Hafta sonu yasakları devam ettiğinden, iki tekerlekli sevdamızla ancak hafta içi iş sonrası kısa gezintiler yapabiliyoruz. Hafta sonu yine ekran başında olacağız mecburen. Ancak bu hafta bu durumdan üzgün değilim. Sebebine gelince; Monaco GP.

Otomobil ve Motor Sporları dünyasının efsaneleşen ve adını duyduğumuzda bile heyecanlanmamıza sebep olan yarışlarından Formula 1 Monaco GP bu haftasonu.

Avrupa’nın gözde şehirlerinden Monaco’nun şehir içi yollarında yapılan bu yarış, yıllardır Formula1’in en çok izlenen ve beklenen yarışıdır tartışmasız. Monaco GP’nin adını duyduğumuzda; Ayrton Senna’nın Alen Prost’la mücadelelerinden Hakkinen Schumacher çekişmelerine bir çok efsane ismin Monaco GP’deki görüntüleri gözlerimizin önüne gelir.

Bu sebeple ekran başında oturmaktan şikayet etmeyeceğim bir hafta sonuna geldik.

Monaco GP tarihini yazmaya kalksak şimdi çok uzun olacağından sadece şunu söyleyelim; 1929’dan beri süre gelen bir efsane. 1929’da yapılan ilk yarışı Bugatti kullanan Williams pilotu William Grover kazanmış. Son yarışı da 2019’da Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Bu pistte en çok kazanan marka 15 galibiyetle McLaren olurken en çok yarış kazanan pilot 6 galibiyetle Brezilyalı efsane isim Ayrton Senna oldu. Ayrton Senna’nın ölümünün ardından seri yakalayan bi diğer efsane pilot Michael Schumacher de bu pistte 5 kez birinci olarak Senna’nın ardından ikinci sırada yer alıyor.

3337 metrelik pistte atılan 78 tur toplamda 260 kilometrelik yarışı oluşturuyor.

Bu hafta sonu Monaco’da antrenman turları bugün saat 11:30’da başlayacak ve 1 saat sürecek. İkinci antrenan turu seansı da bugün saat 15:00-16:00 arası yapılacak. Cuma günü herhangi bir etkinlik yok. Cumartesi saat 12:00’da üçüncü ve son antrenman turları seansının ardından Saat 15:00’da sıralama turlarıyla Monaco caddelerinde tempo yükselecek. Pazar günü saat 15:00’da ise yarış başlayacak ve 20 pilot, damalı bayrağı önce geçmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.