SANDIK BAŞINA GİDİYORUZ

5 yılda bir yapılan Yerel Seçimler tüm yurtta yarın yapılacak. En son 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde sandık başına giden seçmenler, 5 yıl görev yapan yerel yöneticileri seçmişti. O dönemde CHP"den aday olarak gösterilen Recep Gürkan ikinci dönem içinde Edirne Belediye başkanı olmuştu.

SANDIK BAŞINA GİDİYORUZ

5 yılda bir yapılan Yerel Seçimler tüm yurtta yarın yapılacak. En son 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde sandık başına giden seçmenler, 5 yıl görev yapan yerel yöneticileri seçmişti. O dönemde CHP"den aday olarak gösterilen Recep Gürkan ikinci dönem içinde Edirne Belediye başkanı olmuştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Mart 2024 Cuma 00:00
SANDIK BAŞINA GİDİYORUZ

5 yıl önce yapılan seçimde, CHP ile İYİ Parti Millet İttifakı, Ak Parti ile MHP ise seçime Millet İttifakı olarak katılmıştı. Cumhur İttifakı adayı Av. Koray Uymaz karşısında rakibi olan Millet İttifakı'nın adayı Recep Gürkan kazanan taraf olmuştu. Yarın yapılacak seçimlerde ise Ak Parti yine MHP ile ittifak yaparak seçimlere girecek. CHP ve İYİ Parti kendi adaylarıyla Belediye  Başkanlığını kazanmak için mücadele edecek.

4 YÖNETİCİ İÇİN OY VERECEĞİZ

Seçmenler 5 yılda bir yapılan Yerel Seçimler'de 4 ayrı yerel yönetici seçmek için hür iradesiyle oy kullanacak. Seçim süresince alkollü içki satışlarına izin verilmeyecek ve ruhsatlı da olsa güvenlik güçlerinin dışında hiç kimse silah taşıyamayacak.

Seçmenler, Edirne Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyesi, İl Genel Meclisi üyesi ve mahalle muhtarını seçmek için 4 oy pusulası ile sınıflarda oluşturulan odalarda oylarını kullanabilecek. Oy kullanma sırasında kabinlere cep telefonuyla girilemeyecek. Yanında seçmen kağıdı ve TC numaraları yazılı kimlik olmadan oy kullanamayacak. Seçmen, nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaportun dışındaki farklı bir kimlikle oy veremeyecek.

129 BİN SEÇMEN SANDIĞA GİDECEK

Edirne"de yarın yapılacak Yerel Seçimler için merkez de toplam 129 bin 84 seçmenin oy kullanmak için sandık başına gideceği belirtiliyor. Seçimlere katılım oranının yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Edirneli seçmen 28 mahallede oy kullanacak. Okullara yerleştirilen toplam 388 sandıkta oy kullanma işlemleri devam edecek. Kentte, oy kullanma süresi 08.00 ile 17.00 saatleri olarak açıklandı. Saat 17.00 itibari ile sandıklar kapanacak ve oy sayma işlemlerine başlanacak. Seçim Kurulu Başkanlığı'nın belirlediği sandık başkanı ve siyasi parti temsilcilerinin gözetiminde yapılacak sayım işlemlerinden sonra oy pusulaları tutanak altına alınacak. Oy pusulaları kapalı torbalar ile Adliye Sarayı'ndaki Seçim Kurulu Başkanlığı'na polis gözetiminde götürülerek teslim edilecek.

Seçim Kurulu'ndaki görevliler okullardan gelen kapalı oy pusulalarının tutanaklarını tutmaya başladıktan sonra seçim sonuçlarını sandık sandık açıklamaya başlayacak.

KİMLER ADAY

AK Parti Belgin İba, CHP Filiz Gencan Akın, İYİ PARTİ: Hamdi Sedefçi, YRP (Yeniden Refah Partisi) Ali Yalçındağ, Vatan  Partisi Fatma Müzeyyen Oktay, SAADET (Saadet Partisi): Tezcan Karakütük, BBP (Büyük Birlik Partisi): Nail Gün, HÜDAPAR (Hür Dava Partisi): Tolga Zülka, BTP (Ba-ğımsız Türkiye Partisi): Cem Özcan, TKP (Türkiye Komünist Partisi): Emre Gebeş, TKH (Tür-kiye Komünist Hareketi): Gökdeniz Altundaş, HKP (Halkın Kurtuluş Partisi): Ayla Şahbaz, DSP (Demokratik Sol Parti): Çetin Atla, DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi): Hülya Göçer, Memleket (Memleket Partisi): Çiğdem Bora, ZAFER (Zafer Partisi): Serkan Konak, GP (Gele-cek Partisi): Hava Aksoy, MİLLET (Millet Partisi): Hikmet Sofu, MİLLİ YOL (Milli Yol Par-tisi): Arif Köroğlu, HAK-PAR (Hak ve Özgürlükler Partisi): Sabri Serin, AB PARTİ (Adalet Birlik Partisi): Cemil Murat Dodanlı, BĞMSZ (Bağımsız): Songül Çetinkaya Tül, DEM Parti (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi): Mevlüt Aykoç, Aylin Hacaloğlu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.