Ülkemizde her yıl bu yaz  aylarında çevreye duyarsız  vatandaşlarımızın hasat sonunda  anızları yaktığına tanık oluyoruz.

Akıllarınca faydalı olarak kabul ettikleri anız yangınları ile  tarlalarda birçok canlı ve tarlalara faydası olan  bitkiler de yok oluyor.Yangınlar tarlaya yarar yerine zarar  verdiğini bu konunun uzmanları defalarca uyardı.

Anız yakmanın  yasak olduğunu ,anız yakanların ceza göreceğini unutmayalım.Bu yangınların yayılarak çevreyi kapsadığını, daha büyük boyuta ulaşma tehlikesini dikkate alalım..

----------------------

PİKNİK YERLERİ ÇÖPLÜK OLMAMALI

İlimizin piknik alanları bazı sorumsuz kişilerin çöpleri ortada bırakması sonucu bazen çöplük alanına dönüşüyor.

Bunu gören gönüllü çevreci  vatandaşlar,öğrenciler her yıl piknik  alanlarındaki çöpleri toplayıp adeta çevre kirliliği yaratan kişilere uyarı görevi yapıyor. Her nedense bazı insanlarımız çevre temizliğinin önemini kavramış değiller.

Şehir merkezinde de durum bundan farklı değil.Bakıyoruz minibüs durakları çevresi ve insanların toplu olarak bulunduğu yerler çöplük gibi.Yiyecek atıkları çevreye saçılıyor.

Kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkalarına da yapmamalıyız.

-------------

BAHÇELER GÜZELLEŞİYOR

Dinimiz de temizliğin imandan geldiğini  buyuruyor.Bu arada halkımızın bahçelerinde yeşil alan yaratmaya önem verdiklerini de  olumlu bir gelişme olarak görmeliyiz.Böyle devam ederse Edirne bir süre sonra köyleri  de dahil yeşil alanları,meyve bahçeleri ile donanmış Örnek  bir il haline gelecek.

----------------------

YERLİ ÜRÜNLERİN SAYISI  ARTIYOR 

Pazarlara baktığımızda daha önceleri başka illerden pazara gelen meyve ve sebzelerin büyük bölümünün bölgemizde üretilip  pazarlandığını görüyoruz.

Bu ekonomik bakımdan da bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak.Bunun yararını görecek üreticilerimiz pazar alanlarını daha da genişletecek.

Bölgemiz birçok ürünün yetişmesi için uygun iklime sahip.Seracılık da yaygın hale gelmesiyle Trakyalı üreticilerin pazarı İstanbul pazarında da etkili olur.Başka illerden girdileri nedeniyle pahalıya gelen ürünler yerine  halk daha uygun koşullarda pazarlanan ve yakın olan Trakyalı üreticilerin ürünlerini alır.

-------------------------

FIKRA 

KOMŞU

İki serseri güvenlik ekipleri tarafından yaka paça karakola getirilir.

Polis sorguda  birine  sorar:

“Nerede oturuyorsun?”

Serseri  hiç oralı olmadan cevap verir:

“oturduğum bir yerim yok benim yersiz yurtsuzum ben der.

Polis bu kez diğerine sorar:

“Sen nerede oturuyorsun?”

Öbürü cevap verir:

“Komşuyuz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.