Enez ve Keşan’da toplanacaklar

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş yaptığı açıklamada; Ekim ayı meclis toplantılarını Enez’de ve Keşan’da yapacaklarını belirtti.

Enez ve Keşan’da toplanacaklar

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş yaptığı açıklamada; Ekim ayı meclis toplantılarını Enez’de ve Keşan’da yapacaklarını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Eylül 2017 Salı 09:48
Enez ve Keşan’da  toplanacaklar

    “3 GÜN ENEZ’DE, 2 GÜN DE KEŞAN’DA TOPLANTILARIMIZI YAPACAĞIZ”
    İl Genel Meclisi’nin 2016 yılı toplantılarında, Enez’in 2017 yılında pilot ilçe olarak ilan edildiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Geçmiş, “Enez Kaymakamımız da, İl Genel Meclisi toplantılarımızı yapmak üzere bize davet yazısı gönderdi. Bu vesileyle, ekim ayı toplantılarını Enez’de yapma kararı aldık. Bu çerçevede; 3 gün Enez’de, 2 günde Keşan’da bu toplantıları yapacağız. Enez’de, 2-3-4 Ekim’de, 5-6 Ekim’de ise, Keşan’da toplantılarımızı yapacağız. Vatandaşlarımızda en azından nasıl bir çalışma yaptığımızı görmüş olacaklar. Ayrıca, sorunları yerinde dinleme fırsatımız olacak. Toplantılarımıza herkesi davet ediyoruz.” dedi.
    “TANITIM AMAÇLIYDI”
    “2017’nin Enez yılı ilan edilmişti. Peki, Enez’e neler yapıldı?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Geçmiş, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, kamuoyununun ilgisini çekme adına bu kararı almıştık. Yatırım amaçlı değil; Edirne’nin sahillerinde en iyi deniz olduğunu ve kendi kendini temizleyen yapıya sahip olduğunu, tanıtımların en alt seviyede bulunduğunu duyurmak amacıyla böyle bir şey yapmıştık. Yanı başımızda bulunan Yunanistan sahilleri, Bodrum gibi çalışırken; halen kasaba havasından çıkamamış olan Enez’in tanıtımını Kralbet ön planda tutmak adına İl Genel Meclisi’nde böyle bir karar aldık. Enez’de yol, su konusundaki tüm porblemlerini hallettik gibi bir şey. Çok küçük işlerimiz bu bölgede kaldı. Ayrıca, Enez’deki kaleyi restorasyona aldırdık. Enez’de büyük bir tarihi zenginliğe sahip olmasından ötürü çıkan eserlerin sergilenmesi amacıyla, müze kurulması yönünde çalışmalarımız bulunmaktadır. Edirne Valisi’yle görüşüyoruz ancak, Enez’e müze kurulmasına çok sıcak bakılmıyor. Biz yine de, bu konuda ısrarımızı sürdürüyoruz. Çünkü yaz mevsimde bölgeyi ziyaret eden insanlar, kaleyi gezdikten sonra gelip müzede eserleri görme fırsatı bulabilir.”
    “MEVCUT BÜTÇE ÇERÇEVESİNDE, EN İYİ YATIRIMLARI BÖLGEMİZE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
    Keşan’da yapılacak toplantıya, muhtarlar, bazı kurum ve kuruluş temsilcileri ile bir çok kişiyi davet edeceklerinin altını çizen Geçmiş, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplantıya, tüm muhtarlarımızı davet edeceğiz. Ancak, burada muhtarlarımızın ve köylerin sorunlarını aktarması amacıyla, Muhtarlar Derneği Başkanı’na söz vereceğiz. Diğer oda ve borsa yöneticileri de katılmaları durumunda, yine kendilerine söz verilir. Genel olarak, Keşan’daki İl Genel Meclisi üyelerimize söz vereceğiz. Keşan’ın sorunlarını içeren harita zaten elimizde mevcut. Mevcut bütçe çerçevesinde, en iyi yatırımları bölgemize yapmaya çalışıyoruz. 2017 yılı içerisinde neler yapıldığı anlatılacak. Ayrıca, 2018 yılında neler yapılacağı yönünde öneriler alacağız. Ayrıca, Keşan’da yapılacak toplantımıza, Edirne Valisi’ni davet edeceğiz. Kaymakmalık binamızda da, il encümen toplantımızı gerçekleştireceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.