KEŞAN BELEDİYESİ'NDE BORÇ KRİZİ

AK Parti’den CHP’ye geçen Keşan Belediyesi’nin başkanı Mehmet Özcan, önceki dönemden kalan borçları belediye binasına dev bir pankartla asarak duyurdu.

KEŞAN BELEDİYESİ'NDE BORÇ KRİZİ

AK Parti’den CHP’ye geçen Keşan Belediyesi’nin başkanı Mehmet Özcan, önceki dönemden kalan borçları belediye binasına dev bir pankartla asarak duyurdu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Nisan 2024 Pazartesi 00:00
KEŞAN BELEDİYESİ'NDE BORÇ KRİZİ

Belediye binasına asılan dev pankartta Keşan Belediyesi’nin toplam borcunun 483 milyon 337 bin 475 lira olduğu belirtildi. Dev pankartta üç ayda 13 milyon 181 bin liralık kuru yemiş, kuru kahve, çiçek, oyuncak gibi harcamalar dikkat çekti.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçen Keşan Belediye binasına, önceki dönemden kalan borçlar, dev pankartla asılarak vatandaşlara duyuruldu. Keşan Belediyesi, devir aldığı borçları dev pankartla kamuoyuna duyurdu.

ÖZCAN "BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA"

Bu arada, İl Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, belediyenin borç batağında olduğunu, belediyenin bütün araçlarının hacizli olduğunu söyledi.

Belediyede görev yapan memur maaşlarını bile 6 milyon TL eksik ödediklerini ifade eden Mehmet Özcan şöyle dedi:

" Memur maaşlarını 6 milyon doksan ödedik. Tam para kalmadı. Belediyenin  neredeyse bütün araçları hacizli. Elektrik grubuna elli sekiz milyara yakın borç var. Bir şeyden değişen birden önce bir kesmeye gelmişler, durdurdular. Şimdi yapılaşma ya eee gideceğiz Ben iki bin dokuz yılında devrederken sekiz milyon piyasa borcu, on iki milyon piyasa alacağı bırakırız. Ne gösterirse göstersin ortalıkta hepsi. Hem de şuradaki eee gösterdiğim bir kalem var riyasetin yani başkanlığın harcamalarıyla ilgili olanlar her sene bütçeler biliyorsunuz kasım ayında yapılır. Bir Ocak itibariyle yürürlüğe girer. Bir yıllık siyaset bütçesini on yıl on üç milyonlarca kuşlar uçar. Bundan Daha ne açıklarsa açıklasın. Hiçbir şey. Reklamların önüne geçeceğiz. Burada bir kısım alacaklarımız da var. Onları da bu akşam asacak arkadaşlar. Daha devamı da var. Aynen. Alacaklar konusunda yani ve borç ne yapacak? Ama toplam en az üç yüz milyonun sahasında büyük borçlarımız. Üç yüz milyonun altında? Değil. Borçlar değil. Yedi yüz milyonluk bütçede bu dışarıdaki bir açık. Takdir vatandaşı. Yani eee şeyi de söyleyeyim. Beş yıllık süreler içerisinde kesene kalıcı olarak bir valilik, bakanlık yapılan kent müzesi şu anda son saniyeliği gösterdiler. Evet. Belediyeden meşgul çıkmadan yapılan bir şey. Bir de eee Millet Meydanı diye Sayın Cumhurbaşkanı daha önce tanımladığı bir tabirle bizim Cumhuriyet Meydanı'nda bir iyileştirme yapılmış. Onun haricinde yol süslemesi onlarda soru işaretli. Onun için kalıcı hiçbir eser yok. Belediye kasasından yapılan hiçbir eser yok. Hepsine borç var. Emekli başkanım iktidara oy ver. İktidardan olsun. Belediye başkanının bir anlamı yokmuş o zaman"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.