Bendeniz 30 yılı aşkın öğretmenlik yapmış öğretmenim. Öğretmenlik süremin en az yarısı Edirnemizin merkez köylerinde geçti. Bu süre içinde çok sayıda çocuğu yetiştirme fırsatı buldum. Bunlardan büyük bir kısmı ise, üniversite tahsili yaparak Doktor, Mühendis, Avukat ve Öğretmen oldular.

Aradan yıllar geçmesine karşın, şimdi bu öğrenciler tarafından aranılmam, ziyaret edilmem beni fazlasıyla memnun ediyor. Edirne Kız İlk Öğretmen Okulunu 1960 yılında bitirerek mezun oldum.  İlk atandığım yer ise Edirne Merkez İlçeye bağlı  B.Gerdelli İlköğretim Okulu olmuştu. Bu köyde yaşamımın ve mesleğimin en güzel günlerini geçirdim. Köy halkının büyük bir güvenini ve takdirini elde ederken, öğrencilerimin de büyük bir sevgi ve sempatilerini kazanmıştım.

Bu öğrencilerimden bir tanesi ise daha sonra meslektaşım olan Öğretmen Nadir Adlı olmuştu. Nadir çok çalışkan ve sevgi dolu, sevimli bir çocuktu. Onları okuldan mezun ettikten sonra, benim de bu köydeki görev sürem sona ererek , başka bir köye atanmıştım.

Bir süre önce eşimin İnternetteki Face sayfasına, 1963 yılında Edirne Merkez Büyük Gerdelli Köyü İlkokulunda öğretmenlik yaparken öğrencileriyle birlikte çekilmiş eski bir fotoğrafını koymuştum. Ertesi gün Face sayfasına baktığımızda, o yıllardaki öğrencilerimden  Sevgili Nadir Adlı’nın benim için yazdığı bir yazıyı okudum. Ne kadar memnun ve mutlu oldum bilemezsiniz. Öğretmen Nadir Adlı’ya olsun, aynı köyden  Dr. Cevdet Önder olsun, şimdi isimlerini hatırlayamadığım diğer bütün öğrencilerime, yetişmelerinde verdiğim emek helal olsun. Bunların arasında yer alan ilk anda öğretmen olan, daha sonra Edirne Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğüne kadar yükselen sevgili öğrencim Nadir Adlı’ya ise kendi Fes hesabında benim için yazdığı çok güzel ve anlamlı sözler nedeniyle de en derin teşekkürlerimi bildirmek istiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.