DEKAR BAŞINA 40 LİRA DESTEK

2017 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere, yapılacak olan tarımsal desteklemeler belli oldu. Pamuk ve çeltik üreticilerine 36 lira mazot, 4 lira gübre olmak üzere dekar başına 40 lira destek verilecek.

DEKAR BAŞINA 40 LİRA DESTEK

2017 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere, yapılacak olan tarımsal desteklemeler belli oldu. Pamuk ve çeltik üreticilerine 36 lira mazot, 4 lira gübre olmak üzere dekar başına 40 lira destek verilecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ağustos 2017 Salı 09:57
DEKAR BAŞINA 40 LİRA DESTEK

    Bakanlar Kurulu'nun "2017 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar"ı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan üreticiye, 'Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli' kapsamında en yüksek destek, pamuk ve çeltikte verilecek. Pamuk ve çeltik üreticilerine, dekar başına 36 lirası mazot, 4 lirası gübre desteği olmak üzere toplam 40 lira destek ödenecek.
    HANGİ ÜRÜNE NE KADAR DESTEK VERİLECEK?
    Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 13 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 17 lira, çeltik ve pamuk için dekar başına 36 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 40 lira, yağlık ayçiçeği, soya, dane mısır, patates için dekar başına 17 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 21 lira, aspir, nohut, mercimek, kuru fasulye için dekar başına 11 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 15 lira, fındık, yem bitkileri, çay, kuru soğan, kanola ve diğer ürünler için dekar başına 9 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 13 lira, nadas için de çiftçiye 5 liralık mazot desteği verilecek.
15 ÜRÜNDE ARTIŞ OLMADI
    Toprak Analizi Desteği olarak asgari 50 dekar ve Mariobet üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili Toprak Analiz Laboratuvarlarına 40 lira destek yapılacak. Organik Tarım Desteği için kategorilerine göre dekara 10-100 lira ve arıcılığa da kovan başına 10 lira destek sağlanacak. Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesi uygulamalarında dekara 100 lira ödenecek. Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği, söz konusu havza modeli kapsamında belirlenen yerlerde yapılan üretime dekarda 170 lira ödenecek. Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında fark ödemesi yapılan 17 üründen 15'inde destek miktarı geçen yılla aynı kaldı. Pamukta 5 kuruş, mısırda ise 1 kuruşluk artış sağlandı. Pamuk primi kilogram başına 75 kuruştan 80 kuruşa, dane mısırın destekleme primi ise, 2 kuruştan 3 kuruşa çıkarıldı. Yağlık ayçiçeği desteği kilogram başına geçen yıl olduğu gibi 40 kuruş, soya fasulyesine 60, kanolaya 50, aspire 55, buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikaleye 5, çeltikte 10, kuru fasulye, nohut, mercimeğe 30, çaya 13 ve zeytinyağına da kilogram başına 80 kuruş destekleme primi ödenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.