EDİRNE İÇİN TARIM YILI OLACAK

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Devecihan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, Mayıs ayı içerisinde alınan yağışların tarıma çok katkısı olduğunu ve bu yılın Edirne için tarım yılı olacağını söyledi.

EDİRNE İÇİN TARIM YILI OLACAK

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Devecihan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, Mayıs ayı içerisinde alınan yağışların tarıma çok katkısı olduğunu ve bu yılın Edirne için tarım yılı olacağını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Temmuz 2017 Çarşamba 09:43
EDİRNE İÇİN TARIM YILI OLACAK

    İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Edirne Valisi Günay Özdemir başkanlığında yapıldı. Devecihan Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya ilçe kaymakamları, ilçe ve belde başkanları, bölge müdürleri ve daire müdürleri katıldı.
    ''558 PROJENİN TOPLAM BEDELİ, 4.6 MİLYAR TL''
    Edirne Valisi Günay Özdemir, 2017 yılı yatırım programında toplam 558 projenin bulunduğunu ve projelerin toplam bedelinin 4.6 Milyar TL olduğunu belirterek; ''2017 yatırım programında 558 projemiz var. Bunların toplam bedeli 4.6 Milyar TL. Önceki yıllarda 1 Milyar 262 Milyon TL'si harcanmış, 2017 yılında aslında 606 Milyon ödenek kullanılması öngörülmüş ancak şimdiye kadar 204 Milyon TL harcadık. Bu da şimdiye kadar yüzde 34 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2017 yılının 2'nci döneminde ödeneklerimizin 180 Milyon TL'sinin harcamasını merkezi idaremiz, geri kalanını da mahalli idareler, yerel yönetimler harcamışlar. Merkezi idarenin harcama oranı yüzde 35, yerel yönetimlerin de yüzde 29. 2017 yılının 2'nci döneminde 558 projeden 138 tanesi bitirilmiş, 283 tanesi devam etmekte, 137'sine de henüz başlanamamış.''ifadelerini kullandı. 
    ''KÜLTÜR PROJELERİ YAVAŞ İLERLEYEBİLİYOR''
    Vali Özdemir, kültürle ilgili projelerin biraz yavaş ilerlediğini bunun sebebinin de Edirne'nin tarihi anlamda çok fazla esere sahip olan bir kent olduğunu belirterek; ''Özellikle ilimizde kültürle ilgili projelerimizde işlerimiz biraz yavaş gidiyor. Bunda da tabii Edirne tarih ve kültür anlamında çok eserin olduğu ve bu konuda da projelerin yapılması, Anıtlar Kurulu'ndan izinler alınması konusu gerçekten ciddi Baymavi bir süreç. Aynı zamanda tarihi eserlerin restorasyonunda da her zaman, istediğiniz zamanda bitiremiyorsunuz. Çünkü ihaleye çıktıktan sonra tarihi eserle ilgili bazı çalışmalara başladıktan sonra eksikler görülmeye başlanıyor. Bu da sanki eserlerimiz deneme bonusu veren siteler zamanında bitirilememiş gibi bir algıyla karşı karşıya kalmamızı sağlıyor. Aslında ilk ihaleye çıktığı zaman, eserlerimiz ihaleye çıktığı aşamadaki gibi kalsa o sürede bitecek. Ama sıvayı kaldırdığınız zaman başka şeyler çıktığında bir bakıyorsunuz ki yeni şeyler yapmak zorundasınız. Onun için kültür eserleri konusunda biraz Edirne anlamında yavaş gidiyor.'' dedi.
    ''EDİRNE İÇİN TARIM YILI OLACAK''
    Mayıs ayında alınan yağışların tarıma çok katkısı olduğunu, bu yılın Edirne için tarım yılı olacağını söyleyen Vali Özdemir; ''Tabii bir de kış şartları bu sene ağır geçti. Arkasından Mayıs ayı içerisinde de bir ay boyunca da yağmur yağdı, şükürler ediyoruz. Çünkü Edirne buğday konusunda, ayçiçeği konusunda öyle zannediyorum ki son yılların en verimli, yılını yaşıyoruz. Bu sene üründe ciddi artış var. Biz yağmurdan dolayı çalışamadık ama bu çiftçimize hayırlı oldu. Bu yıl Edirne için bir tarım yılı olacak inşallah. O anlamda çiftçimiz iyi kazanacak. ''ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.