AK Parti İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları Tanıtım  toplantısın da tüm ilçe ve beldelerin belediye başkan adayları açıklandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan tarafından açıklanan ilçe ve belde belediye başkan adaylarını desteklemek üzere salonu dolduran çok sayıdaki partilinin ortaya koyduğu coşku ve heyecan o kadar fazlaydı ki;toplantıda bulunun Parti yöneticilerinin iddialı söylemler dile getirmesine neden oldu manzara.

Genel Başkan Yardımcısı Karaslan konuşmasında; " Edirne Müthişti’ diye Ankara’da anlatacağım, Burası daha iyi bir hizmeti hak eden bir şehir. İşte bu nedenle inanıyoruz ki, Edirneliler hizmet belediyeciliğinden yana oylarını kullanacak."söylemlerini dile getirirken,inanmış ve ikna olmuş bir yönetici görüntüsü veriyordu.

Edirne Milletvekili Fatma Aksal'da Genel Başkan Yardımcısını böyle kalabalık ve coşkulu bir partili topluluğu ile karşılamanın gururunu yaşıyordu bir bakıma.Tezahüratların bol olduğu,davulların çaldığı konuşmasının sloganlar ile kesildiği bir ortamda konuşan Aksal her zaman dile getirdiği 3-Ç eleştirisini dillendirerek şunları söyledi;" Çok işler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Biz, ‘Hizmet yerelden başlar’ diyen bir partinin mensuplarıyız.  Edirne hala çöp, çamur, çukur içinde. Belediye başkanlarımız sadece bu çöp çamuru çukuru halletsin bu millet onlara minnettar kalacak.”

İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin sevinçten ağzı kulaklarına varıyordu adeta.Çok mutlu ve bahtiyar bir insanın olabileceği haletiruhiye sergiledi toplantı boyunca.Siyasette en önemli başarılardan biri Ankara'dan gelen bir üst yöneticinin katıldığı toplantılardaki katılım ve coşku durumudur.Ak Parti de de bu duruma çok dikkat edildiğini biliyoruz.Çünkü salon boşluğu nedeniyle İl Yönetimi değişikliği dahi yaşandığı her zaman rivayet edilir.Bu coşkulu salonda konuşan Mutlu Başkan Akmeşe önce aday olamadığı için küsme ihtimali olan aday adaylarının gazını almak bakımında; “Biz dava partisiyiz. Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinde ‘Benim gönlümdeki olmadı’ deyip hiç kimse küsme lüksüne sahip değil."sözleri ile başladığı konuşmasında;"Gönül belediyeciliğini 31 Mart akşamı Edirne’ye getiriyoruz. AK Parti bizim değil, kurulduğu günden bugüne kadar milletin partisidir. Tüm belediyeleri AK Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız. 31 Mart’ı iple çekiyoruz.” dedi.

Adayların açıklanmasında büyük bir coşku vardı.İlçelerden ve Beldelerden gelen partililerin adaylarının isminin okunması ile meydana getirdikleri coşkulu hava salona renk katıyordu.2014 seçimlerinde Ak Partinin kazanmış olduğu ilçeler mevcut Başkanları ile yarışa giriyor.Enezde Abdullah Bostancı,İpsala da Mehmet Kerman ve benim İlçem Meriç'te de Nihat Yörük aday gösterildi.Mevcut Başkanlar ile yola devam etmenin avantajları var elbette.İktidar gücünüz her zaman maddi ve manevi elinizdedir.İlçem için söylüyorum ki;Erol Dübek gibi güçlü bir CHP adayı karşısında ancak bu imkanlar ile mücadele edilebilir diye düşünüyorum.

Sonuç itibariyle Ak Parti bu toplantı ile hırslı,istekli,kararlı bir hava içinde seçimlere hazırlandığını gösterdi bir bakıma.Bu aday açıklamaları ile de pehlivanlarını belirlemiş oldu.Darası diğer partilerimize diyelim ve bir an önce adayların belirlenmesinin siyasi manada büyük kazanç olduğunu da naçizane belirtmiş olalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.