Edirne’nin diğer ilçelerinin önemli bir kısmında çeşitli dallarda Yüksek Okullar açılmış olmasına karşın, her nedense  Kuzey Ege’nin incisi Enez İlçemizde bir Yüksek Okulun şimdiye kadar açılmamış olması, Enez adına büyük bir kayıp olarak kabul ediliyor.

Daha önce yazdığım yazılarımda; Enez İlçemizde bir Su Ürünleri Meslek Yüksek Okulu’nun açılmasını defalarca belirtmiştim. Buna örnek olarak ise, diğer ilçelerimizde açılan okulları göstermiştim. Enez İlçemizin nüfus olarak, ekonomik olarak istenilen düzeye gelebilmesi için muhakkak bu tür teşvik edici yatırımlara acilen gereksinimi olduğu ise bir gerçek.

Son olarak Enez Belediye Başkanı Sayın Abdullah Bostancı, çok yerinde bir girişim olarak konuyu teklif edip görüşmek üzere, zamanın Trakya Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Yener Yörük’ü Edirne’ye gelerek, makamında ziyaret etmişti. Sayın Bostancı, Yüksek Okul isteklerini eski Rektör Yörük’e ileterek, bu haklı isteklerine ilgi gösterilmesini  Enezlilerin beklediğini söylemişti. Rektör Yörük Başkan Bostancı’nın bu talebinin, Üniversite Senatosu’nun toplantısına getirip burada görüşülmesini sağlayacağını, ancak yüksek okulun kurulmasının  Yüksek Öğretim Kurulu tarafından verilecek bir karar ile gerçekleşebileceğini söylemişti.

Başkan Abdullah Bostancı’nın ise, yüksek okulun ihtiyaç duyacağı binaların halen hazır olduğunu söylemesi, okulun Enezliler tarafından kurulmasının ne kadar içtenlikle istendiğinin göstergesiydi.

Daha önce ise, okulun isminin Su Ürünleri Yüksek Okulu olması konusunda, yeğenim Simla’nın da İstanbul’da bu okulu bitirmiş olması nedeniyle, benim bir önerimin olması, Başkan Bostancı’nın ‘’Rektörlük’ten Su Ürünleri Yüksek Okulu’nun açılması sözünü bekliyoruz’’ sözleri ile bu konudaki isteklerimiz örtüşmüştü.

Okulun Enez’e açılması ile İlçenin yerleşik nüfus sayısı artarken, nüfus artışı ekonomik gelişmeyi de tetikleyecekti. Herkes artık  Enez’de bir Yüksek Okul’un açılmasının, lüks olmaktan çıktığını deniz kenti olan Enez ve Enezliler için bir ihtiyaç haline geldiğinde fikir birliğindeler.

Bu nedenle Enez’in  Edirne’nin tanıtımında da bir vitrin görevi olacağı belirtilirken, Trakya Üniversitesi’nin bu konuya çok ciddi bir şekilde eğilmesini biz Edirneliler de büyük bir hassasiyetle istiyor ve bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.