Eğitim Öğretim ile ilgili ne zaman bir eyleme tanıklık etsem hatta duysam bir başka oluyorum inanın.
29 yıl neferi olduğum Eğitim camiasına bir kazanımın gerçekleşmesi beni hayatımın en mutlu anlarından birini yaşamama vesile oluyor.
Olması da gerekir çünkü hayatının bir bölümünü bu camianın içinde yaşamış,her türlü olumluluklar ve olumsuzluklar yaşayarak bu ülkenin geleceği olan çocukları yetiştirme konusunda emek harcamış bir Eğitimci olarak yeni bir Eğitim yuvasının açılması gibi önemli bir kazanımda bunları yaşamamak mümkün değil.
Hele hele bu kazanımı Edirne'ye getiren aile;çok sevdiğim,takdir ettiğim,saygılı,hatırşinaz ve hak yemez insanlar olarak takdirle anılan İba ailesi olunca sevincim ve coşkum bir kat daha artıyor inanın.
Edirne’de önemli yatırımlara imza atmış olan ve şu anda beş yüzün üzerinde insan çalıştırarak iş ve aş imkanı sağlayan Gümüş İnşaat ve Zeynep Kız Öğrenci Yurtları sahipleri Belgin ve Nesim İba'ın öncülüğünde İba ailesi kardeşlerim bu yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek Türkiye Eğitim Kurumlarının Edirne Yerleşkesini Baz Basın Yayın ve Medya Anonim Şirketi bünyesinde açarak Edirne eğitimine büyük katkı ve kalite sunmayı amaçladılar.
90 yıllık bir geçmişi olan ve Atatürk'ün direktifleri ile kurulmuş
Türk Eğitim Derneği Edirne Okulunun tanıtımı için geçtiğimiz günlerde Genel Müdür Sevinç Atabay'ın da katılımı ile bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
TED Edirne Koleji Tanıtım Ofisinde basın mensuplarıyla bir araya gelen TED Genel Müdürü Atabay’a, TED Okul Geliştirme Koordinatörü Dr. Şule Akalın, TED Koleji Edirne Müdürü Arzu Aydın, TED Edirne Koleji Kurucusu Belgin İba da eşlik etti.
Genel Müdür Atabay, TED’in 39’uncu okulu olma özelliğini taşıyacak Edirne’deki okulun Eylül 2019’da eğitime başlayacağını söyledi.
Edirne’de uzun süredir okul açmayı düşündüklerini ifade eden Atabay, doğru yatırım ortağıyla bunu sonunda gerçekleştirdiklerini belirterek; “İnandığımız bir yatırım ortağıyla yola çıkmak gerekiyordu. Ne mutluyuz ki böyle bir aileyle yollarımız kesişti. Onlar da bir TED okulu açma konusunda çok istekli oldular. Şimdi 2019/2020 Eğitim-Öğretim yılında bu okulu açabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Genel Müdür Atabay'ın burada kullandığı cümle çok önemli; "Bu okulu açma kararı vermelerindeki en önemli etken,doğru ve inanılır bir yatırım ortağı ile yola çıktık"
Bu demek oluyor ki;TED yetkililerinin de İBA ailesi ile ilgili görüş ve düşünceleri benimkilerden farksız.
Bunu toplantıda kendilerine iletme gereğini duyduğum için sayın Genel Müdüre; "Edirne TED Koleji gibi kendini kanıtlamış büyük bir Eğitim Kurumunu kazanıyor olmakla çok şanslı ama TED Koleji de bu yola İBA ailesi ile çıkmakla büyük bir şans yakalamış oldu" dediğimde ayni görüş ve düşünce de olduğunu söyleyerek mutluluğunu gizlemedi.
Başarılar İBA ailesinin değerli kardeşleri.
90 yıllık meşaleyinin Edirne'mizde de yanmasını sağladığınız için bir Eğitimci olarak sizlere en içten sevgi saygı ve minnet duygularımı ifade etmek isterim.
Ne mutlu size,ne mutlu Edirne'ye.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.