CHP de olduğu gibi Ak Partide de Kongre süreci ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Ak Partinin, diğer kongrelerde olduğu gibi yeni kongre sürecinde de kadınlara geniş yer vereceği ifade edilirken,Kadın kotasını da % 30 olarak belirledi.Yani Listeler şekillendirilirken, kadın kotası yüzde 30 olarak uygulanacak ve bu konuya azami dikkat gösterilecek.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna Kongre süreciyle ilgili açıklama yapan Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, yenilenme sürecinde gençlere ve kadınlara daha fazla yer verileceğini söylemişti.

Buda gösteriyor ki;Ak Parti Kadın hakları ve eşitliği konusunda azami dikkat sarf ediyor.

Aslında Edirne bu konuda bir örnek bana göre.

İl Genel ve Belediye Meclislerinde Kadınların görev almasında önemli adımlar atan Ak Parti son olarak ta İl Başkanının Kadın olması ile

Demokratik davranış ve kadın haklarının korunması konusundaki hassasiyeti göstermesi bakımından çok önemli atılım yaptı.

Yeter mi?

Tabiiki yetmez ama girişim dahi başarının temelidir dememişler mi?

Artık siyasi Partilerde görev almayı düşünen veya aklından geçiren tüm Bayanların hazırlıklı olmaları ve bu ülkenin daha ileriye götürülmesi konusunda kendisine verilecek olan siyasi görevlere hazır ve donanımlı olarak beklemeleri gerekir.

Çünkü Siyaset farklı bir mecra ve uğraştır.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı basına yaptığı açıklama ile bu konuda daha titiz ve etkin çalışmalar içinde olduklarını ve yoğun bir tempo içinde çalıştıklarını ifade ederek şu açıklamayı yapmış;“Bir referans sistemi olmaksızın bizimle birlikte çalışmak isteyen herkese kapımız açık dedik. Başvuruları il ve ilçelerimizden yapabilecekleri gibi, ‘akkadinbasvuru.com’ adresinden de yapabilirler”dedi.

Kadın kolları olarak temel prensiplerinin tecrübeli isimlerle birlikte yeni katılımlar sağlamak olduğunu vurgulayan Çam, “Amacımız, il ve ilçelerinde daha geniş kitlelere hitap edebilecek bir yapıyı oluşturmak. Şu anda 2023 seçimlerinde aktif çalışacak arkadaşlarımızı seçeceğiz” diye konuştu.

İlinde ve ilçesinde faydası olabilecek kişilerin görev almasını istediklerini kaydeden Çam, şöyle devam etti: “Örneğin, eşi ana kademedeyse, kendisine de kadın kollarında bir görev vereceksek eşini istifa ettiriyoruz. Bir aileden bir kişi görev almışsa zaten tüm aileyi kapsayacak şekilde görevi üstlenmiş oluyor. Belediye, il ve ilçe başkanlarının eşlerinin yönetim kadrosunda olmamaları gerektiği uyarısında bulunuyoruz. Sadece partimizin ilkelerine sahip çıkmaları, doğruluk ve dürüstlükten ayrılmamaları gerekiyor" dedi.

Buda gösteriyor ki;Ak Parti 2023 seçimlerinde Kadınlardan çok şey bekliyor.

Bizde Ülkemiz için caba harcayan,emek veren,gayret gösteren her Parti ve Partiliye başarılar diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.