İnsan varlığı için analarla birlikte bir elmanın yarısı gibi olan babaların günü haziran ayının  üçüncü pazar günü kutlanıyor.

Babalar,  tıpkı analık gibi evlerin direği gibidir.Biri olmadığı zaman diğeri  öksüz gibidir.

Ne yazık ki, Babaların Günü Analar Günü gibi görkemli şekilde coşku ile  kutlanmaz.

Bazı babaların bu gününden haberi dahi olmaz.Ülkede Analar Gününü fırsat bilen tüketim ekonomisi günler önce analara sunulacak hediyelerin reklamını kamuoyuna duyurur.Anası ve ona sevgisi  olan, ve bu güne duyarlı olanlar analarına bütçeleri oranında hediyeler alır.

Babaların büyük çoğunluğu için analara yapılan  bu duyarlılık  geçerli olmaz.Bazılarımız bu günde babalarını bir telefon görüşmesi veya attıkları mesajla kutlamakla yetinir. Har yıl analar günü kutlamalarına göre babalar günü kutlaması oldukça sönük geçer.

----------

KUTLAMA BİR GÜN DEĞİL HER GÜN OLMALI

İnsanlar ana baba kıymetini ancak kendileri de ana baba olduğu zaman çok daha iyi anlıyor.Özellikle  bizi dünyaya getiren bu kutsal varlıklar yaşamını yitirdiklerinde  sevgi ve özlemleri içimizde  dayanılmaz boyuta ulaşıyor.

Aslında ana babaların her yıl bir gün hatırlanması daha sonra unutulması  doğru değil .

 Yılın her günü ana baba sevgisi  devam etmeli,kalıcı olmalı. Babaların da arzusu budur Ömrü boyunca evlatları için didinen babalar yaşlılık anında onların sevgisini,şefkatini  bekler.

Bir evladın ana babasının hatırını sorması sorunları varsa çare bulması onları ziyadesiyle mutlu eder

Aile büyüklerinin, ana babaların yemeyip yedirdiği giymeyip giydirdiği evlatlarından  tek  arzusu   sevgi saygı ve hürmetidir.

Bayram günlerinde kendilerinden  uzakta olan babalarını ziyaret edilip kucaklanmasıdır.

Baba sevgisini “O Benim Babam” dizeleri ile başlayan şarkıda ne güzel ifade edilmiş.

Baba sevgisi azalanların, yok olanların o şarkıyı dinledikten sonra duygulanmamaları mümkün mü?

Babalarını kaybedenler bu günlerde mezarlarını ziyaret edip hayır dua etmeli.”Babasız evlerde akşam erken olur” derler.Ana ile baba  her zaman evlerimizin  direğidir.Baba ana sevgisinden yoksun  öksüz ve yetim  kalmak  evlatlar için en dayanılmaz acılı, günlerdir.

Beşeriyetin oluşmasında devamında  en büyük etken olan ana,babalarımızı camımız gibi sevip bağrımıza basmalıyız.”Ana babasından sevgisini esirgeyenler evlatlarından da sevgi bulamaz.Bu duygularla tüm babaların bu mutlu gününü kutlar.baba sevgisinin vazgeçilmez bir sevgi olduğunu hatırlatmak isterim.

---------------------

ÖZLÜ SÖZLER

Baba bir çınar gibidir.meyvesi olmasa da gölgesi yeter.

Babalar evlatlarına soğuk görünür ama sıcaklığı  öldükten sonra  bile hissedilir.

Babasız bir ev duvaksız gelin gibidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.