AKBULUT, ALTERNATİF ÜRÜNLERE DESTEK İSTEDİ!

İl Genel Meclisi toplantısında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Nedret Akbulut, Uzunköprü ilçesinde üretilen alternatif ürünlere değinerek bu ürünlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

AKBULUT, ALTERNATİF ÜRÜNLERE DESTEK İSTEDİ!

İl Genel Meclisi toplantısında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Nedret Akbulut, Uzunköprü ilçesinde üretilen alternatif ürünlere değinerek bu ürünlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Kasım 2017 Perşembe 10:36
AKBULUT, ALTERNATİF  ÜRÜNLERE DESTEK İSTEDİ!

    İl Genel Meclisi toplantısında, Uzunköprü ilçesinde hayata geçirilen projelerle ilgili açıklama yapan Ak Parti İl Genel Meclisi Sözcüsü Nedret Akbulut, Kasım ayı içerisinde yirmi gün boyunca meclisin yoğun bir çalışma içinde bulunacağını belirterek; “Bizim Uzunköprü ilçemizde yaptığımız çalışmalar oldu. Bu çalışmalara destek veren meclis üyesi arkadaşlarımız oldu. Bu konuda yardımı olanlara teşekkür ediyorum. Alternatif ürünlerin yaygınlaşmasında basınımıza büyük görevler düşmektedir. Basın mensuplarımız alternatif tarımı tanıtma noktasında daha çok duyarlı olsunlar. Uzunköprü'de deveci armudu, çilek, meyvecilik, seracılık, lavanta gibi ürünlere Özel İdare'nin 750 bin liralık katkısı oldu. Bizim katkımız üreticileri özendirmektir. Aslında bunun sorumlusu Tarım İl Müdürlüğü'dür. Uzunköprü'nün Altınyazı Köyü'nde Naci Çalık diye bir üretici bizden destek alıp deveci armudu ekti. Uzunköprü Hasanpınar Köyü Muhtarı Akif Doğru da 5 dönüm armut ekti. Naci Bey'in çıkardığı rekolte dekar başı 8-10 ton armut. 50 dekar armut ekti, 20 dekarı bu yıl aktif durumda. 20 dekardan 200 ton deveci armudu aldı. Üretilen ürün Çanakkale ve Bursa'dan gelen TIR'larla yerinde 1,5 Betebet liraya sattı. Bu üç yüz bin lira para demektir. Bu işin masrafının yüzde 12 olduğu söylendi. Bu para hiçbir mahsulden alınmaz. Bizim arzumuz ayçiçeği, çeltik dışında yamaç arazilerde bu tür alternatif ürün ekmeleri çok yararlı olur. Tarımda ürün çeşidini yaygınlaştırmak zorundayız. Çiftçilerimiz bu kadar geliri hiçbir üründen elde edemez. Bizler de bu alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması için gayret göstermeliyiz. Bu konuda üreticilerimiz Tarım İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunsunlar. Bizler de destek verelim.” dedi.
    “HİÇBİR ÜRÜNDEN BU GELİRİ ELDE EDEMEYİZ”       
    Toplantıya katılan Uzunköprü Hasanpınar Köyü Muhtarı Atıf Doğru, deveci armudu ekilen tarlalara daha önceleri buğday ve ayçiçeği ektiklerini ondan elde ettikleri gelirin çok daha fazlasını armutla kazandığını belirterek; “Bölgemizde 10-15 arkadaşımız bu işi yapıyor. Armut fidanları 5 yaşından sonra ürün veriyor. İlk etapta ancak bir ton ürün alınabiliyor. Benim ağaçlarım henüz 2,5 yaşında. Dönümünden 300 kilo aldım. Önümüzdeki yıl birer ton ürün almayı düşünüyoruz. Beş yıldan sonra bu oran 10 tona yükseliyor.” dedi. Muhtar Doğru, daha sonra ürettiği armutları İl Genel Meclis üyelerine ikram etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.