Vatandaş Gazetesinin aşağıdaki haberini okuyunca çok ama çok şaşırdım inanın.Şaşırmamak elde değil çünkü.2004 yılında Vali Nusret Miroğlu ile başlayan katılımımız,2020 Yılında Vali Ekrem Canalp ile sona eriyor anlamı çıkıyor.Aslında her zaman takdirle andığım ve çalışkanlığını her fırsatta dile getirdiğim genç ve dinamik Valinin Biyografisinde, "Döneminde EMITT festivaline katılım sonlandırıldı" notunun bulunmasını hiç ama hiç arzu etmem şahsen.Hatta yakıştıramam.

Edirne olarak 15 yıldan bu yana katıldığımız bu çok önemli fuara pek çok kez bende katıldım.Belkide İlimizden en fazla katılıp Fuar Haberi takip eden Gazeteci de benimdir.
Vatandaş Gazetesinin konu ile ilgili Haberi şöyle;""Bu yıl 24. kez kapılarını 30 Ocak'ta açacak olan EMITT Fuarı İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan TÜYAP Kongre Merkezi'nde 2 Şubat akşamına kadar açık kalacak. Daha önceki yıllarda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından giderleri karşılanan fuara, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Valilikleri katılıyordu. İllerin, Kültür ve Turizm Müdürlükleri'nce tanıtımının yapıldığı EMITT 2020 Fuarına bu yıl Trakya'dan katılım olmaması şaşkınlık yarattı.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Trakya Kalkınma Ajansı'nın aldığı bir kararla fuara katılım sağlanmayacağını belirtirken, bu konuda Valilik başka olmak üzere hiç bir kurumdan resmi açıklama yapılmaması tepkileri beraberinde getirdi. Dünya'nın sayılı turizm fuarlarından olan EMİTT'e çok sayıda il, yabancı ülkeler, turizm ve tanıtım sektöründe faaliyet gösteren onlarca firma katılıyor.""

Aynen katıldığım ve dosdoğru kabul ettiğim haber, Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye dayanılarak yapılmış.Bu müdürlükte kafasından böyle bir açıklama yapamaz.Demek ki,Trakya Kalkınma Ajansı böyle bir karar almış ve bu yıl uygulamaya koyacak.Sürekli olarak mı,yoksa bu yıla mahsus bir katılmama kararı mı o konuda geniş bir bilgi de yok.
Trakya Kalkınma Ajansı bünyesinde Edirne-Tekirdağ ve Kırklareli İllerinin Valileri,Belediye Başkanları,İl Genel Meclisi Başkanları,Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının Başkanları bulunmuyor mu?
Şayet böyle bir karar alınmış sa bu oluşumun üyelerinin ortak kararı söz konusu.

Ben olsam Kent kimliği turizm olan Edirne'mizin tanıtılmasında büyük rol oynayan Emıtt Fuarına Edirne olarak stant kiralayıp katılırım.
Tekirdağ,Kırklareli nasıl bir karar alırsa alsın.
Ajans olarak değil de İl olarak katılım sağlarım ve inanıyorum ki daha da başarılı ve verimli bir organizasyon ortaya çıkacaktır.
Merkez ve İlçelerin Belediyeleri,Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının bir araya gelerek gerçekleştirecekleri bir Organizasyon inanıyorum ki;bu güne kadar sağlanan katılımları geride bırakır.
Benden söylemesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.