Özellikle siyasetçiler ve  onların yolunu izleyenler  insanlarımızın  aklıyla adeta alay ediyor.

                Siyasetçilerin gelişen olaylara ülke gündemi konusunda yaptıkları değerlendirmeler  karşısında  insanların kafaları allak bullak oluyor.

                Bu konuda yapılan konuşmalar  akla mizana sığacak gibi değil. Yapılan konuşmalarda  doğruları yansıtma yerine  kenarından köşesinden kırpılarak  siyasilerin yararları ön plana getiriliyor. Bu değerlendirmeler çoğu kez  de gerçekle bağdaşmıyor.

                Ekonomi düze çıktı  herkes rahat olsun deniyor. Peki  aslında öyle mi?

                Şöyle bir piyasayı dolaştığımızda gerçeklerin öyle olmadığını görüyoruz. Ne yazık ki  bu gerçekleri  yayın organlarımız da halkımızdan gizlemede yarış halindeler.

                Başta mahalli basın olmak üzere  çok az sayıdaki yayın organından gerçeğe yakın haber alabiliyoruz. Onlar da kaç insanımızın eline geçiyor.  siyasetçilerimiz ve onların savunucuları  kendi  yandaşı  siyasi parti yöneticilerinin her söylediğini doğru kabul ediyor, yeri geldiğinde eleştirme gereğini duymuyor.

                İki gün arayla akaryakıta yüklü bir zam yapıldı ,ey fiyatları katlandı . Bunun piyasa yansıması sonucu faturayı yine halkımız ödüyor. Çarşı  pazarda pahalılığın bir nedeni de bu değil midir?

******************************************************************************

                SSK EMELKİLERİ BU MAAŞLA NASIL GEÇİNECEK

                Yeni SSK emeklilerin ne kadar maaş aldığı kimseyi ilgilendirmiyor. Emeklilikte dikkate alınacak oranını aşağı indirilmesiyle  bir SSK emiklisi ancak  bin lira maaş alabiliyor.

                Bugünün koşullarında bu para ile geçinmek mümkün mü?

                Piyasaya duyarlı olan anlı şanlı odalarımız, borsalarımız  demokratik kuruluşlarımız sendikalarımız  neredeler. Tamamı  bugünlerde i sus  pus olmuş. Sadece kendi koltuklarını koruma peşindeler. Rahmetli Bülent Ecevit’e uyarı yazısı  yazan sermaye temsilcilerime sormak gerekir. Bugün ülkemiz ekonomisi o günlerden daha iyi konumda mı?

*********************************************************************

                 ZENGİN İLE FAKİR ARASINDA UÇUMURM VAR

               

                Ülkemizde zengin ile fakir arasındaki uçurum gittikçe büyüyor. Bu ülke huzuru için önemli bir sorun. Yoksulluk artarsa  bir eli yağda bir eli balda olanların da huzuru kaçar. Ülke ekonomisi söz konusu olduğunda siyasi çıkarlar ikinci plana itilmeli. Bizde olduğu gibi tüm olanlar sineye çekilip  “siyasileri kızdırmayalım” yöntemi uygulanırsa vay halimize.

                Resmi olarak yapılan açıklamaya göre  son üç yılda  400 bin esnaf kepenk kapatmış, İşsizler ordusuna katılmış. Bakıyoruz Edirne’de de kısa süre önce açılan işyerlerinin bir süre sonra kapatıldığına tanık oluyoruz Bu neyin göstergesidir.. Ekonomi ile şaka olmaz. Açlık  ve yoksulluğun artması  toplumda huzursuzluğa zemin hazırlamaz mı?.

                BASIN MENSUPLARI DERSLERİNE İYİ ÇALIŞMALI

                         Basın mensuplarımızın toplantılarda yöneticilere yöneltecekleri sorulara dikkat etmeli. Basının üzerinde kara bulutların gezdiği bir dönemde basın mensuplarınca yöneltilen gereksiz  gerçekle  bağdaşmayan soruları fırsat bilip  mahalli basını hafife almak isteyen çevrelere fırsat verilmemeli.

                Mesela; bugünlerde nehirlerin taşması sonucu  Edirne’nin her tarafın  sularla kaplı olduğu bir zamanda  bir basın mensubu arkadaşımızın  Edirne Valisine  “Hasar tespiti ne zaman yapılacak” sorusu yöneltmek  doğru değil.

                Çünkü sular çekilmeden hasar tespiti yapmak mümkün değil. Bu  ve benzeri sorular  önemsiz gibi görünebilir , Fakat bazıları bunu fırsat bilerek  basın mensuplarını  değersizleştirmek  bilinçsiz gibi  göstermek isteyebilir. Onun için yöneltilecek sorularda arkadaşlarımıza biraz dikkat diyorum.

********************************************************************************

                ATATÜRK  SENİN YAŞINDAYKEN

                Adamın biri  okul karnesinde çok kırık olduğu için  çocuğunu azarlayarak” Atatürk senin yaşındayken sınıf birincisiydi” demiş.

                Babasının bu sözleri üzerine çocuk “ Baba Atatürk senin yaşındayken de  Cumhurbaşkanıydı”  yanıtını vermiş..

                ÖZLÜ SÖZLER

                 Başkalarını düşüncelerini değiştir demek çok kolaydır. Önemli olan yanlış olan kendi  düşüncelerimizi  değiştirmektir..

                Sabit fikirleri değiştirmek, atomu parçalamaktan daha zordur. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.