Bu hafta dünyanın en hızlılarının yarışlarında lastiklerin önemini bir kez daha gördük.

Formula1’den başlayalım. Öncelikle aracının üstün teknik özelliklerinin de yardımıyla yılardır Formula1  pistlerinde hüküm süren Lewis Hamilton’ın yoldan çıkarak muhtemel birinciliği kaybedip alt sıralara düşmesini yarışı izleyenler görmüştür. Hamilton, sürüş kabiliyeti ve aracının üstünlükleriyle üst sıralara tekrar tırmanıp yarışiı ikinci bitirse de aynı sıkıntıdan pistten çıkıp dönemeyenler de oldu.

Moto GP’de de durum çok farklı değildi bu haftasonu. Portekiz’de yapılan yarışta önce Espargaro ve Miller tekerlekleri kayarak düştüler ve yarış dışı kaldılar. Yarış bitimine 11 tur kala pistlerin efsane ismi Rossi, virajda kayarak düştü ve yarış dışı kaldı. Bitime 6 tur kala favori isimlerden Alex Rins, bir tur sonra da Zarco  aynı şekilde yarış dışı kaldı.

Bu yarış da bize lastiklerin ve yol tutuşun önemini bir kez daha gösterdi.

Bu hafta ne Formula1’de ne de Moto GP’de yarış yok. Yasaklı hafta sonunu nasıl geçireceğimiz konusunda da yaratıcılık konuşacak, ya da video paylaşım sitelerinin derinliklerine ineceğiz.

Lastiklerin önemi demişken motosikletinizin lastiklerini her sürüş öncesi kontrol etmeyi, hava basınçlarını ayarlamayı, ve fazla aşınmasa da tarihi geçince değiştirmenizi tekrar tavsiye ediyorum.

METEOROLOJİ  DE ŞAŞIRDI

Dün sabah saatlerinde (benim için saat 6 gibi) meteoroloji raporları öğle saatlerinde şiddetli yağış uyarısı yapıyordu. Netekim bu uyarılar bir iki saat içinde güneşli bir hava olacağı yönünde değişti. Ben de haliyle her motorcunun yapacağı gibi otomobili bırakıp motoruma atladım. Akşam saatlerinde o da ne.. inceden yağmur başladı. Kısacası iklimlerin değişmesinin ardından  hava durumunun anlık sert değişimler göstermesi, meteoroloji raporlarını da kötü etkiliyor ve bu raporların da güvenilirliği kalmıyor. En iyisi çiftçi tanıdığınız varsa ona danışın. Onlar havayı koklayıp daha tutarlı tahminlerde bulunabiliyorlar.

Meteoroloji raporları yazımı yazdığım andaki halinden bir değişiklik göstermezse bugün hava güneşli ve sıcak, yarın ise yer yer bulutlu ama yine de 19-21 derece arasında sıcaklığa sahip olacak. Bu da bize kilitli kalacağımız hafta sonundan önce iki tekerlekli özgürlüğümüzü yaşayabilmemiz için ik gün veriyor. Bu fırsatları kaçırmamak lazım.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.