Son günlerde dünyada bütün toplumları etkisi altına alan bir ölümcül virüs,  toplum yöneticilerini de bu tür tehlikelere  karşı ne denli hazırlıklı olduğunu da sınamış oluyor.

Böyle tehlikeleri dikkate almayıp duyarsız davranan toplumlar bunun cezasını çekti ve de çekmeye devam ediyor.

Ülkemiz de  tehlikeden  etkilenen bir ülke. Avrupa ile Asya arasında köprü durumunda olan ülkemize girip çıkanın yeterince denetlenememesi ,kendimizi bu tür tehlikelere karşı bağışıklı hissetmemiz, sınırımızda devam eden bir savaştan kaçanlara ülkemiz  içinde  rahat barınma imkanı tanınan bir ülkede bu tür uluslararası tehlikenin  olmaması kaçınılmazdı.

Şu ana kadar yetkililerin ifadesine göre bu tehlikenin ülkemize yapacağı hasarın az olacağı bu konuda gerekli önlemlerin alındığı ifade ediliyor.

Temennimiz odur ki  bu ölümcül hastalığı az hasarla atlatırız.

----------------------------------------------------------------

HALKA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Çeşitli uyarılara rağmen bazı kişilerin “Bizi bu hastalık etkilemez ölüm Allahın takdiridir ecelin ne zaman gelirse öleceğiz “ mantığı ile hareket edip yasakları hiçe saymaları bu hastalığın önlemlerini zora sokuyor.

Bu kural tanımaz kişilerin tavırları hastalığın önlenmesine de sekte vuruyor.

Bilimsel verileri kabullenmeyen ,kaderci , bazı hurafelere inanan kesim bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da  gerek  bu tür toplumun genelini kapsayan ,sağlık kurallarının uygulanmasında gerekse demokrasinin tabana yayılmasında ket vurmaya devam edecektir.

Onlar için konulan bu karalarla uymak inançlarına göre caiz değildir. Onlar kendi kurallarına göre yaşamaya odaklanmış  kesimlerdir.

Bu virüs tehlikesinde de buna  bir kez daha tanık olduk.

Ülke yönetiminde söz sahibi olanlar bu potansiyel tehlikeyi ülke menfaatini dikkate alarak bir defa daha değerlendirmek zorundadır. Bu tür kural tanımaz çevrelerin demokrasimizin potansiyel tehlikesi olduğunu  her siyasi görüşüne sahip olanlar kabullenmek zorundadır.

Bunun çarpıcı örneklerine son günlerde bir kez daha tanık olduk tabii anlayana.

---------------------

GELİRİ OLMAYANA ALLAH SABIRLAR VERSİN

Yetkililer evlerinize kapanıp dışarı çıkmayın diye duyuru yapıyor. Sağlığımız için bunun zorunlu olduğunu belirtiyorlar; bu yerinde bir karar da, hiç geliri olmayan insanlar evlerine kapandıklarında nasıl geçimini sağlayacak?

Çoluk çocuğunu nasıl  besleyecek? Bu önümüzdeki günlerin en önemli sorunu olacak.

Eğer bu soruna çözüm bulunmazsa aileler arasında beklenmeyen sorunlar çıkabilir.

Buna acil olarak çözüm bulunmalı. Uzun süre insanları evlerine kapatmak  ve bunun yaşam koşullarını zora sokması aileler arasında huzursuzluğa da neden olabilir.

        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.