BİLDİŞ, “VATAN SÖZKONUSU İSE GERİSİ TEFERRUAT”      

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, Gaziler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Bildiş, bugünün Sakarya Savaşı sonunda Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik unvanın verilmesinden bu yana kutlandığını söyledi.    

BİLDİŞ, “VATAN SÖZKONUSU İSE GERİSİ TEFERRUAT”      

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, Gaziler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Bildiş, bugünün Sakarya Savaşı sonunda Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik unvanın verilmesinden bu yana kutlandığını söyledi.    

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Eylül 2018 Perşembe 08:41
BİLDİŞ, “VATAN SÖZKONUSU İSE GERİSİ TEFERRUAT”      

Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, Gaziler Günü  nedeniyle yaptığı açıklamada şunları kaydetti,” Sözlerime başlarken, milletimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum.Bizler onlara minnet borçluyuz.Onların haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz.     Bilindiği gibi Kurtuluş Savaşı ilk yıllarında 19 Eylül 1921’de  Sakarya Muharebesi’nin sonunda Mustafa Kemal Atatürk’e  Mareşallik ve Gazilik unvanı verilmişti. Bugün her yıl Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

TÜRK MİLLETİ HER ZAMAN VATANI UĞRUNU CANINI FEDA EDER

Bir yeri vatan yapmak, vatana sahip çıkmak için  Türk milletinin  her zaman canını feda etmeyi kendisine görev  kabul ettiğini belirten ,Aydın Bildiş, “Türk anaları oğullarını askere gönderirken ellerine   kına yakarak “ Git oğlum vatan görevini yap ya gazi ol  ya şehit” düsturu ile askere gönderiyorlar. Böyle bir asker uğurlaması dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Bizim için askerlik kutsaldır” peygamber ocağı” diye tanımlanır. Bizler, tarh boyunca, vatan söz konusu olduğunda canını feda etmeyi görev bilen bir milletin evladıyız. Onun için biz Türk Milleti’ne gazi şuuru ile bakıyoruz. Bizler gazi milletin çocuklarıyız. Milletçe bu unvanı hak etmişizdir. Topraklarımızı bize yurt olarak kazanımında canının feda eden gazilerimizi saygı ile anıyoruz. Bu uğurda şehit olan vatan evlatlarımızı da Allah’tan rahmet diliyoruz.”dedi.

BU MESLEĞİ İCRA EDİYORUZ

Ülke savunması uğruna şehit ,gazi olmada meslek olarak,bu sıfatlara en yakın mesleği icra ettiklerini belirten  Bildiş, “ Camiamızdan şehit ve gazilik rütbelerine yükselmiş çok arkadaşımız olduğu  ve bu toplumun bir ferdi olduğumuzdan bizler için bu kutsal görevler  ayrı bir anlam ifade etmektedir.  Bu nedenle Astsubaylar Derneği ve camiası olarak bütün gazi ve şehitlerimize saygı ve minnetlerimizi sunuyorum. Sakarya Savaşı ve Kurtuluş savaşı dönemine baktığımızda Tıbbiye’den mezun olmamış, ülkenin dört bir yöresindeki genç nesil,  ülkenin kurtuluşu uğruna   canını seve seve vermiştir. Bu konuda Sakarya Savaşının ayrı bir önemi vardır” diye konuştu.

17 EKİMDE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ VAR

17 Ekim tarihinin  Emekli Astsubaylar Derneğinin kuruluş yıldönümü olduğunu belirten Başkan Bildiş,

“Kutlama hazırlıklarına başladık. Biz bunu ülke çapında “Astsubaylar Günü”  olarak kutlamak için genel merkezimiz tarafından çalışmalar devam ediyor. Bu arada bizim tüzüğümüzde “ Emekli astsubay dul ve yetimleri derneğin asil üyeleri” olarak tanımlanıyor. Bizimle birlikte eşlerimizi de derneğimize asil üye olarak kabul ediyoruz. Ben, eşlerimizin de bu derneğe üye olmayı hak ettiğini düşünüyorum. Mesleğimizde geçen zorlu mücadelede bizlerin en büyük destekçisi  eşlerimiz olmuştur. Çocuklarımızı emanet edip gözümüz arkada kalmadan  yurdun her yöresinde vatan hizmeti dönemimizde bizim en büyük desteğimiz  onlar olmuştur. Onun için bu derneğe üye olmada bizlerden çok onların hakkı vardır.Bütün astsubay arkadaşlarımızın eşlerini derneğimize üye olmasını bekliyorum” dedi.

Fikri Yalın

   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.