Edirne’de mantar gibi biten en kenar mahallelere kadar yayılan AVM’ler küçük esnafın korkulu rüyası haline geldi. Son yıllarda sayıları iyice artan büyük marketlerin açılmasını kısıtlayıcı bir yasa yok.

Mahalle aralarında AVM’leri açılmasıyla  yıllardır halka hizmet veren bakkallar,küçük işletmeler birbiri ardına işyerlerini kapattı.

Odaların, AVM’ler konusunda yaptıkları girişimler sonuç vermedi.

Büyük marketlerin vergi daireleri başka illerde olduğu için Edirne’de yapılan alışverişlerde elde ettikleri para bağlı bulundukları vergi dairelerinin bulunduğu illerin kalkınmasına destek veriyor.

Bir anlamda biz ödediğimiz vergilerle kendi ilimize katkı yapacağımız yerde o illere yardım sağlıyoruz.

Nüfus oranlarına bakıldığında AVM sayısı en yüksek olan illerin başında Edirne geliyor.

Edirnelilerin sıcak parasının başka illere gitmesiyle kentimiz devlet imkanlarından, yatırımlardan   daha az yararlanıyor.

Siyasilerimizin bu konuda gayret göstermeleri gerekiyor. Belediyelerin AVM’lere  ruhsat engeli getirme imkanı yok.

Belediyeler  gerekli    Evraklarını tamamlayanlara  zorunlu olarak ruhsat veriyor.AVM’lerle ilgili kısaltama ancak yasa değişikliği ile, büyük marketlerin o yörenin nüfus oranına göre düzenlenmesiyle  çözümlenebilir.

Avrupa’da böyle her ürünü satan bir AVM yok . Bu sadece bizim ülkemize has bir uygulama.

KÜSKÜNLERDEN PARTİLERİNE DESTEK

Özellikle CHP’de mahalli seçimler  öncesi partililer arasında yaygınlaşan  tepki ve küskünlükler,seçim günü yaklaştıkça ve  siyasilerin birbiri ile kıyasıya mücadelesi CHP’ye yönelik haksız suçlamalara girişmeleri sonucu, partisi ile küskün olan CHP’liler  parti ile olan  bağlılığının önemini  dikkate alarak,  küskünlüğü bir yana bırakıp partisi ile bütünleşiyor.

CHP’de çeşitli görevlerde bulunan ve bugüne kadar CHP ile bağlarını koparmamış emektar partililer yaptıkları açıklamada” CHP’de her zaman seçim öncesi bu tür kırgınlıklar olur.

Genel Merkezlerde yapılan yanlışlıklar, hatalar  partililer arasında  genellikle küskünlüğü, kırgınlıklara neden olabilir. Bunla bizim partimiz için doğal karşılanmalı.Yalnız unutmamak gerekir ki bu mahalli seçimler bundan önceki seçimlere benzemiyor.

Başkanlık sistemine geçilmesinden bu yana partimize yönelik sistemli saldırı var.İktidarın tek hedefi CHP.

Bu durumu iyi değerlendirmek gerekir. Bugün CHP olmasıydı ülke siyasetinde olup bitenleri,  iktidarın yaptığı  haksızlıkları hataları  kim dile getirecekti.

Her türlü imkansızlığı rağmen CHP halkın sorunlarını gündeme taşıyor.

Medyanın tamamının iktidar desteğinde olmasına karşın CHP  bunu yapabiliyor.CHP’ye halkın sorunlarını gündeme getiren,halkın gerçek sesi olan,  dillendiren tek parti  diyebiliriz.

Hal böyle olunca,  partimizdeki her türlü yanlışlığa rağmen bu parti ile bağları olan herkesi küskünlüğünü bir yana bırakıp  her zamankinden daha çok  ülkemizin bugünün özel konumunu da dikkate alarak  partisine destek vermesi zorunlu hale gelmiştir.

Bugün partiye küsme bir kenara çekilme veya oy vermeme günü değildir. Her zamankinden daha çok ve güçlü olarak CHP’ye destek verme günüdür. Partimizin seçimden güçlü olarak çıkması ülkemizdeki antidemokratik uygulamaların engellenmesini sağlayacaktır. Mahalli idarelerde etkili olmak iktidar partisinin kendine çeki düzen vermesini sağlar.

Buradan partisine küskün olan arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum. Kişisel kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Onun bunun telkinlerine aldanmayalım. Cumhuriyetin kurucusu olan partimize sahip çıkalım. Aramızdaki sorunları seçim sonrasına bırakalım.

Vereceğimiz oylarda önce partimizi düşünelim onun durumunu  dikkate alalım. Öyle inanıyorum ki partili arkadaşlarım  seçim öncesi bu tür kırgınlıkları  seçim sandığı başına gittiklerinde unutarak partisine oylarıyla desteğini sürdürür.

CHP’li olmanın sorumluluğu da budur ”Mahalli seçimlerde yapılan uygulamaya tepkili olan partililerin  yaklaşımı bu.

Karar onların kararı.

FIKRA        

ARABA KAZASI

Bir kadınla bir adam ayrı ,ayrı arabalarında giderlerken çarpışırlar. İkisinin de arabası mahvolur ama şans eseri ikisi de hiç yara almadan kurtulur.

Arabalarından sürünerek çıkarlar ve kadın adama bakıp:

- Çok ilginç! Sen erkeksin ben de kadın. Arabalarımız mahvoldu ama ikimize de hiçbir şey olmadı. Bu belki de tanışıp, dost olup, hayatimizin sonuna kadar huzur içinde birlikte yasamamız için bir işarettir,' der.

Müthiş heyecanlanan adam:

- Evet, galiba haklisin,' diye cevap verir şaşkınlıkla. Kadın:

- Bak, arabam hurdaya döndü ama bir şişe şarap sapasağlam.

Bu kesin bir işaret. Bu şarabı içip şansımızı kutlamalıyız,' diye devam eder ve şarap şişesini adama uzatır.

Adam şişeyi alır, açar ve yarısını içip kadına verir. Kadın hemen şişenin mantarını kapatıp adama geri uzatır. Bunun üstüne adam sorar:

- Sen içmeyecek misin? Kadın cevap verir :

- Hayır, ben polisi bekleyeceğim…..

ÖZLÜ SÖZ

Dört şey devam ettikçe, din ve dünya ayakta duracaktır;

Binginler mallarıyla cömertlik yaptıkça; alimler ilmiyle amel ettikçe; cahiller bilmedikleri bilgilerle  kibirlenmedikçe; fakirler dinlerini  dünyalarına satmadıkça,

HAZRETİ ALİ

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.