'OKULDA BESLENİYORUM’

2017-2018 eğitim öğretim yılı başında başlayan ve Edirne genelinde 10 okulda toplam 600 minik öğrenciye uygulanan 'Okulda Besleniyorum' projesinin tanıtımı, Gazi İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

'OKULDA BESLENİYORUM’

2017-2018 eğitim öğretim yılı başında başlayan ve Edirne genelinde 10 okulda toplam 600 minik öğrenciye uygulanan 'Okulda Besleniyorum' projesinin tanıtımı, Gazi İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Kasım 2017 Cumartesi 10:28
'OKULDA BESLENİYORUM’

    Edirne Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı SODAM işbirliğinde dezavantajlı minik öğrencilere sabah kahvaltısı verilmesinin amaçlandığı 'Okulda Besleniyorum' projesinin tanıtımı, projenin uygulandığı Gazi İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Yardımsever vatandaşların yardımlarıyla yapılan tatlı ve tuzlu yiyeceklerle sabah kahvaltısından Edirne genelinde 10 okulda 600 öğrenci faydalanıyor. Edirne Valisi Günay Özdemir, Gazi İlkokulu ziyaretinde, doğum günü olan 3 anaokulu öğrencisiyle birlikte SODAM tarafından hazırlanan doğum günü pastasını kesti. Vali Özdemir, projeye katkı sağlayan yardımseverlere ise plaketlerini takdim etti. 
BALİ: “PROJE, SABAH KAHVALTILARI YAPMALARI AMACIYLA DÜZENLENİYOR”
    Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Hicran Bali, projenin ekonomik yoksunluk çeken ailelerin çocuklarının sabah kahvaltılarını yapmaları için düzenlendiğini ifade ederek; “Proje, okulların açıldığı ilk günden okulların kapandığı son güne kadar okul öncesinde eğitim gören ve ekonomik yoksunluk içindeki ailelerin çocuklarına sabah kahvaltısı yapmaları amacıyla düzenlenmekte. SODAM birimimizde bir aşçılık kursumuz vardı, o da İŞKUR ortaklığıyla yapılıyordu. 'Engelsiz Tatlar' projesi kapsamında yüzde 40 engeli olup çalışmasına engel olmayan bayanlarımız bu projeden yararlanıyordu. Her gün bir sonraki günün ürününü hazırlıyor kadınlarımız. Yaklaşık günlük 400 Restbet ürün bir tatlı bir tuzlu olarak hazırlanıyor. Aynı zamanda da her okula o ay doğum günü olan çocuklar için pastalar yapılıyor.” dedi. 
    VALİ ÖZDEMİR: “BU SOSYAL SORUMLULUK ANLAYIŞIDIR”
    Edirne Valisi Günay Özdemir, bunun bir sosyal sorumluluk anlayışı olduğunu vurgulayarak; “Bu proje aslında bütün Edirne halkının karşılıklı olarak birbiriyle yardımlaştığı, herkesin birbirine sahip çıktığı bir proje. Bunu bu yıl 10 okulda başlattık. Özellikle de anaokulunda başlattık. Anaokullarında sabah saatlerinde her gün bir tatlı, bir tuzlu değişik tatlar olmak üzere asgari 2 çeşit yiyecek sunuyoruz. Bunu da bağışçılarımızın, yardımsever insanlarımızın bağışlarıyla yapıyoruz. Çünkü bu bir sosyal sorumluluk anlayışıdır. Bu konuda sosyal sorumluluklarını yerine getiren tüm hemşerilerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” ifadelerini kullandı. 
VALİ ÖZDEMİR: “EDİRNE HALKININ SAHİP ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Vali Özdemir, bu konunun sürdürülebilir olması gerektiğini belirterek; “Bunu biz 4-6 yaş grubu kreşlerimizde de uyguluyoruz. 4-6 yaş grubundan itibaren bu projeleri yürütürsek hiç olmazsa çocuklarımıza daha küçük yaşlarda sahip çıkarak topluma kazandırılmaları, ailesine ve insanlığa faydalı olmaları noktasında çok büyük katkı sağlayacağız. Bu konunun sürdürülebilir olması gerekiyor. Edirne halkının da buna sahip çıkacağını düşünüyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.