Çeşitli nedenlerden dolayı trafikten men edilip ''Yediemin Otoparkı''na çekilen pek çok ve çeşit araç sahipleri işlemlerini tamamlamadığı için otoparkta çürümeye terk ediliyor.

Uzun bir süredir bu otoparkların neden şehirlerin girişlerine yani o şehir hakkında ilk izlenimlerin verildiği noktalara yapılır merak ederim ve anlamış ta değilim.

Hurdaya dönmüş araçlar mı istersin,üst üste bindirilerek yer kazanmak adına yapılan çirkin görüntüler mi dersin şehre girişte o şehrin imajını zedeleyen unsur oluyor bana göre.

Hiç ama hiç yakışmıyor.

Edirnemizin şehre giriş noktaları olan üç yerde bu araç mezarlıkları var.

İstanbul d-100 karayolunun girişinde,Kıyıktan girişte RYS Otelin karşısında,Kapıkule yolunda Yıldırım girişindeki bu oto parklardaki görüntüler şehre girişlerde iyi ve olumlu izlenim bırakmıyor bana göre.

Sadece Edirne değil birçok şehirde bu durumu tespit etmek mümkün.

Buralara yapılmasının sebebini anlayamadığım için soruyorum.

Yasal bir gereklilik mi?

Bu konuda bir genelge mi var?

Yani şehrin merkezine sokulmasın girişlerde kalsın gibi bir görüş mü var?

Aslında araçların orada çürümeye terk edilişi de Milli servetin kaybından başka bir şey değil.

Motosikletten tutunda son model ve en kaliteli markalara kadar araçlar mevcut bu parklarda.

Buradaki araçların bu parklarda tutulmasının sebeplerini ve yapılması gerekenleri de araştırdım biraz.

Denetimlerde hacizli, icralık, çalıntı, kusurlu ve eksik evrak nedeniyle trafikten men edilip ''Yediemin Otoparkı''na çekilen araçlar bu parklara çekilip işlemleri tamamlandıktan sonra ödenen bir park ücreti bedeli sonrasında sahiplerine teslim ediliyor.

Şayet işlemleri yapılmayıp kusur giderilmediği takdirde de bitene kadar burada kalıyor.

Öğrendiğime göre şu anda parklarda on yılı aşkın bir süredir sahibini bekleyen araçlar varmış.

"Otopark sahibine bu araçların alınmaması sizin için zarar yazar bunun yasal bir süresi yok mu? dediğimde şunları söyledi;

Hacizli, icralık, çalıntı, kusurlu ve eksik evrak nedeniyle trafikten men edilip ''Yediemin Otoparkı''na çekilen araçların devlet tarafından 6 ay içinde satılması gerekir.

Ama vergi borcundan, özel şahıslara olan borcundan hacizli yakalamalı araçlar,göçmen ve eroin kaçakçılığı suçundan bağlı olan araçlar bu kapsama girmiyor"

Yani bu araçlar bu süreçte satılacaklar arasında değil.

Bunların süresi dolanların satılması işi Milli Emlak Müdürlüğünün sorumluluğundaki bir iş olduğunu belirterek; "Kim aracını keyfi olarak bu parkta bırakır" dedi ve harçlı borçlu insanların zorda olduğunu ifade ederek; "Allah yardımcıları olsun" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.