İki yılı aşkın bir süre önce yazmış olduğum bir köşe yazımda şehrin Temizlik İşlerini yapan Duru Temizlik firması ile ilgili olumsuz durumları dile getirmiştim.

Vatandaşların muayyen aralıklar ile iletmiş olduğu istek ve temennileri konu alan yazımın bir bölümünü bu yazıma koyarak hatırlamanızı sağlayacağım ve bu yazımdan sonra aldığım birçok memnuniyet içerikli iletileri de aktarmak istedim.

Duru temizlik firmasının şu anda çok olumlu ve memnuniyet verici görev ifa ettiğini belirten vatandaşlarımız firma yetkililerine teşekkür ederken Belediye Başkanı ve Ekibini de yönetim başarısından dolayı kutluyorlar.

Üç yıla yakın bir süre önce kaleme aldığım uzunca bir köşe yazımın bir bölümü şöyleydi;

"""Üç yılı aşkın bir süredir yani Başkan Gürkan'ın görev süresi içinde çalışanlar hiçbir olumsuz davranış sergilenmedi ve grev veya iş bırakma gibi eylemlere rastlanmadı.

Neden..?

Çünkü Belediye vecibeleri yerine getirip paranızı veriyor ki, sizde personele para ödeyebiliyorsunuz ve işçi de hakkını aldığı için eskisi gibi bu tür eylemlere kalkışmıyor.

Bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak şirket yüzünden Başkanın eleştirilmesine üzülürüm hatta karşı çıkarım ve de kızarım.

Çünkü çöpü alınmayan insan; "Recep Başkan çöpleri bile toplayamıyor" diyor.

Duru Temizliğe sorumluluk yükleyen yok tabii ki.

"Recep Başkan yeni konteynerleri sosyete mahallelerine, kırık dökükleri gariban mahallelerine koyuyor" diyen vatandaş Duru temizliğe yine laf dahi söylemiyor.Çünkü emri veren Başkan Gürkan diyor.

Herkes işini düzgün yapacak, zamanında yapacak, olması gerektiği şekilde yapacak ve kendisine ekmek veren bir Amiri refüze edecek yanlışlıklardan kaçınacak.

Her şey düzgün giderken ve gözle görülür güzellikler yaşanırken ufakta olsa bu tür eleştirilere muhatap olacak eksiklikler sonuçta Başkan Gürkan'a döner ve o sorumlu tutulur.

Geçenlerde yazdığım "AST ÜSTÜ VEZİRDE EDER REZİLDE EDER" başlıklı yazımda ifade edilenlere bir örnektir bu durum.

Dilerim kısa zamanda bu şirket ile ilgili olumlu düşüncelerimi yerine getiren tespitlerin mevcut olduğu bildiriler ve ihbarlar alırım da yine geçmişte olduğu gibi "Duru”nun güzelliklerini yazarım.Tıpkı bu kış yaşanan olumsuz durumlarda can siperine çalışıldığı gibi...."""

İşte bu köşe yazım sonrasında kendimin de yakın takibe aldığım ve gözlemlemeye çalıştığım çalışmaların olumlu ve kusursuz devamı sonrasında birçok vatandaşımızın memnuniyetini ifade eden paylaşımları ile karşılaştım ve bu memnuniyeti köşemde de duyurmayı görev saydım.

Edirneliler adına Teşekürler DURU temizlik firmasına.

Yalnız vatandaşlarımızın bir isteği var ve mutlaka köşeme taşımamı istediler.

Temizlik araçlarının erken saatte ve bilhassa da öğrenci servislerinin göreve başladığı sırada göreve başlamaları nedeniyle trafiğin karıştığı ve bazı tehlikeli durumların yaşandığı ifade ediliyor ve servislerin öğrencileri alıp götürüldükten sonra çöp araçlarının trafiğe çıkmasının daha iyi olacağı ve olası kazaların önüne geçilebileceği ifade ediliyor.

Sanırım bu konuda da tedbir alınır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.