İl Genel Meclislerinde zaman zaman bazı konular görüşülürken tartışmalarda yaşanır ve doğruyu bulmak adına sert atışmalar da doğal olarak yapılır.

Çok ciddi konularda fikir teatisinde bulunmak ve konuyu tartışma boyutuna taşıyarak en doğru ve verimli olacak kararı almak elbette olması gereken bir uygulamadır.

Kayıkçı kavgasına dönüştürmemek koşuluyla tabii ki.

Ama bazen o kadar boş ve gereksiz konular ile zaman kaybedilir ki; benim sıkça takip ettiğim dönemlerde takip etmekten sıkıldığım anlar dahi olmuş ve toplantıyı terk etmişimdir..

Aslında çok ciddi manada önemli bir konunun tartışması ve atışması olsa ve sonuçta topluma yararı olan bir konu üzerinde durulmuş olsa değil bir saat bir gün beklerim.

Çünkü ben İl Genel Meclislerinin önemini ve işlevindeki kutsiyeti kabul eden biriyim.

Zaten İl Genel Meclisinin her döneminde belli kişiler partileri adına sürekli söz alarak karşı partiler ile sürtüşmeye girerler.

Yani her gurubun bir silahşoru vardır.

Daha önce de yazdığım gibi; hele hele basın ve bilhassa da görsel basın oradaysa bu atışmalar toplantı boyunca sürer ama toplantı sonunda can ciğer kuzu sarması olarak toplantı sonlandırılır.

Ne var hiçbir şey yok.

Tabii ki Meclis Başkanının toplantı ciddiyetinin korunması konusundaki tutum ve davranışları çok önemlidir.

İkinci dönemdir Başkanlık görevini yürütmekte olan Mehmet Geçmişin bu konudaki başarısını yadsımak mümkün değil.

Şahsen ben bu kadar başarılı ve etkin olabileceğini beklemiyordum.

Çok eski ve hırslı bir Partili olmasına rağmen hiçbir zaman partizanlık yapmaması büyük bir olgunluktur bana göre.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir oturumunda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Edirne’de Kırsal Kalkınma Yatırımlarında hangi projelerin yer aldığını açıklamış.

Bu kapsamda Edirne Tarım İl Müdürlüğü’nün, Komisyon üyelerine projeden yararlanan işletmelerin isimlerinin verilmediği belirtilerek, yaklaşık 2 milyon lira destek alan işletmenin kim olduğu konusunda bazı meclis üyeleri cevap beklediklerini belirtmişti.

Ak Partili Mustafa Suiçmez yaptığı konuşmada Tarım İl Müdürlüğü yetkililerini isimleri yazmadıkları gerekçesi ile sert bir dille eleştirmiş ve bir anlamda kendilerinden şikayetçi olmuştu.

Kamuoyuna yansıyan şekli ile yeni Türk Vatandaşı olmuş bir işletme sahibinin bu hibeyi aldığını bildiğini ama resmi olarak Tarım İl Müdürlüğünün bunu açıklamasını istemişti.

Aslında Suiçmez bu ismi bilir ve öğrenmesi de kolaydır.

Her fırsatta Tarım Bakan Yardımcısını ziyaret ederek sohbet etme şansı olan bir siyasetçi olarak çok basit bir durum.

Ama Müdürlüğün Kırklareli ve Tekirdağ İllerinin yaptığı gibi İsimlerin yazılması gerektiğini istemiş.

Tabii ki birazda şov yapmak lazım.

Tabii ki Tarım İl Müdürlüğü de bir açıklama göndererek bu konuda yapılan çalışmayı anlatmış;

“13. Etap kapsamında yeni ağıl yapımı için hibeye esas proje üst limiti tüzel kişiler için 2 milyon 500 bin TL, gerçek kişiler için ise 1 milyon 250 bin TL olup, KDV hariç proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilmektedir.

Destekleme almaya hak kazanan bahse konu birinci firma Elhira Tarım Hayvancılık İnşaat San.ve Tic.Ltd.Şti., Lalapaşa İlçesi Hacıdanişment Köyünde bin Başlık Damızlık Koyun İşletmesi yapacaktır. Proje toplam tutarı 2.499.250 TL olup, 1.249.625 TL yatırımcı tarafından karşılanacak, 1.249.625 TL ise Bakanlığımızca hibe olarak verilecektir.

Diğer hak sahibi ise Abdülhamit ABDULLAH olup, Lalapaşa İlçesi Çallıdere Köyünde 5 bin Küçükbaş Kapasiteli Damızlık Besi İşletmesi yapacaktır. Proje toplam tutarı 12.226.400 TL‘dır. Bu proje için yatırımcımız 10 milyon 976.400 TL ayni katkı ve 625.000 TL’da % 50 yatırımcı katkısı olmak üzere toplam 11.601.400 TL harcama yapacaktır. Sonuç olarak proje kapsamında yatırımcıya Bakanlığımızca 625.000 TL hibe olarak verilecektir.”

SİYASİ YAZILARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.