Edirne Valiliğinden kış lastiği uyarısı

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamayla “Kış Lastiği” kullanımı hakkında bilgi verildi. Valilik kanunlara göre kış lastiği kullanmayan araçlara 625 TL para cezası uygulanacağı konusunda sürücüleri uyardı.

Edirne Valiliğinden kış lastiği uyarısı

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamayla “Kış Lastiği” kullanımı hakkında bilgi verildi. Valilik kanunlara göre kış lastiği kullanmayan araçlara 625 TL para cezası uygulanacağı konusunda sürücüleri uyardı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Kasım 2017 Cuma 10:10
Edirne Valiliğinden  kış lastiği uyarısı

    Valilikten yapılan açıklama şöyle:
    “08/11/2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Araçların
    Yüklenmesine ilişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında
    Yönetmelik"in 6. maddesinin 1. fıkrasının (j) bendi ile yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan
    araçlara 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirilmiş, hükmün uygulanmasına ilişkin esaslar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının
    Genelge 2012/KDGM-07 Denetim sayılı genelgesi ile bildirilmiştir.
    Bakanlık genelgesi ile şehirlerarası yollarda kış lastiği uygulamasının usul ve esaslarını belirleme yetkisini Bakanlığa, şehir içinde uygulanması hususlarını düzenleme yetkisini ise belirtilen tarihlere bağlı kalınması şartıyla yerel sıcaklıklar dikkate alınarak
    Valiliklere Casinoslot bırakılmıştır. Bu kapsamda İlimizde de 17/11/2017 tarihli Valilik Makamı Oluru ile 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımacılığı yapan araçlara kış lastiği (üzerinde M÷S işareti bulunan ve 7 °C'nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür.) kullanmaları zorunluluğu getirilmiştir.
    Mevzuat hükümlerince yolcu, eşya taşımacılığı yapan araçlar ve yolcu taşımacılığı
    "A" türü yetki belgesine sahip otomobiller ile yerleşim yerleri içinde seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs ve kamyonet türü araçlara kış lastiği kullanımı zorunluluğu getirilmiştir.
    Bu zorunluluğa uymayanlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/A maddesi hükümleri doğrultusunda 2017 yılı için 625 TL. Trafik idari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenecektir.
    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.