GAYTANCIOĞLU TRAKYA BİRLİK’İ TEBRİK ETTİ

GAYTANCIOĞLU TRAKYA BİRLİK’İ TEBRİK ETTİ

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Eylül 2017 Salı 09:26
GAYTANCIOĞLU TRAKYA BİRLİK’İ TEBRİK ETTİ

Trakya Birlik ayçiçeği ön alım fiyatını 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için 1.823,20 TL/ton, yüzde 50 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için fiyat 1.978 TL/ton, yüzde 40 standart yağ oranlı ayçiçeği ürünü için fiyat 1.720 TL/ton olarak açıklamıştı. Bu fiyatları değerlendiren CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Trakya Birlik’i tebrik etti. Trakya Birlik’in üreticisini korumayı tercih ettiğini ve iyi bir fiyatla piyasaya girdiğini belirten Gaytancıoğlu, bu nedenle çiftçinin piyasada düşük fiyatla karşılaşmayacağını dile getirdi.
                “TRAKYA BİRLİK’İ TEBRİK EDİYORUM’’
                CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Trakya Birlik’in iyi bir fiyatla piyasaya girdiğini ve bundan dolayı çiftçinin piyasada düşük fiyatla karşılaşmayacağını belirterek;  ‘’Trakya Birlik’i ben sürekli eleştiren birisiyim ama yapıcı eleştirilerde bulunurum. Bu sefer eleştirmiyorum. Piyasa fiyatlarına paralel bir fiyat açıklamıştır Trakya Birlik. Bu açıdan Trakya Birlik Yönetim Kurulu’nu tebrik ediyorum. Benim beklemediğim bir fiyat düzeyiydi. Çünkü Trakya Birlik 4-5 yıldan beri piyasa fiyatlarının altında fiyatlarla piyasaya giriyordu. Karadeniz Birlik’in bin 650 lira Milanobet fiyat açıklamasından sonra büyük bir ayçiçeği alıcısı Konya Şeker Şirketi’nin herhangi bir fiyat açıklamamasından sonra gerçekten Trakya Birlik iyi bir fiyatla piyasaya girdi. Şu anda da fiyatı açıklaması en azından çiftçinin piyasada düşük fiyatlarla karşılaşmamasına neden olacak.’’ ifadelerini kullandı.
                “TRAKYA BİRLİK ÜRETİCİSİNİ KORUMAYI TERCİH ETMİŞTİR’’
                Yağ verimi yüksek çeşitlere yüksek fiyat politikasının tuttuğunu ve Trakya Birlik’in açıkladığı fiyatla üreticisini korumayı tercih ettiğini dile getiren Gaytancıoğlu; ‘’Bir de birkaç yıldan beri uyguladığı yağ verimi yüksek çeşitlere yüksek fiyat politikası da tutmuştur. Üretici yağ verimi yüksek çeşitlere yönelmiştir. Dolayısıyla bu konuda Trakya Birlik’i tebrik ediyorum. Her zaman eleştirmeyeceğiz. Yeter ki işlerini iyi yapsınlar biz her zaman destek olmaya hazırız. Birkaç kurum hiç piyasaya girmiyor, birkaç kurum da düşük fiyatla giriyor. Trakya Birlik burada üreticisini korumayı tercih etmiştir. Ama bundan sonra tabi piyasada daha yüksek fiyatları bulabilmek için devlete baskı yapmaktır. 40 kuruşluk ayçiçeği prim desteğinin daha yukarılara çıkarılmasıdır.’’ dedi.

Son Güncelleme: 05.09.2017 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.