Tabii ki Mart Ayı sonunda yapılacak olan 37.Olağan Büyük Kurultayın hesabı yapılarak tabiiki.

Siyasette suyun başında olanlar bu konuda her zaman şanslıdırlar.

Yani işleyiş, resmi anlamda yasalara ve kurallara uyularak yapılır ama mühür sende olmanın avantajını da kabul etmek gerekir.

Bu durum her zaman geçerliliğini korur aslında.

Delege tespitinden tutun da,oy kullanacak kişilerin ikna edilmesine kadar.

Hele hele siyasette büyük bir güç olan Belediye Başkanı sizin yanınızda ise mücadeleye birkaç fark ile başlıyorsunuz demektir.

Belediyeler bu konuda büyük bir avantajdır.

Hele hele ekonominin bozuk olduğu ve insanların destek ve yardıma muhtaç olduğu durumlarda taraftar bulmanın yolu iş ve aş temin etmekten geçer.

CHP nin Kurultay takvimine göz atacak olursak; İlk seçim olan"mahalle delegeliği" seçimleri Kasımda tamamlandı ve ardından 14 Aralık 2019'da başlayan ilçe kongreleri 27 Ocak'ta tamamlanacak.
3 Şubat-2 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak olan İl kongrelerinde il başkanlarının yanı sıra kurultay delegeleri de belirlenecek.

İl başkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından 37.Olağan Büyük Kurultay gerçekleşecek.

CHP'nin büyük kurultayında, genel başkanın ve partinin, kurultaydan sonraki en önemli organı olan 60 kişilik Parti Mecliside belirlenecek. Merkez Yönetim Kurulu ise Genel Başkan tarafından 60 kişilik Parti Meclisin'den atanacak.

Genel başkan seçiminde en fazla delegeye sahip Ankara, İstanbul ve İzmir'de alınacak sonuçlar,37.Olağan Kurultay öncesi Genel Başkanlık için de belirleyici olacak.

Bu Genel bakışın ardından yerele yani Edirne'ye gelecek olursak,bu seçimde geçmiş seçimlere göre hem adaylar fazla,hemde parti için gruplaşmalar fazla görülüyor.

Bu güne kadar sessizliğini koruyan ve birçok kişinin; "Başkan Gürkan bu seçimde Fevzi Pekcanlının yanında olmayacak gibi tavır sergiliyor" söylemlerine bir bakıma cevap verdi ve Merkez İlçe devir teslim töreninde yaptığı konuşmada;"Bana kişisel olarak sorarsanız, parti üyesi Recep Gürkan olarak sorarsanız, il kongresinde benim adayım Fevzi Pekcanlı, bir dönem daha arkadaşımızla devam etmek istiyorum.” diyerek Fevzi Pekcanlıyı desteklediğini ilan etti.

Bu konuşma muhalif grupların umduğunu bulamama gibi tavır sergilemelerine neden oldu bir bakıma.

Her şeye rağmen bu seçimlerin çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Şu anda ismi geçen adaylar arasında,Gürkan Güneser,Şükrü Ciravoğlu,Erdal Akgün ve Serkan Lizdan'ın yanı sıra Keşan Grubunun,Uzunköprü,İpsala,Havsa'yıda yanlarına alarak bir aday çıkaracağı ve Milletvekili Okan Gaytancıoğlunun da bu oluşuma destek verdiği ifade ediliyor.

Hayırlısı olsun diyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.