Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi ile Başakşehir Bilim ve Sanat Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Bilimin Gizemi Doğada Gizli’ isimli STEM Art projesi kapsamında 25 özel yetenekli çocuk Edirne’deki çalışmalarının sonuna geldi. 4 gündür Edirne’de çeşitli etkinlikler yapan çocuklar, dün son olarak Mimar Sinan’ın Ustalık Eserim dediği Selimiye Camii’nin gizemi hakkında çalışmalar yaptılar.
BOZCA: “TEMEL AMACIMIZ BİLİMİN YAYGINLAŞMASI”
İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ayşegül İşlekeller Bozca, eğitim hakkında bilgi vererek, “Şu anda biz çocuklarla Selimiye Camii’nde bir yandan Mimar Sinan’ın müthiş matematiğini, bir taraftan da estetiğini incelerken, Selimiye Camii’nin kültürümüzdeki yerini, etik değerlerimize olan katkısını inceliyoruz. Projede çalışmalarımızı Karaağaç’ta, Kent Ormanı’nda, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, Mimarlık Fakültesi’nde, Beyazıt Külliyesi’nde ve Selimiye Camii’nde yapıyoruz. En temel amacımız bilimin yaygınlaşması ve temelinin doğada ve insanda olduğunun öğrenciler tarafından farkındalığının arttırılması.” ifadelerini kullandı.
OSMANOĞLU: “SELİMİYE’NİN PROTOTİPİNİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Trakya Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aslıhan Osmanoğlu ise, “Biliyorsunuz Selimiye Camii’nin kubbesi inanılmaz bir matematiğe sahip, görkemli bir kubbe. Elbette Mimar Sinan’ın dehasına yetişmek mümkün değil ama bugün burada öğrencilerimiz bu şaheserin bir prototipini oluşturmaya çalışıyorlar. Matematik bilgilerini aktif kılıyoruz, sanata ve mimariye farkındalıklarını arttırıyoruz ve sonunda da bir tasarım ortaya çıkıyor.” dedi.
Kerem Filiz