Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü ülkemizin her karış toprağında coşkuyla kutlandı.

Dünkü yaygın ve yerel medyada çıkan tüm haber ve yorumlarda; Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemine dair yazılar yayınlandı, yorumlar yapıldı.

TV ekranlarında yayınlanan savaş görüntülerini izlerken göğsümüz kabardı, gözlerimiz doldu.

İki yüz bin vatan evladının şehit düştüğü o muhabereler; Türk insanının nasıl bir vatan sevgisine sahip olduğunun dünya üzerinde bir başka emsali görülemeyecek kadar gerçek kanıtlarıydı.

Binlerce vatan evladının kahramanlık destanı yazdığı bu muharebelerin elbetteki parlayan yıldızı; genç deha yarbay Mustafa Kemal idi.

104 yıl önce yaşanan Çanakkale Muharebeleri, insanlık tarihinin gördüğü en kanlı savaşlardan birisidir. Bu savaşlar üzerine yerli ve yabancı yazarların kaleme aldığı yüzlerce ve belki de binlerce kitap yazılmıştır.

Bu yazımızda Ben, Çanakkale Muharebelerinin emsalsiz komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Yeni Zelandalı Anzak Askerlerinin analarına hitaben yazdığı mektuptan söz etmek istiyorum.

Önce mektubu okuyalım, sonra da söyleyeceğimiz sözleri yazalım.

"BU MEMLEKETİN TOPRAKLARI ÜSTÜNDE KANLARINI DÖKEN KAHRAMANLAR!

BURADA DOST BİR VATANIN TOPRAĞINDASINIZ HUZUR VE SÜKUN İÇİNDE UYUYUNUZ

SİZLER MEHMETÇİKLERLE YAN YANA KOYUN KOYUNASINIZ

UZAK DİYARLARDAN EVLATLARINI HARBE GÖNDEREN ANALAR!

GÖZYAŞLARINIZI DİNDİRİNİZ, EVLATLARINIZ BİZİM BAĞRIMIZDADIR, HUZUR İÇİNDEDİRLER

VE HUZUR İÇİNDE RAHAT RAHAT UYUYACAKLARDIR

ONLAR BU TOPRAKTA CANLARINI VERDİKTEN SONRA ARTIK BİZİM EVLATLARIMIZ OLMUŞLARDIR.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, 1934"

Bu satırları dünya üzerinde Atatürk’ten başka bir kumandan düşünüp yazabilmiş midir?

Ülkesini işgale gelen istilacı askerleri, kendi evladı yerine koyan bir başka komutan olmuş mudur?

Bu mektuptaki ifadeler, olağanüstü ve insanüstü duygu ve düşüncelerin anlatımıdır.

Yüce Allah, böylesine insanüstü duyguları; ancak çok sevdiği ve onu özel görevlerle donatıp aziz Türk Milletinin kurtuluşuna vesile olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ilham etmiştir.

Atatürk karşıtı idrak yoksunu nankör takımı; acaba büyük Atatürk’ün işgalci asker analarına yazdığı bu insanlık abidesi mektuptan haberleri var mı?

İnanıyorum ki haberleri olsaydı; o büyük insana saygısızlık etmekten çekinirlerdi.

Bu vesileyle bize üzerinde yaşadığımız böylesine güzel bir vatanı canları pahasına armağan eden kahramanlara ve o kahramanların büyük kumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyoruz. Hiç şüphesiz onlar yüce Allahın kendilerine müjdelediği cennetlerin en güzelindedirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.