Covid-19 salgınının hızlanmasıyla alınan sokağa çıkma yasakları Ramazan Bayramı ile beraber bitecek. Ancak gündemde 19 Mayıs gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle oluşabilecek kalabalıklar sebebiyle yasakların 1 hafta daha uzatılması konuşuluyor. Bu da iki tekerlekli sevdamıza 1 hafta geç kavuşmamız demek. Maalesef bu sebeple güneşim pırıl pırıl parladığı, asfaltın kuru ve sıcak oluşuyla yol tutuşun iyileştiği ve motosikletle dolaşmanın en uygun olduğu bu zamanlarda, eve tıkılı kalmak zorundayız. Ve yine maalesef bu sebepten dolayı bu yazımda da güzergah tavsiyesinde bulunamayacağım.

En hızlılardan devam edelim o zaman. Formula1’de Portekiz, MotoGP’de de İspanya Grand Prix oldukça heyecanlı geçti.

HAMILTON DRS’İ ÇOK SEVİYOR

Formula1 Portekiz Grand Prix, 2 Mayıs Pazar günü Saat 17:00’da başladı. Yarışın henüz 2. turunda güvenlik aracı piste girmek zorunda kaldı. Güvenlik aracının pistten çıkışının  ardından Verstappen F1 yarışlarında görmeyi özlediğimiz şekilde muhteşem bi’ atakla Hamilton’ı geride bıraktı. F1’de uygulanmaya başladığından beri en çok Hamilton’ın işine yarayan DRS sistemi yine Hamilton’ın yardımına koştu ve 11. Turda Hamilton Verstappen’i DRS sisteminin de yardımıyla geride bıraktı.  Verstappen normal yoldan virajda Hamilton’ı geçmeye çalışsa da  Hamilton’ın agresifçe kendisini pistin dışına itmesiyle bu geçiş denemesinde başarılı olamadı. Hamilton yine bir DRS asistanlığı anıyla takım arkadaşı Bottas’ı da 20. turda geçmeyi başardı. Pit e giren Verstappen biraz geride kaldı. Bottas da 37. turda pit’e girdi ancak Verstappen ‘in önünde çıkmayı başardı. Verstappen tur bitmeden Bottas’ı DRS asistanlığı olmadan geçmeyi başardı. Yarışın geri kalan turlarında sıralama değişmedi ve Hamilton 1., Verstappen 2., Bottas da 3. sırayı aldı.

BU HAFTA İSPANYA GRAND PRİX

Formula1’de bu hafta sonu İspanya Grand Prix yarışı yapılacak. Bugün ve yarın sabah antrenman turları, yarın öğleden sonra sıralama turlarının ardından Pazar günü de yarış heyecanı F1 severlerle olacak.

MOTOGP’DE DUCATI BAYRAMI

İki tekerlekli pist canavarları geride bıraktığımız Pazar günü İspanya’da kozlarını paylaştılar. Sezon başından beri tüm yarışları Yamaha’nın kazanmasını diğer markalar endişeyle izlerken Yamaha’nın bu üstünlüğüne Ducati İspanya’da dur dedi. Son derece heyecanlı geçen yarışta damalı bayrağı ilk geçen Ducati Pilotu Jack Miller’ı Francesco Bagnaia takip etti. damalı bayrağı üçüncü geçen Franco Morbidelli oldu. Yamaha Pilotu  Quartararo 13. Vinales  ise 7. sırada yarışı bitirdi.

Bu sonuçlarla Ducati pilotı Bagnaia 66 puanla pilotlar sıralamasında liderliğe oturdu. 64 puana sahip Quartararo ikinci, 50 puana sahip Vinales de üçüncü sıraya yerleşti.

MotoGP’de bu hafta yarış yok, sıradaki yarış 16 Mayıs’ta Fransa’nın ünlü LeMans pistinde yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.