkan Fevzi Pekcanlı'nın yarıştığı seçimde 598 oyun, 374'ünü alan Pekcanlı tekrar İl Başkanı oldu. Seçimde, Varel 223 oy alırken, bir oy geçersiz sayıldı. 
    CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın yönetimi şu isimlerden oluştu: İlkay Arnavut, Ceyda Atasayarlar, Recebiye Atik, Tuncay Aytin, Cengiz Başyurt, Nurten Çalışkan, Bahar Elibol, Mehmet Er, Cenk Ergüden, Samet Kahraman, Emine Kahyalar, Fevziye Kirezci, Murat Milon, Sadettin Sarıgül, Özge Sazara, Rasim Şahin, Asım Uyguner, Engin Yağcılar, Aslıhan Yavuz, Abdullah Yeşen
    Divan Başkanlığını CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un yaptığı kongre, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Geçtiğimiz dönemin ibraları delegeler tarafından sağlandıktan sonra kongre konuşmalarla devam etti. 
    GENCAN: “HALKIMIZA NASIL İZAH EDERİZ”
    CHP Eski Edirne Milletvekillerinden Nejat Gencan, 2014 seçim sürecinde Gürkan'ın adaylığının yanlış olduğunu söyleyerek, “Partide bu birliği sağlayacak olan il başkanında hiçbir zaman birisinin emir kulu gibi davranmaması gerekir. Ben 2011 yılında son defa aday olduktan sonra partimde görev beklemedim. 2013 yılından 2014 yılına giderken Edirne'mize belediye başkanlığı konusunda partimizde yeni bir söylem çıkmasından dolayı partimize seçenek olsun diye aday adayı oldum. Hamdi Bey'den çok şikayet vardı. Ben kendisini severim. Edirne'de belediye başkanlığı yapmıştır. Ama partimizden ayrılmakla da en büyük hatayı yapmıştır. Yeni belediye başkanını belirlediğimiz sürede benle birlikte 7 arkadaş, aday adayı olduk. Yapılan değerlendirmeleri az çok biliyoruz. Bizden bunları saklayan bir örgüt ve ondan sonrada ne olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz. 7 aday adayı varken sağ olsun Kırklareli ve Edirne'den milletvekillerimizi belediye başkanı yaptılar. Bu örgütte çıkacak adayların önünü tıkama görevini almak ve söyledikleriyle yaptıkları örtüşmeyen bir olayı biz halkımıza nasıl izah ederiz. Ben Recep Başkanımı suçlamıyorum. Ama başkanım şöyle savunuyordu kendini. 'Ben bu görevi istemedim. İstememe rağmen genel başkanım bana bu görevi verdi' dedi. Bence demokrasiye inanıyorsa 'Benim 7 tane arkadaşım var. O arkadaşlarımdan hangisini belediye başkanı yapıyorsanız, sonuna kadar çalışırım ve seçimi alırız' demesini bekliyoruz biz. O zaman görevden kaçmış olmayacaktı. Daha çok verecekti. Ama onu yapmadığı için eleştirmiyorum. Onun seçimlerinde elimden geleni yaptım.” dedi.
    GÜRKAN: “KİŞİ, KARŞISINDAKİNİ KENDİSİ GİBİ BİLİR”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, önceki konuşmalarda bir il başkanının nasıl olması gerektiği konusunda konuşanlara cevap vererek başladığı konuşmasında, “Önceki İl Başkanlarımızdan Gürkan Güneser ve yine Önceki İl Başkanlarımızdan ve Milletvekillerimizden Nejat Gencan bir il başkanının nasıl olması gerektiğini tarif ettiler. Tarihte çok ünlü sözler vardır. Bunlardan biri şudur: Söylemek kolay, yapmak zordur. İstemek hep kolaydır ama vermek zordur. Biz bu partilerden hep isterken, hep verin derken biz ne verdik, ona da bakmak gerekir. 2011'de ben üniversite genel sekreterliğinden istifa ettim. Yaklaşık 10 gün sonra 28 arkadaşımla beraber ön seçime girdik. Uzun yıllar sonra yapılan ilk ön seçimdi. Üyelerimiz gittiler ve oylarını kullandılar. Sonuçlar çıktı, ben 1. sırada çıktım, Kemal arkadaşımız 2. sırada çıktı. 3 Nisan 2011'den başlayarak 12 Haziran'a kadar çalıştık. O dönemde Sayın Gencan milletvekili adayı olmak için istifa ettiğinden dolayı yönetim için Şükrü Ciravoğlu seçilmişti. Onunla beraber çalıştık. Yokluklar içerisinde özveriyle çalıştık. Dönemin İl Başkanı Ciravoğlu hiçbir ayrım yapmadan, bizi hiç kırmadan fevkalade bir seçim yönetti. Partinin il başkanı, il bazında genel başkanın vekilidir. Onun önüne kimse geçemez. Az önce bir il başkanının nasıl olması gerektiğini tarif eden eski il başkanlarıma sormak isterim. Siz il başkanıyken size emir verebilen oldu mu? Size emir verebilen belediye başkanı, milletvekili oldu mu? Bizim kültürümüzde il başkanına bir kişi emir verebilir. O da CHP Genel Başkanıdır. Kendileri emir almadıysa, şimdiki ya da gelecekteki il başkanlarının emir aldığını ya da alacağını niye düşünürler? Acaba kişi, karşısındaki kendisi gibi bilir, felsefesinden dolayı mı? Acaba atasözlerimizdir. Görme engelli 2 arkadaşımız köfte yiyorlar. Biri diğerine diyor ki, 'Niye köfteleri katık etmiyorsun? Bütün bütün ağzına atıyorsun?' Diğeri diyor ki, 'Ya sen görme engelli değil misin? Nereden biliyorsun?' Çünkü diyor, 'Ben öyle yapıyorum, oradan biliyorum. Bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Sayın Gencan dedi ya, '8 ilçenin 7'sini almıştık.' Mesela 2009'da Süloğlu'nu nasıl kaybettik onu da anlatmak lazım. Pas geçmemek lazım. Bu partinin hafızası güçlüdür. Hiçbir şeyi unutmaz. Yapılanı da yapılmayanı da unutmaz. 2010 referandumunda doğrudur Edirne'deki 'Hayır' oyları yüzde 74'tür. 2017 referandumunda ise yüzde 70,5. İlçe ilçe açın bakın. İl ortalaması 70,5, merkezin oranı yüzde 74'tür. Sayın Gencan bakmamışsınızdır belki. ” dedi.
    GÜRKAN: “POPOMUN ALTINDA KOLTUK OLURSA CHP'LİYİM, DİYENLERDEN DEĞİLİM”
    Gürkan, 2014'teki seçimlerde belediye başkanlığını kendisinin istemediğini, genel başkan tarafından kendisine verildiğini belirterek, “Bir de 2014'ü anlatayım size. 2014 seçimlerine giderken CHP bir takım kriterler getirdi. Edirne'de de mevcut belediye başkanıyla beraber 6 tane aday adayı vardı. Gerçekten 6-7 ay çalıştılar ve çok emek verdiler. O dönemde biz de Sayın Değirmendereli ile birlikte milletvekiliydik. Bu aday adayları içerisinde ikimizin de desteklediği kişiler vardı. Sonuç itibariyle 9 Şubat 2014'te Sayın Kılıçdaroğlu benim adaylığımı açıkladı. 9 Şubat'ta parti meclisinde bu açıklandı. Ben dahil 7 milletvekili, Genel Başkan tarafından çeşitli yerlerde belediye başkan adayı olarak gösterildi.10 Şubat sabahına kadar sürdü parti meclisi. 11 Şubat'ta biz Mehmet Kesimoğlu ile beraber Genel Başkan'dan randevu alarak meclisteki odasına gittik. Sayın Genel Başkanımız 'Hayırlı olsun arkadaşlar' dedi. 'Sağ olsun efendim' dedik. Ben dedim ki, 'Sayın Genel Başkanım ben belediye başkanlığını istemiyorum. Siz mevcut adaylardan uygun görmüyorsanız, kimi istiyorsanız aday çıkarın. Ben bu seçimi alıp geleceğim.' dedim. 'Hayır, sen gideceksin' dedi genel başkanımız. Sonuç itibariyle biz partimizin genel başkanının emrine, 'Başüstüne' diyerek buraya geldik. Bu konu hep gündeme geldi. Ben 2015 il kongresinde bunların aynısını anlattım. Dedim ki, 'Burada genel başkanımıza doğrudan ulaşabilecek çok sayıda arkadaşımız var. Rica ediyorum genel başkana sorsunlar. Sayın Genel Başkanım Recep Gürkan, kendisi mi sizden belediye başkanlığını istedi, siz mi o görevi verdiniz' diye.  Şuanda hala imkanı olan arkadaşlar var, gidip sorsunlar. Ben, 'popomun altında bir koltuk olursa CHP'liyim, koltuk olmazsa banane CHP'den' diyenlerden değilim, hiç olmadım.” ifadelerini kullandı. 
    BİRCAN: “CHP TARİHİNDE BİR İLKİ YAŞATTI”
    Partinin kuruluş yıldönümünde kendilerine söz verilmemesini çok sert eleştiren Bircan, “CHP'nin kuruluş tarihinden bugüne kadar ilk defa bir il başkanı, milletvekillerini partinin kuruluş yıldönümünde konuşturmadı, söz vermedi. Genel başkana bile söylediğimizde şaşırıyor. Milletvekili arkadaşlarımıza söylediğimizde, 'Olur mu öyle şey' diyorlar. Biz konuşturulmadık. Ben il başkanımdan çok şey bekliyordum, destekte Bahigo verdim kendisine.  Ama maalesef umudumu kaybettim ve böyle bir şeyi CHP'nin kuruluşundan bu tarihe kadar hiç görmedik. İlkleri yaşattı bize.” dedi.
    GAYTANCIOĞLU: “BURAYA GENEL MÜDÜR SEÇMİYORUZ”
    CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bundan sonra elini masaya vuracağını söyleyerek, “Merkez İlçe Kongresinde çok sert bir konuşma yaptım ve elimi masaya vurdum. Bundan sonra da vuracağım. Neden vuracağım onu da söyleyeyim. Bu partide birlik ve beraberliği sağlamak belki de bana düşüyor. Herkesi bir araya getireceğim. Bu partiyi iktidar yapacağız. Yüzde 60 hedefine ancak bu şekilde ulaşabiliriz. Görevimizi yeterince yapmadığımızı söyleyen arkadaşlarımız oldu. Bu il başkanı herkesin il başkanı olacak. Kim seçilirse seçilsin, desteklediğim olur, desteklemediğim olur, adam gibi geleceğiz burada onun arkasından gideceğiz.” dedi.
    VAREL: “EKİP ÇALIŞMASINA DAYANARAK YÖNETMEYE TALİBİZ”
    Adaylardan Eczacı Bülent Varel, adaylık konuşmasında, “Sevgili Cumhuriyet Halk Partili dostlarım. Ülkemizi uzun yıllardır devam eden sağ iktidarlar zincirinden kurtarmak zorundayız. Evet sevgili Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarım önümüzdeki süreçte bizleri zor günler bekliyor. 2019 yılı seçim yılı olacak. Ben ve arkadaşlarım bu zorlu sürece talibiz. Partimizin örgün kadrolarla yönetilmesi için ben ve arkadaşlarım buradayız. İl Başkanlığı bir makamdır. Önemli olan yönetim anlayışı ve ekip çalışmasıdır. Siz biz diye bir yönetim anlayışı olamaz. Bugün burada iç hesaplaşmamızı yapıp yarın sabahtan itibaren dışa dönük mücadeleye başlamak zorundayız. Bizim tek bir şeye ihtiyacımız var oda bir olup birlikte çalışmak. Biz en iyi biz yaparız değil birlikte yaparız iddiasındayız. Ekip çalışmasına dayalı bizden olmayanı yabancılaştırmayan bir birini ötekileştirmeyen bir yönetim anlayışıyla Cumhuriyet Halk Partisini yönetmeye talibiz. Bu memleketi dedelerimiz atalarımız yolda bulmadı. Bu vatan bizi kandırdılar diyenlerden değil bu ülkenin Atatürkçüleri ve Cumhuriyet Halk Partilileri var. İnsanın ırk ayrımı olmaz.” dedi.
    PEKCANLI: “BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”
    CHP Edirne İl Başkanı kongrede yaptığı adaylık konuşmasında, “Siyasi iktidar toplumun cahil kalmasını kendisine fırsat olarak görmektedir. İktidar, Okuyan düşünen ve eleştiren fikrini beyan eden herkesi potansiyel suçlu olarak görmektedir. Halkın iradesine saygı duymayan iktidar seçilmiş yerel iktidarlar üzerinde baskı kurmaktadır. Ve bunun gibi pek çok konuda iktidar elinden geleni yapmaktadır. Tüm bunlara karşı ülkemizin hak, hukuk ve adalet için CHP'sine ihtiyacı vardır. Bu felaketlerden kurtulmak için biz de CHP olarak elimizden geleni yapacağız. Bu amaçla çalışarak iktidarı ele alıp, ülkemizi bu bataktan kurtarmak için sizlerin desteğini talep etmekteyiz. Bu çalışmalarımız yaparken üyelerimizin fikirlerine her zaman değer verdik. Bu sene de ulaşılabilir, şeffaf ve fikirlere açık bir yönetim olma gayreti içinde çalışacağız. Kendimize güvendiğimiz kadar üyelerimizin de fikirlerine güveniyor, önemsiyor ve benimsiyoruz. Birlikte güçlüyüz, birlikte çalışıp birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı. 
    PEKCANLI: “EMİR ALIYOR DİYECEK ADAMIN, ALNINI KARIŞLARIM”
    Pekcanlı önceki konuşmalarda kendisi hakkında emir aldığına yönelik yapılan eleştirilere ise sert cevap vererek, “Zaman zaman yollar ayrılır. Siyaset bu. Ancak bazı yerlerde delege seçimlerinde hile yapıldığı ve farklı dedikodular var. Buradaki konuşmalar bahsedilen konularda bana laf atıldığının da farkındayım. Ancak bana bu salonda şundan emir alıyor, bundan emir alıyor diyecek adamın alnını karışlarım.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.