Önce kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız.

Değerler;maddi olur, manevi olur..

Ünlü düşünür Erzurumlu İsmail Hakkı Hazretleri;Bir dörtlüğünde şöyle diyor:

‘’HARABAT EHLİNE HOR BAKMA ZAKİR./NİCE HAZİNELERE MALİK VİRANELER VAR’’

Yakın çevremize baktığımızda kendini fark ettirebilmek için çırpınan nice sanat erbabını görüyoruz.Ancak onlar didindikçe biz onları görmemek için başımızı öbür tarafa çeviriyoruz .

Bu huyumuzdan vazgeçmemiz lazım.

11 Ocak Cumartesi akşamı saat 19:30 ‘da Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Salonunda tamamı bizim sanatçılarımızdan oluşan EDİRNE BELEDİYESİ TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞUNUN konseri var .

Koroda yer alan ses ve saz sanatçılarının tümü bizim çocuklarımız .Yani Edirne’de yaşayan ekmeğini Edirne’de kazanan ses ve saz sanatçılarımızı izleyeceğiz .

Koroda görev üstlenen ses sanatçılarının tümü amatör sanatçılardır.Yani bu görevi bir hobi olarak yerine getirmek için dersine düşkün birer öğrenci gibi çalıştılar.Aynı şekilde koroda yer alan saz sanatçılarının da tümü Edirne’nin müzisyenlerinden oluşmuş.

Bugüne kadarki Belediye Korosu Konserlerinde müzisyenlerin ana kadrosu İstanbul’dan getirilmekteydi.

Bu konserde ilk kez doğma büyüme Edirneli müzisyenlerin çalacağı nağmelerle bir konser dinlemiş olacağız.

11 Ocak cumartesi akşamı yapılacak konserin şeflik görevi iki sanatçı tarafından yerine getirilecek.Bu iki sanatçılarımın adları ;Seven SANSI ve Ebru Gövez BALKAN olarak belirlenmiş .

Seven SANSI benim oğlumdur.Seven ilk taytay yürümeye başladığı zaman eline oyuncak olarak kemanı vermiştim.Kısaca söylemek gerekirse; Seven SANSI kemanla doğdu,kemanla büyüdü.Ve yine bildiğiniz gibi Seven SANSI ,Kültür Bakanlığı Edirne Devlet Korosunda keman sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

Böylesine dopdolu bir bir müzik yaşamının en olgun devresinde Seven SANSI’nın Edirne Belediyesi Türk Müziği Topluluğunda şeflik görevini üstlenmesi; babası olarak beni çok çok mutlu etmiştir.

Ebru Gövez BALKAN kardeşimin musıki yaşamının ayrıntılarını gereği kadar bilmiyorum.Kendisi Edirne Devlet Türk Müziği Korosunda ses sanatçısı olarak görev yapan Sebati BALKAN kardeşimizin eşidir.Yani onun da bir dolu müzik yaşamı olduğuna dair kanaatim tamdır.

İşte Türk Müziği ile dopdolu iki değerli sanatçımızın önderliğinde gerçekleşecek olan bu konser,her yönü ile ilgimizi çekecek ve kesinlikle iddia ediyorum; hepimizi Türk müziğinin en güzel nağmeleri ile mutlu edeceklerdir.

11 Ocak Cumartesi akşamı verilecek bu konserde Türk musıkisinin en çok kullanılan makamlarından RAST makamından seçilmiş şarkıları dinleyeceğiz .

 Türk musıkisini seven ve de Edirne’nin değerlerine değer veren siz değerli hemşerilerimi bu konserde görmek istiyorum.

Umarım davetimiz yerine ulaşacak ve 11 Ocak Cumartesi akşamı Trakya Üniversitesi Konservatuar Salonunda hep birlikte muhteşem bir konser ile mutlu olacağız.

Bir küçük notu da ekleyerek yazımı sonlandırıyorum:Bu konserde oğlum Seven SANSI sözleri Ümit Yaşar OĞUZCAN’a,Bestesi bana ait ve RAST makamında ‘SANA NASIL SUSAMIŞIM’ isimli şarkımı solo olarak çalıp söyleyecektir.

Bu güzel konserde buluşmak üzere.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.