Doğup büyüdüğüm ve yaşamımın 36 yılını geçirdiğim Meriç İlçemin kasabasıdır Uzunköprü.Hangi Meriç'liye sorarsanız sorun Uzunköprü onun için büyük önem taşır çünkü yıllardır yaşam gereksinimlerini bu ilçeden temin eder.
Gazetecilik yapmaya başladığım yani 90 lı yılların başından itibaren bu ilçe yöneticileri ile gerek dostluk ve arkadaşlık,gerekse de görev icabı çok candan dostluklarım olmuştur.
Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile sık sık TV programları yaparak İlçenin tanıtımını yapar sorunlarını dile getirirdik.
Öğretmen Okulu kardeşim olan Başkan Ömer Kuldaşlı ile tesis ettiğimiz dostluk ve yakınlık,Ercan Çobanoğlu ve şu andaki Başkan Enis İşbilen kardeşim ile de artarak devam etti tabiiki.
Ercan Çobanoğlu ve Enis İşbilen eşimi de sevip saydıkları için ziyaretlerimde onu da görmek isterler ve onların teyzesidir de.
Öyle hitap ederler kendisine.
İki dönemdir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmekte olan ve CHP nin en yüksek oyunu alarak Başkanlığa seçilen Enis İşbilen'in bu dönem aday gösterilmeyişi nedeniyle yaşaması muhtemel üzüntü ve sıkıntılarını hafifletmek adına salı günü kendisine ziyarette bulunduk.
Her zamanki nezaketi ve sempatisi ile bizi karşılayan ve uzunca bir süre makamında konuk eden değerli kardeşimin gerçekten de üzüntülü olduğunu gördük.
Aday gösterilmemesine değil ama gösterilmeyiş nedeninin sebebini bilemediğine üzülüyor.
Şunu bekliyordum diyor İşbilen; "Hocam ben bu güzel ilçemde iki dönemdir Başkanlık yapma mutluluğuna eriştim.Bunu mensup olduğum partililerim sayesinde yaşadım.Beni bu göreve getiren Uzunköprü halkına sorulup ta veya bir kamu oyu yoklaması yapılıp ta,benim yeniden aday gösterilmemi istemeyenlerin fazlalığı nedeniyle bu durumun tecelli ettiği söylenmiş olsaydı hiç gocunmaz ve üzülmezdim.On yıl bu partinin bayrağını Uzunköprü'mün burcunda dalgalandırmış biri olarak parti yetkililerinden bu durumla ilgili makul bir açıklama beklemek en doğal hakkımdı.Uzunköprü İlçesinde muhalefet Partisine mensup bir Belediye Başkanı olarak yapılabileceklerin en mükemmelini yaptığıma inanıyorum.Bu makamların gelip geçici olduğunu ve esas mesleğimin Avukatlık olduğunu bilen bir insanım.Ebedi bu koltuklarda oturan olmadı ki ben oturayım.Ama bir adap vardır,bir usul vardır ben en medeni şekilde bunun söylenmesini beklerdim" dedi.
Uzunköprü halkında kendisinin herhangi partiden aday olup kendilerini bırakmaması konusunda isteklerin olduğunu hatırlattığımda ise; "Hocam ben Sosyal Demokrat bir kişi olarak CHP ile siyasete başladım onunla da bitirmek niyetindeyim.Bazı duyumlar ve çağrılar alıyorum elbette ama ben başka bir partiden adaylık düşüncem olmadı."
Sevgili kardeşim ve değerli Başkanıma geçmiş olsun dileklerimizi ifade ederek veda ettik ve bundan sonraki yaşamında başarılar diledik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.