SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜLER

Öğrenciler, sağlık çalışanları ve vatandaşlardan oluşan bir grup, sağlıklı yaşam için hareket etmenin önemine dikkat çekmek amacıyla 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde yürüdü.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜLER

Öğrenciler, sağlık çalışanları ve vatandaşlardan oluşan bir grup, sağlıklı yaşam için hareket etmenin önemine dikkat çekmek amacıyla 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde yürüdü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ekim 2018 Cuma 08:01
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜLER

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Edirne İl Sağlık Müdürlüğünce Şükrüpaşa Stadyumunda yürüyüş düzenlendi. Öğrenciler, sağlık çalışanları ve vatandaşlardan oluşan bir grup, sağlıklı yaşam için hareket etmenin önemine dikkat çekmek amacıyla yürüdü. Yürüyüşü gerçekleştiren grup, 'Sağlık için her gün 10 bin adım' ve 'koşabiliyorsan koş' pankartlarını taşıdı.

“KRONİK HASTALIKLARDA BİR ATIŞ SÖZ KONUSU OLDU”

Yapılan yürüyüşle ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle toplanmış bulunmaktayız. Bu gün sağlıklı yaşama dikkat çekmek için bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Günümüzde fiziksel aktivitenin anlamı tam olarak toplumumuza yerleşmiş değil. Sağlık yaşama dikkat çekebilmek için, fiziksel aktivitenin önemini anlatabilmek için Dünya Yürüyüş Günü’nde bu vesileyle toplanmış bulunuyoruz. Toplumumuzda hareketsiz bir yaşam olduğundan, kronik hastalıklarda bir atış söz konusu oldu. Özellikle kalp, damar hastalıkları obezite ile beraber, hipertansiyon hastalıklarında toplumumuzda giderek bir artış var. Bununla alakalı fiziksel aktiviteleri arttırmak adına ve bu hastalıların, yaşam tarzında fiziksel aktivite de yer alması için bu yürüyüşü düzenledik. Fiziksel aktiviteler, sporla eş anlamlı olarak toplumumuzda genelde belirleniyor. Aslında fiziksel aktivite, sporun dışında gün içinde yaptığımız bütün aktivitelerimizdir. Yaptığımız sporun dışında günlük yaşamda belirlediğimiz aktiviteleri de yapmamız gerekiyor. Bu gün bu arada öğrencilerimizde var. Fiziksel aktiviteyi öğrencilerimize bir hayat biçimi olarak kazandırmamız gerekiyor.”Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.