“TARSİM'DEKİ YOLSUZLUK İYİCE ARAŞTIRILMALI”

Erdal Akgün TARSİM'de yapılan yolsuzluğun tüm detayları araştırılması gerektiğini Anadolu'nun bazı bölgelerinde bu tür yolsuzlukların yaşandığını, sonunda bunun faturasının çiftçilere çıkarıldığını, bu tür yolsuzluk olan bölgelerde o bölge halkının zararı üstlenmesi gerektiğini belirtti.

“TARSİM'DEKİ YOLSUZLUK İYİCE ARAŞTIRILMALI”

Erdal Akgün TARSİM'de yapılan yolsuzluğun tüm detayları araştırılması gerektiğini Anadolu'nun bazı bölgelerinde bu tür yolsuzlukların yaşandığını, sonunda bunun faturasının çiftçilere çıkarıldığını, bu tür yolsuzluk olan bölgelerde o bölge halkının zararı üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Kasım 2017 Salı 10:40
“TARSİM'DEKİ YOLSUZLUK   İYİCE ARAŞTIRILMALI”

    Güneydoğu illerinde Tarım Sigortası Kurumu  kısa adıyla TARSİM uygulamalarında yolsuzluk yapıldığı konusunda açıklama yapan  Edirne Ziraat Odası meclis Başkanı Erdal Akgün”  Anadolu'nun bazı illerinde  TARSİM  konusunda   yalsızlık yapıldığına dair duyumlarımız oluyor.
    Bu yapılan son olayla birlikte   bu yolsuzluk iyice su yüzüne çıktı.  Yolsuzlukta adı geçen 7 milyon gibi bir rakam büyük bir rakam. 
    Bundan önceki yıllarda böyle yolsuzlukların olup olmadığının da araştırılması gerekiyor.
    Bölgemizde halkımız alın terinin karşılığını dahi alamazken, ülkenin başka illerinde bu tür olaylara tanık oluyoruz”  
    DEVLETİN PARASI MİLLETİN PARASIDIR
    Bu tür uygulamaların çiftçilerimizle ilgili bir kurumda böyle yolsuzlukların yaşanmasının kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Akgün, “Sonuçta devletin malı milletin malı ve devletimizin parası milletin parasıdır.
 Bu uygulamalarla toplumun bir bölümü yapılan bu yolsuzluklardan sonra  mağdur oluyor.
 Bazı yerlerde kaçak kullanılan elektrik parasını da  bizler ödüyoruz.” Dedi
    BÖLGESEL UYGULAMALAR OLMALI
    Bu haksızlıkların önüne geçmek için bölgeler uygulamaların yapılması gereğini savunan Akgün, “ Diyelim Trakya'da bir kaçak elektrik olayı varsa,  bunu Trakya halkı ödemeli. !0 yıl önce bunlar tamamen birleştirildi. Şimdi yapılan yolsuzlukların faturası tüm halka çıkarılıyor. 
    Namusu ile vergisini ödeyen insanlarımıza bu fatura çıkarılıyor. Bunlar ülkemiz için Bahis Siteleri hoş olmayan olaylar. Özellikle güneydoğu bölgemizde  bunun dışındaki  konularda da yolsuzluklar oluyor.Bir  türlü bu haksızlıkların önüne geçilemiyor. Devletimiz bunun önüne geçemiyor.
    Trakya'da baba üçkağıtçılık yapmış olsa oğlu şikayette bulunur. Oğlu yapsa babası karşı çıkar.Bizim insanlarımız böyle  devletin malını kendi malımızdan daha iyi koruma alışkanlığımız vardır.
    YAPANLAR DA GÖZYUMANLAR DA CEZALANDIRILMALI
     Bu olaylar karşısında söyleyecek bir söz bulamadığını  belirten Erdal Akgün, “ Büyük  bir yolsuzluk olayı. Bu işi yapanın da buna göz yumanın da cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bölgemizde görev yapan kamu görevlilerinin Trakya insanının kıymetini bilmesini istiyorum. Bunu da bildiklerine inanıyorum.
    Bu arada bizim aleyhimizde olan bir durumu da belirtmeden edemeyeceğim. Akaryakıta ard arda gelen zamlar halkımızın belini büküyor. Ekim sezonunda mazota yapılan zamlardan çiftçilerimiz mağdur olacak. Her şeye müdahale eden Cumhurbaşkanı ne yazık ki bu işleri sadece seyrediyor. Bizi üzen nokta bu. 
    Başka şeylerde otomatik uygulama yok sadece akaryakıtta uygulanıyor. Öyleyse süt fiyatlarına da otomatik olarak zam yapılsa, ürünlerimize de yine otomatik olarak zam  görse    bizim için sorun çözümlenmiş olur.
    Bundan önceki yıllarda   giderlere ne kadar zam yapılsa da bizim ürünlerimiz değerini buluyordu.Bu dönemde sadece çiftçilerimiz mağdur oluyor. 
    Cumhurbaşkanı açıkoturumda futboldan örnekler verdi. Bizler de  eskiden çok zahmet çektik: Bu örnekler bizim sorunlarımızı çözmez. Cumhurbaşkanı yurdun her bölgesinden çiftçileri çağırsın sorunları onların ağzından dinlesin, biraz da bizim sorunlarımıza eğilsin.
    Suriyelilerden bıktık usandık. Elimizde hayvan kalmadı, üretim yapamıyoruz.
    Suriyelileri bırakıp biraz da Türk milletinin sorunları ile ilgilenilmesini istiyoruz”  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.