Güzel kentim Serhad şehrimiz Edirne'den uzak yerlerde halkın Kırkpınar güreşlerini ilgi ile izlemesi, bu arada Edirne'nin güzelliklerini de görme imkanı bulması bu kentin sakini olarak beni gururlandırdı.

Bulunduğum tatil bölgesinde Kırkpınar programını izleyen,Edirne'yi dahi görmemiş bu konuda hiç bir bilgisi olmayan insanlarımızın güreşleri izlerken Edirne hakkında da bilgi edinmiş oldu.

Bu programla Ata sporumuz yağlı güreşlerin güzelliğinin yanında tarihi kentimizin güzelliğinin de tanıtılması sağlandı.

Yayıncı kuruluşu program süresince resmi kurumları ön planda tuttu.

Bu programda önemli rol oynayan, bu işin çilesini çekip etkinliğin yapımında çok önemli görev üstlenen Edirne Belediyesini ikinci plana iten yayıncı kuruluşunun bu yaklaşımı Edirne dışındaki izleyicilerin de dikkatini çekti.

organizasyonun mahalli idare yetkilisi Edirne Beleyesi tarafından organize edildiği bir gerçek. Yıllardır her zaman zahmeti, çileyi belediyemiz çekiyor. Onun dışında olan resmi kurumlar, sadece törenlerde boy gösteriyor.

----------------

GÜREŞÇİLERİN ÖDÜL TÖRENİNE KATILIYORLAR

Siyasileri sadece güreşçilerin ödül törenlerinde görüyoruz.

Ödüllerin en büyüğü törende bulunan en yetkili iktidar mensubu tarafından sunuluyor.

Programı sunan yayıncı kuruluş ise kendisine bu program imkanını sağlamada en önemli etken olan mahalli yönetimleri tanıtımda ikinci plana itmiş görüntüsü verdi.

Sanki bütün yükümlülükler Edirne dışındaki kaynaklarca karşılanmış görüntüsü verilmek isteniyor.

Bu doğru değildir. Kırkpınar yıllardır Edirne Belediyesinin gayreti çabası ile güzellik kazanıyor.

Bu konuda devletin katkısı ise yok denecek kadar azdır.

Finansörlüğünü merkezi Edirne'de olan Trakya Birlik tarafından karşılanan yayın kuruluşu bu çiftçi örgütünün tanıtımını da ön planda tutması gerekmez miydi?

Yayın süresince Kırkpınar'a hiç bir katkısı olmayan kişilere yayın süresince konuşma hakkı tanındı.

Bu, bölgenin tanıtımında gerçek bilgi sahibi olan kişilere de sağlansa program daha yararlı olmaz mıydı?

-------------------

GÜZELLİKLERİN YANINDA EKSİKLİKLER DE TARTIŞILMALI

Çok şükür Kırkpınar, Edirne belediyesinin üstün gayreti, bölge resmi ve özel kuruluşlarımızın çabası, Edirne halkının da buna katkısıyla başarılı bir şekilde son buldu.

Kırkpınar'ın çilesini çeken, tüm zorluklarını maddi ve manevi olarak üstlenen Edirne Belediyesi bu uluslararası organizasyonu artısı ile eksikleriyle masaya yatırmalı.

Özellikle bazı çevrelerin ve ulusal basından bazı yayın organlarında Kırkpınar'a yeterince yer vermemesi, hata bunun dedikodu aşamasında olan futbolcu transferlerinden daha önemsiz sayılması düşündürücü.

Ülkemiz için de gurur vesilesi olan 660 yıllık geçmişi ile dünyada en eski spor organizasyonları arasında ikinci sırada yer alan bir spor etkinliğine ve onu yaşatan tarihi güzellikleriyle bezenmiş Edirne'ye haksızlık olmuyor mu?

Öyle sanıyorum ki, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da bu konuda detaylı bilgiye sahiptir. Kırkpınar etkinlikleri konusunda Edirne Belediyesi "Davul belediyenin omuzunda tokmak başkasının elinde" olma konumuna düşmemeli.

Kırkpınar alanları da siyasileri propaganda mekanı olarak görülmemeli.

Kırkpınar'ın başarı ile sonuçlanmasını sağlayan, başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere tüm belediye personelini kutlarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.