Edirne’nin yıllardır ihmal edilen alt yapısının tamamlanmasıyla  önemli bir hizmet yerine getirilecek.

Bu görev yerine getirilirken birçok haksızlık, yanlış çalışmalar da oluyor.

Onun için bu işi yapan yüklenici firma belediye ekiplerince daha sıkı denetlenmeli.  Altyapıdaki bu eksikler yağmur yağdığı zaman daha net bir şeklide ortaya çıkıyor.

“Çalışmalar bitti” denilen yerlerdeki yollarda  bazen çökmeler oluyor. Bu hizmetin gerekli şekilde yapılmadığının göstergesi değil midir.?

Bir de alt yapı yapılan yolların çevresinde yoldan sökülen malzemelerin ve diğer atıkların biriktiği temizlenmediği dikkat çekiyor.

Bu durum vatandaşların dikkatini çekmiş.

Şikayetleri şu;” İlimizde alt yapı çalışmalarını olduğu yerlerde  yolların çevresinde  çalışmalar sırasında sökülen parke taşların  ve diğer  çalışma atıkları birikmiş durumda.Çalışmaların yapıldığı yollar kontrol edildiğinde bunları görmek mümkün.

Bunların çoğu belediyemizin tekrar başka yerlerde kullanabileceği  ihtiyacı ürünler. Bunların yol çevresinde çirkinlik yaratmasının ötesinde geri kalan bu yolların yapımında kullanılacak ürünlerin belediye ekiplerince işin bitiminde toplanması gerektiği halde öyle yol çevresinde birikmiş durumda.

Bu görüntüler belediye ekiplerine bildirilmesine rağmen  gereken yapılmadı .Belediye Başkanının bu konura her zaman haberi olmayabilir.Belediye personelinin böyle meselelerde duyarlı olması gerekir.

----------------

HALK TARAFINDAN DUYURULMUŞ

Belediye meclisi görevlilerinin yaptıkları kahve ziyaretlerinde bu ve benzeri konular  kendilerine iletiliyor.Bunun yanda belediyenin çalışmalarındaki eksiklikler de kendilerine sorulduğunda  bu sorularda sıkıştıkları zaman “ Ben siyasi değilim” şeklinde yanıt verilmesi bir anlamda  sorumluluktan kaçmak anlamına gelmez mi.?

Belediyede sorumluluk alanın görev üstlenenin bir de siyasi sorumluluğu vardır. Sonunda fatura oraya çıkar. Çünkü onları oraya  siyasi partiler getirmiştir.

Görevli olanlar  bunu yeri geldiğinde siyasi görüşlerini de savunmaktan çekinmemelidir.

Nitekim bir belediye meclis yetkilisinin yaptığı kahve ziyaretinde vatandaşlara karşı kullandığı “ Ben siyasi değilim” sözü CHP’ye oy veren partililer tarafından yadırganmıştır.

Belediyede sorumluluk alanlar sözlerini dikkatli kullanmalı sözlerin nereye varacağını bilmeli.

Vatandaşlarımız da belediyeyi ulu orta eleştirmek yerine yeri geldiğinde çözüm önerilerini de sunmalı.Görevini savsaklayan belediye personeli varsa onu da ilgili yerlere iletmeli .

Bu belediyenin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.Başkanın da vatandaşlardan gelen şikayetler konusunda duyarlı olduğunu biliyoruz.Daha önce de belirttiğim gibi  yolların çevresindeki altyapı atıkları görevlendirilecek belediye elemanları tarafından temizlenmesi lazım. Bunlar güzel kentimize çirkin görüntü veriyor”

Vatandaşların bana ilettiği yakınması bu .Belediye Başkanı Recep Gürkan ‘da yolları kontrol ettiğinde  buna tanık olacaktır.

------------------------------------

BİR TURİZM KENTİNDE HERKES HİZMETE ORTAK OLMALI

Edirne’nin kalkınmasında en güvenli yolun turizm olduğu tartışılmaz, böyle olunca tüm halkımıza görev düşüyor.

Bu alanda yapılacak görevi “ Bana ne  beni ilgilendirmez” diye   geri çeviremeyiz. Turizmde gelişen yöreler ancak  bu hizmeti tüm halkın benimsemesiyle başarmışlardır.

Urfa’ya gittiğinizde ilkokul çağındaki çocuklar, üstelik çat pat yabancı dili  kullanarak kendi yörelerini tanıttıklarına  şahit olursunuz. Güzel ve tarihi Edirne’mizin tanıtımı için de böyle halkın tümünün benimseyeceği yönteme ihtiyaç var.

Bu kentte ikamet edip kendi ilini  gammazlayan kötü göstermeye çalışan kişilerle bu il turizm kenti olamaz. Önce bu sakat görüşten kurtulmamız lazım.

Bu ilde huzur içinde yaşam süren herkes Edirne’nin tanıtımına da katkı yapmalı.

----------------------------------

FIKRA

BALIK KAFASI

Salomon trende seyahat ediyordu..Kompartımanda karşısında bir Polonyalı oturuyordu.Polonyalı Salomonun devamlı balık yediğini kafalarını ise ayırdığını gördü.Bir süre sonra ikisi arsında dostluk kuruldu.ahbaplı etmeye başladılar.

Polonyalı:”nasıl oluyor da siz Yahudileri her alanda başarılı oluyorsunuz?”

Salomon;

“Balık yiyoruz, bilhassa balığın kafasını yiyoruz.” Polonyalı bir süre düşünüp şu cevabı verdi;

“Öyleyse şu ayırdığın kafaları bana sat ”dedi.

Salomon;

“ Memnuniyetle fakat bir balık kafası 5 Zolti,”Polonya parası” dedi.

Polonyalı kafa sayısı kadar parayı sayıp  hepsini aldı.Sonra da yemeğe koyuldu.biraz sonra kendine geldi.

“Yahu sen bir balığın kafasını 5 Zoltiye sattın ,aslında bunun bir kilosu ancak bu kadar eder.benden çok para aldın”der

Salomon  şöyle cevap verir;

“Bak gördün mü balık kafaları tesir etmeye başlamış”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.