Bu günlerde sokak itleri yine çoğaldı. Hırlayıp, yüksek sesle havlamalar çoğaldı.Bir de insanlarca bakılan, sokaklarda gezdirilen burmalı hayvanlar var. Zaman zaman böyle çoğalıp azıtmaktalar. Belediye görevini yapacak elbet.Ama onlar zaten akıllıymış! Sahipleri genelde böyle söylemekte. Bence hayvanlar doğal yaşamında olmalı. Onları evde, kafeslerde şurda burada tutsak etmenin anlamı yok. Kısaca, ÖNCE İNSAN SEVGİSİ…

Bir de başıboş gezen atlar var. Üç-dört tane bunlar. Sokak sokak gezinip durmaktalar.Yeşil alanlarda otlayıp caddeleri ve yaya kaldırımlarını kirletiyorlar. Bu son günlerde pek görünmeseler de uzunca süredir arada sırada göze batmaktalar. İlgili ve yetkililerin haberi vardır ve gereken önlemler alınır umarım.

Bu minik uyarılardan sonra okuduğum bir şiir kitabından söz etmek istiyorum.SONE yayınlarınca çıkarılan 144 sayfalık kitap, COŞKUN KARABULUT imzalı.” BENİ ZAMANSIZ BIRAK- Toplu şiirler-“ Bizim kuşağa göre genç sayılan ozan 193 şiir sığdırmış kitabına. GARİP akımına yakın gibi bu kısa ve güzel şiirler.Az sözle bir derinlik ve duygu yükü ile çiçeklenen şiirler sıkmadan, sıkılmadan okunabilir.Şiirlerin birbirinden güzel olduğunu söylemeliyim.Ancak iki şiir daha bir başka güzel ve vurucu gibi geldi bana. Şimdi kitaptan bu iki şiiri aktarıyorum:

Numara

Ateşim yükselse birden

Titreme nöbetleri gelse

Bütün hastaneler

Sana sevk etseler beni

Elini alnıma koysan

Elini koysan alnıma

Elini diyorum

Alnıma koysan elini

Kalbimi dinlesen sonra

 “Aaaa!... de bakiyim” desen

 “Ceee!…” desem sana

 “Ceee!...”

Desem

Şiirim bana benzer

Derler ki

Şiir

Kısa

Öz

Ve çarpıcı olmalıdır

Arınmalıdır yinelenmelerden

Gereksiz fazlalıklardan

İmgelerle örülmelidir dizeler

Her okunuşunda

Yeni çağrışımlar uyandıran

İyi ki de kısayım

Hem de öz ve çarpıcı

Her sabah uyanışımda

Bir başka ben bulurum

Yeni tadlara ulaşmış

Yoksa

Yoksa ben şiir miyim

Coşkun Karabulut

 “Beni zamansız bırak”tan…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.