"VALİ VE BAKAN AK PARTİ'DEN Mİ MAAŞ ALIYOR?"

İYİ Parti Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Akalın, ETSO tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr. Vedat Işıkhan'ın yaptığı konuşmada AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba'ya oy istemesine sert çıktı.

"VALİ VE BAKAN AK PARTİ'DEN Mİ MAAŞ ALIYOR?"

İYİ Parti Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Akalın, ETSO tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr. Vedat Işıkhan'ın yaptığı konuşmada AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba'ya oy istemesine sert çıktı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Mart 2024 Perşembe 00:00
"VALİ VE BAKAN AK PARTİ'DEN Mİ MAAŞ ALIYOR?"

Belediye Başkan adayları Hamdi Sedefçi ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Akalın, iftar daveti sürecine ilişkin olarak da, "önce bizi çağırdılar, sonra iftar yemeğine katılmamızı istemediler. Bir bakan tarafsız olmalı, yemekte çıkıp AK Parti adayı için işadamlarından oy istiyor. Devlet taraf olmamalı" dedi.

"MASKELİ BALO" BENZETMESİ

Seçimlere az bir süre kala Edirne'de "maskeli balo" yaşandığını, içerde balo yapanların gerçek yüzlerini dışarda gördüklerini, ülkeyi çok kötü günler beklediğini belirten Milletvekili Mehmet Akalın, iftar öncesi yaşanan süreci oturduğu masayı yumruklayarak şöyle anlattı:

"ETSO Başkanı beni aradı.  İftar yemeği var. İftar yemeğine ben, il başkanımızı ve başkan adayımızı davet ettiğini söyledi. Saat 16.00 gibi tekrar aradı. "Bu siyasi şov olabilir, başkan adaylarının gelmemesi lazım" dedi. Yalnız gitmem istendi. İftara 10 dakika kala valilik aradı. İftarı kendileri düzenliyormuş. Orada bir bakan çıkıyor, iş insanlarından oy istiyor. Ancak, orada bir başkası da çıkıp "diğer adaylar nerede" demedi. Devlet taraf olmaz".

"VALİ VE BAKAN AK PARTİDEN Mİ MAAŞ ALIYOR?"

"Devletin valisi ve bakan AK Parti'den mi oy alıyor" diye sorun İYİ Parti Milletvekili Prof.Dr Akalın,  açıklaması sırasında zaman zaman sinirlenirken, şöyle devam etti:

"Bunlar AK Parti'den maaş alsa istediklerini yapabilirler. Bunlar bizden, sizden alınan vergilerle maaşlarını alıyor. Hakkımızı helal etmiyoruz. Ben ETSO Başkanının ayağa kalkarak tepki vermesini beklerdim. Memleketin en büyük sorunu açlık, sefalet, haksızlık, liyakatsizlik.Siz koli dağıtarak oy mu alacaksınız. Böyle düzene isyan ediyorum. Böyle düzen olamaz".

"AYARINI BOZDUĞUNUZ KANTAR GÜN GELİR SİZİ TARTAR"

Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Akalın, bazı yerlerde yardım dağıtımları sırasında yaşanan konuşmaları dinletirken, konuşmalarda "Cumhurbaşkanı AK Partili. Dolayısıyla vali de AK Parti'li. Oy vermezseniz sosyal yardım alamazsınız" gibi sözlere büyük tepki gösterdi.Akalın, "ülkenin geldiği durum bu. Eğer böyle idare edecekseniz zamanında yaptınız rektörler gibi belediye başkanlarını da siz atayın. Unutmayın ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar. Edirneliler, oylarınızla ülkeye sahip çıkın. Biri devlet imkanları, diğeri belediye kaynaklarını kullanarak seçim çalışması yapıyor. Buna izin vermeyin" diye konuştu.

SEDEFÇİ "KAZANACAĞIM"

Bu arada, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, Edirne"de yapılan anketlerin gerçek olmadığını, seçimi kazanacağını söyledi. Sedefçi, CHP"den daha önce aday gösterilen ve hastalandığı için adaylıktan çekilen Şükrü Ciravoğlu için de "eğer aday olsaydı, genel başkanımıza da söylemiştim, AK Parti kazanmasın diye çekilecektim. Şu an anketlerde yüzde 15 çıksaydım, çekilip Filiz Gencan Akın'a destek olurdum. Biz öndeyiz, bize çekil diyorlar. 1 Nisan'da Edirne'nin üzerine İYİ Parti güneşi doğacak" şeklinde konuştu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.