Tarımsal kredilerle çiftçi perişan

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiftçilerin borçlarını ödeyemez hale geldiklerini belirten bir açıklama yaptı.

Tarımsal kredilerle çiftçi perişan

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiftçilerin borçlarını ödeyemez hale geldiklerini belirten bir açıklama yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ekim 2017 Pazartesi 10:04
Tarımsal kredilerle  çiftçi perişan

    Gaytancıoğlu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle; “Muhtarlarımız mahallelerindeki icra işlerini takip etmek ve fakirlik belgesi vermekten işlerini yapamaz hâle geldiler. Mahallenizdeki veya köyünüzdeki muhtarı bir ziyaret edin, ne kadar çok borçlu insan olduğunu görün. En borçlu kesimden biri de çiftçiler. Çiftçilerimiz, artık, borçlarını ödeyemez hâle geldiler. Tarım Safirbet kredi kooperatifleri, özel bankalar ve Ziraat Bankasına olan toplam borç 85 milyarı aşmış durumda; tefecilere olan borçlar ayrı. Bunun dışında “hazine destekli kredi” diyorsunuz, “sıfır faizli kredi” diyorsunuz, sonradan faiz istiyorsunuz. Örneğin, Meriç Subaşı beldesinden Hüseyin Serin kardeşimiz hazine destekli bir traktör alıyor ama faiz ödemekten perişan oluyor; sözde sıfır faizli. “Hani faizsizdi?” diye soruyor, “Gidip özel bankadan alsaydın daha çok faiz öderdin.” diyorlar. Nerede adalet?”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.