“BAKANLARA EDİRNE'Yİ DÜŞÜNDÜRECEĞİM”

İyi Parti Kurucularından ve GİK Üyesi Tolga Akalın, basın toplantısında partideki gelecek siyasi hedefinin sorulması üzerine, “Bir gün bizim İYİ Parti iktidarının Bakanlarını el ele tutuşturup, gözlerini kapatıp 'om' yaptırarak yarım saat Edirne'yi düşündüreceğim. Benim siyasi hedefim bu.” dedi.

“BAKANLARA EDİRNE'Yİ DÜŞÜNDÜRECEĞİM”

İyi Parti Kurucularından ve GİK Üyesi Tolga Akalın, basın toplantısında partideki gelecek siyasi hedefinin sorulması üzerine, “Bir gün bizim İYİ Parti iktidarının Bakanlarını el ele tutuşturup, gözlerini kapatıp 'om' yaptırarak yarım saat Edirne'yi düşündüreceğim. Benim siyasi hedefim bu.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Kasım 2017 Çarşamba 09:55
“BAKANLARA EDİRNE'Yİ DÜŞÜNDÜRECEĞİM”

    İyi Parti Kurucu ve GİK Üyesi Tolga Akalın, İyi Parti GİK Üyesi Enis Kaplan ve İyi Parti Edirne Kurucu İl Başkanı Mete Türkay, kentte bulunan bir restoranda basın toplantısı düzenledi. Burada anketlerdeki oy durumunun sorulması üzerine Akalın, Edirne'de CHP'yle İyi Parti arasında küsuratlarla fark olduğunu ifade etti. Siyasi hedefinin sorulması üzerine ise, “Bir gün bizim İYİ Parti iktidarının Bakanlarını el ele tutuşturup, gözlerini kapatıp 'om' yaptırarak yarım saat Edirne'yi düşündüreceğim. Benim siyasi hedefim bu.” dedi.
     Edirne Kurucu İl Başkanı Mete Türkay ise, Akalın'ın kendisine gelerek parti içerisinde olması teklifinde bulunduğunu, kendisinin de elini taşın altına koyduğunu ifade etti. İl teşkilatlanması ve il binası hakkında da konuşan Türkay, “Parti binamıza ilişkin teşrifat işlemleri devam ediyor. Bir terslik olmazsa Kervansaray'ın arkasında CHP'nin eski binası vardı orayla anlaştık.” dedi.
     AKALIN: “BU İLGİYİ KARŞILIKSIZ BIRAKMAYACAĞIZ”
     İyi Parti Kurucularından, Genel İdare Kurulu Üyesi Tolga Akalın, geçtiğimiz hafta Akşener'in Edirne ziyareti sırasında gösterilen ilgiye teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Partimizin Genel Başkanı, bölge olarak ablamız Sayın Meral Akşener geçtiğimiz hafta Cumartesi günü ilimizi ziyaret etti. Olağanüstü bir katılım gösteren Edirnelilere özellikle teşekkür ediyorum. Çok özel ve duygusal anlar yaşandı o gezide. Bu gezide yaşadıklarımız olağan bir siyasal dönemin göstergeleri değil. Gezdiğimiz çarşılarda çarşı esnafı, ilk defa bu kadar yoğun ilgi gösterilen bir siyasi lider karşıladıklarını söylediler. Bunlar güzel şeylerdi. Gördüğüm kadarıyla Edirne halkı bu meseleye sahip çıkmış. Saraçlar Caddesi'nde bir ön üye kaydı yapalım dedik, 3 stant koyduk. Bir miting hazırlığımız yoktu. Ola ki bir teşekkür eder diye bir yer yapmıştık. Böyle yoğun bir Edirne'nin yerli halkının katılımı vardı. Bu ilgiyi karşılıksız bırakmayacağız.” dedi. 
     AKALIN: “GENÇ YAŞ SİYASİ JENERASYON ÇIKARMAK İSTİYORUZ”
     Akalın, Edirne'nin siyaset konusunda kaynaklarıyla örtüşmeyen bir geri kalmışlığa sahip olduğunu söyleyerek, “Bu süreçten sonra Edirne'de çok müstesna, insani vasfı çok yüksek, yöneticilik kabiliyetleri olan ve bu kabiliyetlerini de Baro gibi önemli bir kuruluşta daha önce defalarca yerine getirmiş bir değerli kardeşimizi Edirneliye tanıtmaktan, kendisinin il başkanlığında Edirne'de onunla çalışacak olmaktan da ayrıca şeref duyuyorum. Bu yeni dönemdeki temel siyasi yaklaşımımız şu; yeni bir siyaset, yeni bir siyaset dili ve dolayısıyla yeni siyasetçilerle yola çıkma azim ve kararlılığındayız. Artık siyaseti geçmiş kalıplarla ve söylemler ifade etmekten ziyade, siyasetin yeni diline uygun, aslında ona ihtiyacı olmayan, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar gereği siyaseti bir milli sorumluluk ve bölgesel sorumluluk olarak adleden, çocuğundan ve eşinden fedakarlık yapıp vakit ayıracak insanların siyasete katılması gerektiğine inanıyoruz. Siyasetteki bu katılımın seviyesini ne kadar yukarı çekersek, toplam kalitesini de yukarı çekebileceğimizi düşünüyoruz. Edirne'de temel eksik şu; siyasette kaynaklarıyla örtüşmeyen bir geri kalmışlığa sahip ve çok iyi bir insan kalitesi var ama bu insan kalitesinde paralel bir siyasetçi çıkaramıyor Edirne. Edirne'nin temel sorunudur bu. Bizim bu dönemde üzerinde en fazla duracağımız mesele, orta yaş, genç yaş bir siyasi jenerasyon çıkarmak ve bu jenerasyonun çok uzun süre Edirne'ye hizmet edebilmesini sağlamak. Arkadaşlık ve ekip ruhu içerisinde halka doğru siyaset yapabilecek bir grup ve nesil çıkarmak istiyoruz. Bu konuda çağrı yapmak istiyoruz. Edirneliye ihtiyacımız var. Hem yönetimlerde, üye olarak, özellikle hanımlara ihtiyacımız var. Türk siyasetine kadın eli değmeli.” ifadelerini kullandı. 
     TÜRKAY: “ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”
     İYİ Parti Edirne Kurucu İl Başkanı Mete Türkay, kendisi hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında,“1978 doğumluyum. 1995 yılında Edirne'ye geldim, 22 yıldır Edirne'deyim. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Eşim de benim gibi Avukat. Bir erkek ve bir kız çocuğum var. 2010 yılından 2016'ya kadar Edirne Barosu yönetim kurulunda görev aldım. Yönetim Kurulu'nun son yılında Baro Başkan Yardımcılığı görevi üstlendim. Geçen dönem de Türkiye Barolar Birliği Delegeliği'ne seçildim. Hala bu görevim devam etmekte. Aile yapımız itibariyle hiçbir zaman evde siyaset konuşulmadı. Siyasi düşünce olarak özgür bireyler olarak yetiştik. Siyasetin içerisinde hiçbir zaman aktif Celtabet rol almadım. Tolga Akalın geldi ve siyasette yeni yüzler aradıklarını söyledi. Elini taşın altına koyacak genç insanlara ihtiyacı olduklarını söyledi. Biz de kendisini kırmadık ve elimizi taşın altına sokarak, çocuklarımızın geleceği için her zaman için parti dahilinde görev alabileceğimi söyledim. Açıkçası il başkanlığı benim için de sürpriz oldu. Bana bu onurlu ve zor görevi yükleyecek kadar güvenen Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'e, teşkilatlardan sorumlu üyemiz Koray Aydın'a ve buna vesile olan Tolga Akalın'a teşekkür ediyorum.” dedi.
     TÜRKAY: “CHP'NİN ESKİ BİNASI, İYİ PARTİ'NİN İL BİNASI OLACAK”
     Türkay, CHP'nin Edirne'deki eski İl Başkanlığı binasının olduğu yere İyi Parti İl Başkanlığı'nın yapılacağını ifade ederek, “İyi Parti programı ve iktidar hedefi olan, bunu başarabilecek güç ve kararlılıkta olan bir partidir. İyi Parti her türlü hukuksuzluk ve engellemelere karşı büyük mücadeleler sergileyerek Atatürk ilkeleri ve vatan sevgisini ön planda tutan, farklı siyasi kanaatlerdeki kişilerin yine aynı ilkeleri taşıyarak büyük mücadeleler veren, onurlu, tecrübeli ve donanımlı halkla iç içe, ülke menfaatlerini ön planda tutan, lider karizması yüksek, devlet adamlığı niteliklerinin hepsini taşıyan Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener etrafında birleşerek sırtını sadece büyük Türk milletine dayayan ve gücünü büyük milletinden alan siyasi bir oluşumdur. Kısaca İyi parti çok iyi bir partidir. İlçe teşkilatlarımızın çoğunu belirledik çok kısa sürede bir basın açıklaması yaparak bunları bildireceğiz. Parti binamıza ilişkin teşrifat işlemleri devam ediyor. Bir terslik olmazsa Kervansaray'ın arkasında CHP'nin eski binası vardı orayla anlaştık. Parti tabelaların asılıp gerekli işlemlerin yapılması biraz zaman alacak sadece. Bu aşamada elimizden geldiğince Edirne siyasetini tanıyan, Edirne'nin siyasi yapısına uygun kişileri İyi Parti'ye almak istiyoruz.” dedi.
     TÜRKAY: “EDİRNE'DE EN KISA SÜREDE HALLEDECEĞİZ”
Erken seçim ihtimaline karşı nasıl bir hazırlık yaptıklarının sorulması üzerine İl Başkanı Mete Türkay, “Erken seçime girilmesi için partinin 41 ilde teşkilatlanması gerekiyor. İl teşkilatının da sağlanması için, il teşkilatıyla beraber ilçe sayısının 3'te 1'inde teşkilatlanmanız lazım. Bu işlemleri biz Edirne'de en kısa sürede halledeceğiz. Büyük ihtimalle 10 Aralık'a kadar genel merkezin onayını aldıktan sonra oluşturacağımız listelerle daha sonra resmi işlemleri halledeceğiz.”  dedi.
    AKALIN: “EDİRNE'DE CHP'YE ÇOK YAKINIZ”
    Edirne'de anket sonuçlarının ne durumda olduğunun sorulması üzerine GİK Üyesi Mehmet Tolga Akalın, “Trakya için söyleyebilirim. Kırklareli'nde AK Parti artık yok. Yani çok aşağılarda. İYİ Parti ve CHP mücadele ediyor. Edirne'de 3. Parti konumunda AK Parti. Kırklareli'ne göre biraz daha canlı Edirne'de AK Parti.  Tekirdağ'da şuan 3 parti var. Edirne'de CHP, İyi Parti ve daha sonra AK Parti geliyor. Edirne'de CHP'yle aramızdaki puan farkı da küsuratlı diyebileceğim rakamlarla ifade ediliyor. Henüz ortada bir siyasi çalışma olmamasına rağmen. Türkiye'de 19,3 başlangıcıydı. Şuan 1. etapta yüzde 38 hedefimiz var. Potansiyel gözüken 1. etaptaki seçmen. Trakya'da rakamlar Türkiye ortalamasının ciddi olarak üzerinde. Bunun yansıması sokakta da görülüyor.” ifadelerini kullandı.  
    AKALIN: “BAKANLARA OM YAPTIRARAK YARIM SAAT EDİRNE'Yİ DÜŞÜNDÜRECEĞİM”
    GİK Üyesi Tolga Akalın İyi Parti'de gelecekte nasıl bir görev alacağını soran bir gazeteciye, “Vekil olanlar Bakan olamıyor. Yeni sistem öyle biliyorsunuz vekil olursanız bakan olamıyorsunuz. Meral Akşener'le tanışıyordum eskiden. Onun karar alma süreçlerinde de 2013'ten beri varım. Bu ülkenin çıkış olarak Meral Akşener'i gördüğüm için kendim için bir hesap yapmadan yürüyorum. Kendi adıma hiçbir şey konuşmam. GİK'i de konuşmamışımdır, kuruculuğu da konuşmamışımdır. Ama bir şeyi biliyorum. O da şu: Bunun sıfatının vekillikle, bakanlıkla alakası yok ama ben bir gün bizim İYİ Parti iktidarının Bakanlarını el ele tutuşturup, gözlerini kapatıp 'om' yaptırarak yarım saat Edirne'yi düşündüreceğim. Benim siyasi hedefim bu.” şeklinde cevap verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.