CHP’nin bugüne kadar  her seçim döneminden devam eden grupçu zaaflarının kongrelerde de   net olarak  görmek mümkün. Katıldığım parti  genel kurullarında buna tanık oldum.

Bakıyorsunuz bir partili grubu kendi cenahından olanlarla birlikte kongre salonunu  toplu olarak girip boy göstermeyi partililere karşı  marifet sayıyor.

Bu görüntünün  kendilerine güç katacağını umuyorlar.

Bundan önce katıldığım  ilçe genel kurullarında olduğu gibi Havsa ilçe kongresinde de grup sevdalılarının  benzer görüntülerine  tanık oldum.

Özellikle eski, kendini hala partide etkin sanan  politikacılardan oluşan ekipler, toplu olarak salona girdikleri gibi  yine aynı arkadaş grubu ile oturmayı  ihmal etmiyor.

Bu görüntüler  salondaki partililerin de dikkatini çekiyor.partililer  aralarında “ Bak şu grup geldi” diye  birbirine duyuruyor.

--------------------------------------------------------------------------------------------

PARTİLİLERİN DİKKATİNDEN KAÇMIYOR

CHP’de bu klikler sürdüğü müddetçe bu partinin kabuğunu kırıp geniş kitlelere açılması mümkün değil. Ne demek bir parti içinde  diğerleri ile uyum sağlamayan klik yaratmak, sizler aynı ilkeler etrafından bir araya gelmesi gereken partililer değil misiniz?

Kendi aranızda bir araya gelin ona bir diyecek olmaz. Böyle, partililerin bir araya gelmesi ve aynı amaç etrafında kenetlenmesi  gereken kongrelerde böyle grupçu görüntü yaratılması partiye ne yarar sağlar?. Baştan sonuna kadar izlediğim  CHP Havsa ilçe kongresinde  yanımda otuna bir partili ibret alınması gereken   sözler söyledi.

Havsa köylerinden olan bu partilinin ifadesi şöyle “ Bu grupçu anlayışta olanlar  bu tavırlarından vazgeçse  sıradan bir partili gibi salona girseler hava atmasalar  partide  saygınlıkları çok daha artar.

Bunlar kendilerince  partinin sahibi  en yetkili kişisi sayıyor, diğerlerini aşağılayıcı bir tavır içindeler. Aslında  bu yaptıkları hiç doğru  değil. Şöyle, ayrı ayrı olarak  halkın arasına girsinler  onlarla sohbet etseler daha saygınlık kazanacaklar.

Bu partinin gerçek sahibi,  onlar gibi kendi yandaşından başkasının yararını düşünmeyen, sadece parti ilkeleri etrafından kenetlenen  bu partiye gönül veren beklentisi olmayan partililerdir.

CHP’nin daha da büyümesi için,  herkesi kucaklayan parti içinde sürtüşmelerin az olduğu  bir anlayış hakim olmalı.

Öyle salona hava atarak girip,  orada dahi dedikodularını sürdüren, partide birlik ve beraberlik için tüm partililerle bir arada olmaya gerek duymayan bu kişiler açıkça ifade edeyim partiye zarar veriyor.

Kılıçdaroğlu her zaman  konuşmalarında uyarıda bulunup   “aranızdaki kişisel sürtüşmeleri bir kenara bırakınız  birlik olun” dedikçe bunlar  daha da bölünüyor.

Burada boy gösterip  daha sonra gidip meyhanelerde kafaları çekecekler.

Halk bu durumu görüyor.

Bu kişiler topluma örnek olması gerekin  sözüm ona parti önderleri.

Öyle inanıyorum ki, onların olmadığı kliklerin  bulunmadığı   dönemde bu partide her zaman  birlik ve beraberlik vardı.

Ben elli yılımı bu parti mücadelesine verdim. Bunlar kim oluyor ki,  kendilerini  partinin sahibi gibi gösteriyor.Herkes haddini bilmeli  ve  parti ilkeleri doğrultusunda tavır koymalı.

Bu kişilerin arkasına takılıp politika yapanlara şaşıyorum.  Politikada Merkez partinin  altı ok ilkeleri  olmalı gerisi hikaye” diye  tüm partililere ders verir gibi  sözler sarf eden bu partili gerçek  partilidir.

Tabii anlayana.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

PARTİDE GENÇLERİN ORANI  YETERLİ DEĞİL

Havsa ilçe kongresine baktım,  salonda yine bildik kişiler onların arasında  yaşı kırk ellinin altında olan yok denecek kadar az.

Kadınların sayısı da yeterli değil.

Aslında Havsa ilçesi halkı politikaya duyarlı bir halktır.

Partililer gençleri ve kadınların bu yarışa katmada yeterli olamamış.  

Seçimi kaybetmelerini de bunun göstergesi olarak görebiliriz.

Her ne kadar genel kurulda yapılan konuşmalarda suçu başkalarına atma çabaları olsa da bu partinin oylarının bundan önceki seçime göre yarı yarıya düşmesinin suçunu  başkalarına yüklemeleri inandırıcı olmuyor.

Havsa  CHP  yöneticileri rehavete kapılıp kazanabilecekleri bir seçimi kaybettiler.

Bunun mazeretini başkalarından ziyade  kendilerinde aramaları ve bundan sonraki politikalarını da bundan ders alarak ona göre düzenlemeleri gerekir.      

Havsa ilçesinde de diğer ilçelerde olduğu gibi gençlerin ve kadınların politikaya özendirilmesi gerekiyor.

Aksi halde gelecek seçimlerde de bu anlayışla  başarılı olmaları mümkün değil. Halk partinin bu parçalı yapısından herkesi bir tarafa çekmesinden bıktı usandı.

Özellikle ülkemizin bugün çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya olduğu bir zamanda  CHP gibi bir partinin her zamankinden çok birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor.

CHP’liler bu kadar badireye rağmen hala yek vücut olmanın önemini kavramış değil- Bu arada belirtmek gerekirse  CHP’nin hiçbir genel kurulunda tartışmanın tatsız olayların çıkmaması bu pirti mensuplarının siyasi olgunluğunu gösteriyor. Bir de yapılan konuşmalarda genellikle  partililerin seçimlerde ittifaktan yana olmaları gelecek seçimler için umut ışığı olabilir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------   

UÇSA DA YÜRÜSE DE KEÇİ

İki avcı dağlık bir bölgede ava çıkarlar. Bu avcılardan biri çok inatçıymış hani bir tabir vardır dediğim dedik cinsindenmiş

Bu iki avcı arkadaş ava çıktığından bir süre sonra dağın yamacında bir karaltı görürler.

Avcılardan biri o karaltının keçi olduğunu savunur.

Diğeri ise onun kartal olduğunu, keçinin oraya ulaşmasının mümkün olamayacağını iddia eder.

Kartaldı-keçiydi diye iddiaya giren avcılar sonunda bir silah atarsak ne olduğu anlaşılır diye kararlaştırırlar.

Silah sesini duyan kartal oradan uçar.

Böylece görünen karaltının kartal olduğunu savunan avcı haklı çıkar.

Kendi söylediğinde ısrarcı olan arkadaşı bunu kabullenmez ve o karaltı bence uçsa da keçidir yürüse de keçi diyerek inatçılığını sürdürür.   Anlayana bu   avcı hikayesi iyi bir ders oluşturur.

----------------------------------------------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ,?

HARİTAYI KAŞGARLI MAHMUT ÇİZDİ

Tarihimizde ilk harita Kaşgarlı Mahmut tarafından yapıldı.

Bu ilk Türk haritası Kaşgarlı Mahmut’un 1072 yılında yazdığı Divan-ü Lügat-ı Türk'ün

Metnindedir.

Harita Türk boylarının oturduğu yerlerle çevresindeki yabancı yer ve toplulukları gösteriyordu

Haritanın ortasında ise Karahanlılar'ın ilk başkenti olan Babasagun vardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.