Dört yıldır Futbolda  şampiyon olamayan ve 20 yıldan beri Aziz Yıldırım’ın Başkanlığını yapan Fenerbahçe’de; geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri yapılan Genel Kuruldaki başkanlık seçimlerinde, bu kez Fenerbahçe’nin idealist ve beyefendi üyelerinden KOÇ Grubu Yönetim Kurulu üyelerinden Sn. Ali Koç, yapılan Genel Kurul Başkanlık ve Yönetim Kurulu seçimlerinde; aldığı % 70 oranındaki oylarla, açık farkla seçilerek Fenerbahçe’nin yeni Başkanı oldu.

            21 bini aşkın üyenin katıldığı ve kullanılan oyların 16 binden fazlasını alan Ali Koç’a karşılık, Fenerbahçe’nin 20 yıldan beri Başkanlığını yapan Aziz Yıldırım, kullanılan  21 bin oyun 4600’ünü yani % 30’unu elde ederek, açık ara Fenerbahçe Başkanlığını kaybetti.

            Yine de Fenerbahçe’nin Basketbol, Voleybol, Hentbol, Kürek (erkek ve kadınlarda) başarılar sağlamasında ve şampiyonluklar kazanmasında büyük bir rol oynayanve Fenerbahçeyi sportif tesis zengini yapan, Fenerbahçe Üniversitesini kuran Aziz Yıldırım, sadece futbolda sportif başarı konusunda istenileni elde edememişti. Futboldaki başarılarında Fenerbahçe ve Galatasaray ve Beşiktaş Kulüplerinin arkasında kalınca, taraftarların gözünden düşen Aziz Yıldırım’ı 20 yıl sonra  sadece futboldaki bu başarısızlık, koltuğundan indirmiş bir gerçek olarak kabul edilebilir.

            ALİ KOÇ VE AİLESİ GAYET

            SAYGILI VE NAZİK İNSANLAR

            Diğer taraftan, Ali Koç için 25 milyon Fenerbahçe taraftarının edindiği ilk izlenimler; Ali Koç’un çok saygılı ve terbiyeli bir insan olduğudur. Hatta Ali Koç ve eşinin  kendisine ait Restaurant’ta yemek yedikten sonra, Restaurant personeline mektup yazarak  ayrı ayrı teşekkür ettiği de bilinen bir gerçek. Ali Koç’un bu güzel  özelliklerni  gösteren ikinci bir olay ise, seçimden önce yaşandı. Ali Koç son başkanlık seçimlerini farklı kazanacağını bildiği halde, bunu Aziz Yıldırım’a karşı duyduğu sevgi ve saygıdan dolayı açıkolarak söylememiş ve sadece ‘’Seçimleri kimin kazanacağını bilmiyorum ama, kazanan açık ara kazanacak’’ şeklinde bir söylemde bulunmuştu. Buna karşın Aziz Yıldırım ise bir konuşmasında ‘’Seçimi ben kazanıp Başkan olacağım.Eğer kaybedersem, bir daha Fenerbahçe’nin önünden bile geçmem’’ demişti.

            Yine eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Kurulda Başkanlık seçimini farklı şekilde kaybedeceğini anlayınca, sonuçların açıklanmasını beklemeden, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadını sessizce terketmişti. Aziz Yıdırım, Başkanlığı kazandığı için bir centilmenlik örneği gösterip, Sn. Ali Koç’u kutlamadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.