2022 için asgari ücret 4.253 liraya yükseldi.

Asgari ücrete yapılan yüzde 50.5'lik zam son 50 yılın en yüksek artışı oldu.2016'da da yüzde 37 ile dikkat çeken bir artış yapılmıştı ama bunun kadar değil tabii ki.

2022 yılı için geçerli olacak asgari ücret rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Buna göre asgari ücret 2021'e oranla yüzde 50.5 artarak 4.253 TL'ye yükseltildi.TÜİK'in Kasım ayında yıllık enflasyonunu yüzde 21.31 olarak açıklandığını dikkate aldığımızda Enflasyon rakamının iki katından fazla bir artış yapılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücreti açıklarken asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisinin de kaldırıldığını söyledi.

Bu şekilde işverenlere 450 TL'lik fayda sağlanacağını duyurdu.

Gelir Vergisi 423.75, Damga Vergisi 30.36 TL tutuyor.

7 ile 9 milyon asgari ücretli olduğu var sayılırsa 30 ila 40 milyar liralık bir gelir vergisi ve damga vergisinden feragat edilecek demektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında;"Kimse ne işveren ne de işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemelidir.Bunların da istismarını yapmamalıdır.Yok geçmişte dolar şuydu,hesabı dolar üzerinden yaklaşmak doğru değildir.Sizin geçmişinizde TL'nin olduğu bir ülkede bu insanları dolarla mı, euro ile mi çalıştırıyordunuz.Türk Liramızı kimseye yedirmeyeceğiz.Bazı sıkıntılarımız var bunları aşacağız."dedi.

Bir anlamda muhalefetin dillendirdiği bu ifadelerin doğru olmadığını vurguladı.

Ama Muhalefet adı üzerinde muhalefet yapacaktır.

Siyasetin en kötü tarafında budur bana göre de.

Kimse yoğurdum ekşi demiyor,demezde.

En yararlı en mükemmel yatırımlar ve işler yapsanız kimse görmez ama bir eksiklik veya yanlışlık anında eleştiriler hemen gündeme geliverir.

Sadece şimdi değil geçmişte de böyleydi,gelecekte de böyle olacak.

Olacak çünkü bu siyasetin mayasında var.

Sen % 50 zam yapmışsın,son 50 yılın en büyük artışını vermişsin Muhalefet için önemli değildir.

Hatta Rahmetli Erbakan'ın Memur Maaşlarına % 100  artış yapmasına bile olumsuz ifadelerin yer aldığı ve yeterli bulunmadığı anlamında haberler çıkmış eleştiriler yapılmıştı.

Tıpkı Erbakan Hoca'nın kurduğu Saadet Partisinin şu andaki Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun Asgari ücreti Dolar üzerinden hesaplayarak memnuniyetsizlik içeren beyanatına benzer muhalefet açıklamaları.

Gençlik yıllarımda sürekli muhalif düşüncede olmama rağmen Erbakan Hocamıza o zamanda şimdide hayır dua ederim.

Aslında Muhalif düşünce her zaman teşekkürün ve Şükretmenin önüne geçmemeli ama siyasette geçiyor işte.

Dünyada birçok büyük ülkenin dahi ekonomik krizler ve çöküş yaşadığı bir dönemde Asgari ücrete % 50 zam yapmak her baba yiğidin harcı değil.

Tabii ki bundan sonra gözler Memura ve Emekliye yapılacak zamda.

Emekli bir Öğretmen olarak dilerim ki;çalışan ve Emekli olan Memurlarımıza ve işçilerimize de bu veya buna yakın bir zam uygun görülüp uygulanır.

Bunu yaparsa hem memur ve emekliyi memnun edecek,hem de Muktedir olarak prestijini arttıracaktır.

Allah Devletimize Milletimize zeval vermesin inşallah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.