Merhaba sevgili okurlar, bundan sonra her ay 20 yıllık güzellik uzmanlığı deneyimimi, bilgi birikimimi sizlerle paylaşacağım...

Bugünkü konumuz sonbahar ve dış etkenlerin cildimize etkileri...

Sonbaharı yaşadığımız şu günlerde yaz mevsiminden çıkan cildimiz bakıma ihtiyaç duyar. Canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için bazı altın kurallar vardır! Su içmek ,sigaradan uzak durmak , dengeli ve sağlıklı beslenmek, spor yapmak,makyajla uyumamak, nemlendirici kullanmak, güneş kremi kullanmak, düzenli cilt bakımı yapmak gibi...

Çünkü cildimiz vücudun en büyük koruma organıdır,iç organlarımızın korunması için önemli bir bariyer oluşturur. Havaların değişken ve rüzgârlı olması nedeniyle ciddi kuruluk ayrıca buna bağlı olarak da başta egzama olmak üzere dermatolojik sorunlar da artış görülebilir. 

Her cildin nem ihtiyacı vardır ancak nem oranı kişiden kişiye değişir. Cildimiz yağlı ,karma ,normal, kuru olarak sınıflandırılsa bile nemlendirici seçimi kişinin cilt yapısına ve mevsime göre değişkenlik gösterebilir. Yazdan çıktığımız şu günlerde güneşin hala etkili ışınlarının faydası olduğu gibi zararları da vardır.Nemsizlik, kırışıklık ve leke gibi sorunları yaşamamak için mutlaka mevsimine ve cildinize uygun güneş koruma faktörlü kremleri kullanmak;cildin yaşlanmasını ve lekelenmesini önler.

Sigara içmek deri yüzeyinde oksijenlenmeyi azaltır ,spor yapmak dolaşım hızlandırır Ve cilt yüzeyinde oksijenlenmeyi arttırır. Sağlıklı beden ve ruh hali cildimize yansır .çevre kirliliği ,güneş ,florasanlar ve bilgisayarlar leke riskini arttırır. Bu nedenle cildimizi uygun temizleme ürünleri ile temizleyerek günün kirinden arındırmamız gerekir.

Cildinizi sabun ,şampuan ,duş jeli gibi ürünler  kurutacağı için bu ürünlerden uzak durmalıyız. Hazır gıda tüketmek cildimizde çeşitli hasarlara yol açabilir. Aşırı yağlanma, gözeneklerin tıkanması ve Komedon üretiminin çoğalmasına neden olur. Soluk ya da aşırı hassas ciltlerle karşılaşabiliriz. Cilt ve genel sağlığınız için ceviz ve balık sayesinde omega üç ve omega altı yağları cildimizin nemini artıracaktır. Nemli cilt kırışmaz.

Cilt bakımı; Uzman ellerde doğru cilt analizi yapıldıktan sonra her ay veya her mevsim değişikliğinde yapılması önerilir. Mevsimine ve cilt yapısına göre yapılan bakımlar ciltte  oksijen üretimini arttırır, biriken  keratin tabakasını arındırarak cildin nefes almasını, yapılan masajlar kolejen üretimini arttırılır ve gözeneklerin küçülmesini sağlar. Maskeler ve kremlerle desteklenerek sağlıklı bir cilde kavuşturulur. Düzenli cilt bakımı deri sağlığı için çok önemlidir.

Sorularınız ve görüşleriniz için ngguzellik@gmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.