İlk kitabı için yazdıkları m yukarı da kaldı. Şimdide ikinci yapıtını tanıtmaya çalışacağım elimden geldiğince.

Kitabın adı:EDİRNE’DE   İZ BIRAKANLAR- Güngör MAZLUM-

Bu yapıt daha hacimli. Kapak ve özellikle arka kapakta adı geçenlerin resimleri yer almış. Üç yüz otuz sayfalık kitabın basımı da çok güzel. Yani kısaca bu da okunası bir belge niteliğinde.

Önsözün son bölümünde yer alan Başkan Recep Gürkan’ın görüşleri:

 “…Böylesine önemli ve değerli bir eseri bizlerle buluşturan; Edirne’ye önemli katkılarda bulunan isimleri ölümsüzleştiren Güngör mazlum’a teşekkür ediyor; Edirne’mizde önemli izler bırakan, sonsuzluğa uğurladığımız değerli isimlere en içten duygularımla rahmet diliyorum. ‘İz  bırakanlarda’ bu gün hayatta olan değerli hocam  Ressam Tayyip Yılmaz’a da sağlıklı ve uzun yıllar diliyorum.”

Edirne Belediye Başkanı

Recep  Gürkan

Daha çok eskilerde kalmış ve emeği geçen kişiler yer alıyor kitapta. Yanlış saymadıysam 28 değer yer almış. Bazılarını, özellikle yakından tanıdıklarımı ve eskilerde kalanların bir bölümünü okudum. Ve bayağı yararlandım. Bazıları:

Şeyh Bedrettin, hazreti Bahaullah, Hasan Sezai, Osman Nuri peremeci, Şehit Ressam Hasan Rıza, Evliya Çelebi, Talat Paşa, Şükrü Paşa, İlhan Koman, kazım Dirik, Adalı Halil,Niyazi Akıncıoğlu, İlhami Ertem, Ratip Kazancıgil, Tayyip  Yılmaz…

Tanıtımların çoğunda resimler de yer vermiş. Anılarda kalanları böylece yeniden canlandırmış. Yani ve kısaca bu değerlerimizi yakından tanımakta sayısız yarar var. Önemsenmeyecek bir yapıt değil.

Bu değerleri neye göre seçtiğini bilmiyoruz. Ancak eksikler olduğu izlenimi oluştu bende. İlk isim örnek olarak verilebilir. Uluğ Turanlıoğlu ve Beyazıt Sansı…

Belki bu yapıtın devamı olursa oaralarda görebiliriz diye düşünmek istiyorum.

Edirneli yazarımıza içten sevgiyle başarılarının devamını diliyorum. Belediyemizin desteklerini de kutlaman olmaz elbet…

Mazlum bu konularda hep üretir ve çalışır. Örnekse Yerel Tarih grubunun başkanıdır uzun süredir.

          

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.