Aslında bu başlığa “VE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ” İfadelerini ilave etmem gerekir ama bu yıl maalesef sadece 3 gün güreşler ile yetineceğiz. Buna da şükür tabiî ki çünkü geçen yıl CORONA nedeniyle hiçbir etkinlik yapılamamıştı. Yazımı yazmakta olduğum şu ana kadar Tribünlerde seyirci olacak mı olmayacak mı sorusu yanıt bulmamıştı.

 Belediye Başkanımız Recep Gürkan bu konuda yoğun bir çalışma içinde ve Güreş Federasyonu Başkanı ile temas halinde.

Dilerim sorun çözülür de hiç değilse Futbol için tanınan ve uygulamaya konulacak olan seyirci kabul kararı alınır. Çünkü seyircisiz güreş tuzsuz yemekten farksızdır derler.

Rahatsızlığım nedeniyle yıllardır takip ettiğim ve zevkle Gazetecilik görevi yapıp TV programları ile kamuoyuna duyurmaya çalıştığım Kırkpınar’ımıza katılamayacağım.

Bu yıl birçok kişi gibi benim için de buruk ve hüzünlü bir Kırkpınar olacak.

Kırkpınarı çok seven ve Kırkpınara çok önemli kazanımlar sağlayan değerli arkadaşım Beyazıt Sansı maalesef bu Kırkpınarda aramızda yok.Nur içinde yatsın.Onu hatıralarımızdaki Beyazıt  olarak anacağız bu Kırkpınarda ve ruhunu şad edeceğiz.

Kırkpınar aşığı bir dostumuzu daha kaybettik bu yıl.Uzunköprü’nün Eskiyöy nüfusundan İstanbulda yaşayan Beşiktaş Kulübü Genel Kurul üyesi dostumuz Şeref Gökdemir de maalesef bu yıl aramızda yok.Nur içinde yatsın her yıl birlikte olup hasret gideriyorduk.

Kırkpınar organizasyonunun en önemli üç protokol adamı Vali Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kırkpınar’ın üç kemerli Ağası Seyfettin Selim bu yıl yine 660.Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerine ev sahipliği yapacaklar. .

Tabiî ki Organizasyonun sağlıklı bir şekilde ve kusursuz olarak gerçekleşmesinde en önemli görev Edirne Belediyesine ve dolayısıyla Belediye Başkanı Recep Gürkan’a düşüyor.

7.kez  bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak olan Başkanımızın işini kolaylaştırmak ve kendisine yardımcı olmak amacıyla basın olarak bize düşen görevi yapmamız gerekir.

Kaldı ki; Edirne Belediyesinde şu an itibariyle bütün hazırlıkların büyük bölümü de bitmiş durumda bildiğimiz kadarıyla.

Başkan Recep Gürkan’ın denetim ve gözetimin de başarılı ve yoğun tempoda çalışan sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan İşcan,Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selim Bilginkaya ve ekibi kısa süreye rağmen kusursuz bir Kırkpınar yaşanması için olağanüstü gayret sarf ediyorlar.

Kültür Müdürlüğünde ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görev yapmakta olan başta Müdürleri olmak üzere tüm elemanlar Kırkpınar’ının sorumluluğunu yaşayan Belediye Başkanlarını mahcup etmemek adına ellerinden gelen gayret ve özveriyi gösteriyorlar.

Kırkpınar Ağası üç altın kemer alma sürekliliği gösterdiği Ağalığı en iyi ve kusursuz biçimde yürütmek için tecrübelerini ortaya koyarak hizmet üretmeye çalışıyor.

Daha da sürdürecek gibi görünüyor çünkü onun kriterlerine göre; “adam gibi bu işi yapacak biri çıkmazsa adayım” sözleri hala kulaklarımızda.

Kırkpınar’da esas coşkusu ve heyecanı hiç şüphe yok ki 20 Haziran Cuma günü başlayacak olan güreşler ile daha da artacak.

Her Edirneli gibi benim de dileğim güreşleri izlemek üzere şehrimize gelen konukların sadece güreşleri değil,660.Tarihi Kırkpınar organizasyonunun tamamından memnun kalarak şehrimizden ayrılmaları ve memnuniyetlerini gelecek yıllarda referans olarak çevrelerindekilere anlatmalarıdır.

Ve yine inanıyorum ki, bu yıl Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi, gelecek yıllarda daha önemli kararlar alarak takdir toplayacak aktiviteleri Belediyenin çalışkan personeli ile gerçekleştireceklerdir.

660.Tarihi Kırkpınar Güreşleri etkinlikleri Edirnemize ve Ülkemize Hayırlı olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.