Ulusal bayramlar imiz, halkımızın milli birlik ve beraberlik içinde yaşamamıza büyük katkı sağlar.Bu bayramlarımız ülke bütünlüğünün adeta çimentosu gibidir. Toplumun değişmez ortak değeridir. Böyle günlerde milli bütünlüğümüzün önemi bir kez daha hatırlanır.

Dini bayramlarımızın ise daha geniş kapsamlı, tüm toplum bireyleri arasında sevgi bağlarının devamını kalıcı hale gelmesini sağlar.

Yılda iki kez kutladığımız dini bayram günleri yaklaştığında aileler arasında bayram hazırlıkları başlar. O günler aileler için özel anlamlı günlerdir. Bayram günlerinde aileler, eş dostlar bir araya gelir, birlikte bayramlar kutlanır, bu günlerde eski anılar tazelenir.

Bu kutsal günlerin hürmetine aileler ve komşular arasındaki kırgınlıklar dargınlıklar son bulur. Bayram günleri toplumda sevgi bağlantının daha da güçlendiği, dostlukların kalıcı hale geldiği günlerdir

Bayram günlerinde işleri gereği yakınlarından uzak kalan aile bireyleri o günlerde aynı çatı altında toplanmaya özen gösterir.Özellikle yaşlılar için ailelerin birlikteliği onlara huzur kaynağıdır.

-------------

YAŞLILAR EVLATLARININ YOLUNU GÖZLER

Bayram günü yaklaştığında yakınları başka bölgelerde olan yaşlılar, evlatlarına, torunlarına kavuşma heyecanını yaşar. Onların sevdiği yemekleri yapar torunlara hediyelerini hazırlar. Yakınlarına kavuşmak onlarla hasret gidermek yaşlılar için en büyük mutluluk kaynağıdır.

Ailenin yaşlı bireyleri nineler, dedeler aynı çatı altında toplanıp torunları kucaklamanın hasretini giderir.

O günler yaklaştığında anaların güzleri yoldadır.

Asırlardır devam eden gelenekletimizin en kalıcı sevgisini oluşturan dini bayramlarımızın bu hasret giderici geleneği toplumdaki sevgi bağlarını kalıcı hale gelmesine katkı yapar.

Bu günlerden toplumumuz için en kalıcı gıda huzur ve mutluluktur. Onu da böyle dini bayram günlerinde buluruz.

------------------

GELENEKLER YOK OLUYOR

Dini bayram günlerinde ailesiyle bir araya gelme geleneğimiz, toplumda gelişen yeni özentiler, bazı ailelerde,bayram tatilini ailesi ile birlikte kutlama yerine bunu normal bir tatil gibi turistik bölgelerde yeni, geçici dostlarla kutlama alışkanlığı toplumumuzda gittikçe yaygınlaşıyor. Bayramlarda anne babasına telefonla mesaj göndererek " bayramınız mübarek olsun" diyerek geçiştirme alışkanlığı yakınlarının yolunu gözleyen anne babaları bayram günlerini adeta zehir ediyor.

Tüm ailelerin bayram günlerinde bir arada olma hasret giderme geleneği yeni tatil özentiletine feda ediliyor.

Bu durum milletimize has kalıcı aile bağlarının da zedelenmesine neden olabilir.

Gelişen teknolojinin yeni alışkanlıklarını dini bayram günlerine has kalıcı sevgilere feda edilmemeli. Böyle günlerde en huzur verici kutlamanın aile bireyletiyle olacağını unutmayalım.

Bu duygularla tüm dostlarımın, okuyucularımın Kurban Bayramının mübarek olması dileklerimi sunar, tüm halkımıza sağlıklı huzur dolu günler dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.