ÖZTÜRK, "SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK"

               Edirne Ticaret Borsası yöneticileri düzenledikleri toplantıda geçen dönemde yaptıkları çalışmaları masaya yatırdı. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, seçime tek liste ile girilmesinin kendilerine büyük sorumluluk getirdiğini belirterek üyelere teşekkür etti.

       ÖZTÜRK, "SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK"

               Edirne Ticaret Borsası yöneticileri düzenledikleri toplantıda geçen dönemde yaptıkları çalışmaları masaya yatırdı. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, seçime tek liste ile girilmesinin kendilerine büyük sorumluluk getirdiğini belirterek üyelere teşekkür etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Mart 2018 Cuma 09:09
       ÖZTÜRK, "SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK"

                Edirne Ticaret Borsası  Başkan ve yöneticileri  basın toplantısında bir araya gelerek  geçen dönemdeki çalışmalarını masaya yatırdı.

                Çalışmaları konusunda açıklama yapan Edirne  Ticaret   Borsası Yönetim Kurulu Başkanı   Özay Öztürk,”  2 nisan günü Edirne Ticaret Borsasının organ seçimi yapılacak. Biz de ekip olarak tek liste halinde önümüzdeki dönem tekrar göreve talibiz. Bu konuda bir basın açıklaması yapmak istedik.

 Basın mensuplarıyla geçen dönemde neler yaptığımızı paylaşmak istiyorum. Görevi devraldığımızdan itibaren Edirne Ticaret Borsası  faaliyetlerini, hizmetlerini geliştirmekle ilgili çeşitli  çalışmalar yaptık. Borsamız TOBB tarafından beş yıldızlı akreditasyon belgesine sahip. Geçen dönemde akreditasyonla ilgili denetimden geçtik. Denetimin sonunda eski alınmış belgemizin hizmet kalitesinden dolayı bir üst düzeye çıkarılması sağlanıldı” dedi

                "BAĞIMSIZ DENETİM FİRMASINCA DENETLENDİK"

                Yönetime geldiklerinin  ilk günü  bağımsız denetim firmasıyla anlaşma yaptıklarını belirten Özay Öztürk, “ Bu denetim firması tarafından yaptığımız işlerin denetimini sağladık.Her yıl bu denetimi sürdürdük. TOBB tarafından da faydalı model olarak gösterilen bu oldu.

 Meslek guruplarımızla farklı dönemlerde farklı toplantılar yaptık. Sektörsel, iş geliştirme toplantıları yaptık. Üreticilerimizin ihtiyaçlarına yönelik paneller düzenledik. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla iyi ilişkiler içinde olduk. Fuarlarla, eğitim konusunda faaliyetlerimiz oldu. Üyelerimizi yurtiçi ve yurt dışı fuarlara götürdük. Bu fuarların üyelerimize ciddi katkı yaptığını görüyoruz. Fuarların işe dönüşmesi bizleri mutlu etti. Bilindiği gibi teknoloji ilerliyor bunun içine akıllı telefonlar da  devreye girdi. Biz göreve geldiğimizde akıllı telefon uygulaması başlattık. Bu uygulama ile birlikte borsamızda oluşan fiyatlar,sektörsel gelişmeleri bir anlamda her yere ulaşımını sağlamış olduk.Bunun ciddi  anlamda takip edildiğini görüyoruz. Mobil tescil uygulamasıyla birlikte  üyelerimizin ayağına giderek tescil işlemlerini yaptık.Biz ilde merkez borsası olduğumuz için  Süloğlu, Lalapaşa, Enez ve Meriç ilçeleri bizlere bağlı bazılarının  mesafeler uzun. Üyelerimizin tescil işlemlerini burada yapmaları yerine biz oraya gidip tescil yapılmasını sağladık”

                "SÜLOĞLU İLÇESİNDE KANTAR VE İRTİBAT BÜROSU KURDUK"

                Süloğlu ilçesinden kantar ve irtibat bürosu kurduklarını belirten Öztürk, “ Bu arada binamız eskidiği için tadilat yaptık. Borsada alınan malların depolandığı alanlara  bakıldığında  üyelerimizin depoları küçüktü.Bu konuda üyelerimizden talepler geldi.Bunun sonunda 500 m2’lik 13 adet AB standartlarında depo yaptık. Üyelerimize kolaylık sağladık. Çelik silolarımız 30 bin ton kapasiteliydi,buna 10 bin ton ilave edip 40 bin tona çıkardık. Şu anda yetkili sınıflandırıcı belgemiz var. Edirne ilinde yapılacak lisanslı depo faaliyetlerinin tamamında yetkilendirilmiş sınıflandırılmış belgesi ile birlikte  sınıflandırma işlemini yapacak durumdayız.Bizim mevcut lisanslı depomuz  olduğu için  Edirne’de kurulacak lisanlı depolara hizmet verme ile ilgili gelişme oldu.Mevcut depolarımızı lisanslı depoya çevirdik. 40 bin tonluk depolarımızda şu anda 34 bin ton malımız var. lisanslı depoculuk ülke gündeminde olan bir konu.Bu tahılların depolanması için önemli bir süreç.Bu konuda Edirne’nin ilk sırada olması bizi mutlu etti.” 

                "ELEKTRONİK SATIŞ SALONUMUZ HAYATA GEÇTİ"

                Edirne Ticaret Borsasında elektronik satış salonunu hayata geçirdiklerini belirten Öztürk, “Biz salon satışı olan işlevsel bir borsayız. Salonlarımızda hububat ve yağlı tohumları satıyoruz. Onun yanında hayvan ve süpürge satıyoruz. Salonunuzu gelişen teknolojiye ayak uydurmak adına  Türkiye’de örnek bir  satış salonu haline getirdik. Bu şartlarda satışlarımız daha hızlı şekilde yapılabilir hale geldi. Entegre tesisimiz bizim yap işlet devret modeliydi. Bu alan belediyemizin alanıydı. Bunu Belediye Başkanımızla görüşerek, Marsbahis o alanın satın alma işlemini yaptık. Sunu süpürge borsasındaki bir yerle takas edip ve belirli bir ücret ödeyerek şu andaki tesisler Ticaret Borsa’mızın mali haline geldi. Bu arada 25 dönümlük bir arazide de ilerleyen günlerde yapacağımız bir projeyle ilgili hazırlık yapmış olduk. Geçin 5 yılda yaptığımız projeler bunlar. Önümüzde dört yıl var . Diğer yandan pazartesi günü yapılacak seçimde şu anda görünen tek liste olarak seçime gidilecek. Bunun da bize sağladığı bir mutluluk var. Üyelerimizin böyle takdiri bizleri mutlu ediyor. Bu bizim omuzlarımıza ciddi bir yük getiriyor.İnşallah önümüzdeki dönemde de iyi bir süreç olur” dedi

                "TOBB NEFES KREDİSİ HAYATA GEÇECEK"

                Bu arada TOBB’nin nefes kredisinin hayata geçeceğini belirten  Öztürk, “ Bu konuda da sizlere bilgi vermek istiyorum.12 ay eşit taksitle aylık 1.09  faiz oranıyla  nefes kredisi devreye girecek Bu üyelerimize finans açısından çok önemli. Biz bu proje ile birlikte TOBB’nin verdiği bir limit var, biz de borsa olarak onun üzerine ilave ederek 10 milyon gibi bir finansmanı üyelerimiz in kullanımına sunacağız. Projelerimize gelince, önümüzdeki dönemde  ve çok yakın zamanda on lain fiyat takip sistemini gerçekleştireceğiz.. Şu anda elektronik sistemle borsamızda satış yapılırken satışlarımız ülkemizin ve dünyanın neresinde olursa olsun izlenebilir bir yapıyı gerçekleştireceğiz. Anında ne kadar mal satıldığı belli olacak. Şu  anda satış salonumuzdaki alt yapı çok güçlü. Yeni sistemle üyelerimiz kendi dükkânlarında ve dünyanın neresinde olursa olsun bağlantı yapılarak mal alabilecekler” dedi

                "DAMIZLIK HAYVAN BORSAMIZ GÜNDEMDE"   

                Damızlık hayvan satış borsasının  gündemlerinde olduğunu belirten Özay Öztürk, “  Et entegre tesislerimizin yanında 25 dönümlük  arazimiz var. Bunun projeleri  yapıldı. Şu anda hayvancılıkla ilgili yapının istikrara kavuşmasını bekliyoruz, bu bizim  için önemli  bir proje. Biz  kültür ırkı hayvan satış borsamızı da Allah’ın izniyle kuracağız. Lisanslı depoyla ilgili olarak  lisanslı depoculuğun genel kurulunu yaptık  22 bin ton ilave yaparak 40 bin tonu 62 bin tona çıkaracağız. Hedefimiz 2019 harmanında 62 bin ton kapasiteyle hizmet vermek  Şu anda  İhtisas borsası kurgulanıyor. Biz borsa olarak buna ortak olarak giriyoruz Bütün  ihtisaslı depoların ürünü ihtisaslı depolara bağlanacak. Burada satılacak ürünler ülke çapında görülecek.” Dedi

                "BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

                Daha sonra söz alan  Ticaret Borsası  Meclis Başkanı Fedai  Canım, göreve geldikleri dört yıl süresinde  meclisin uyumlu bir çalışma yaptığını belirterek; “ Arkadaşlarımız kendi alanlarında önder arkadaşlardır. Borsamız hem bölge borsalarında hem de Türkiye’deki konumu itibariyle önümüzdeki dönemde daha aktif olup önemli borsalar içinde yerini alacaktır. Görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. borsamız adına Edirne halkına güzel bir ekip oluşturduk.Yeni dönemde başarılı olacağımıza inanıyorum.” Dedi

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.